Als je dacht dat een gevangenis alleen water en brood serveert, dan heb je het mooi mis! In Restaurant De LiK krijg je een heus 5 gangen menu geserveerd, eventueel met wijnarrangement.
Dit Pop up restaurant vindt elke laatste weekend van de maand plaats, in de voormalige Wolvenplein gevangenis in Utrecht. Een unieke locatie, met een heerlijk menu, voor een origineel avondje uit!
Iedereen in Utrecht kent het imposante gebouw aan het Wolvenplein. De Wolvenplein gevangenis sloot in 2014 zijn deuren en is sindsdien omgedoopt tot ‘De Vrije Wolf‘. Tal van (kleinere) ondernemers of kunstenaar hebben inmiddels hier hun intrek genomen en voorzien Utrecht van leuke concepten, zoals eten in De LiK.
Het maandelijkse pop up diner vind plaats in Cellengang B (de grootste). Deze vrije ruimte wordt wel vaker ingezet voor borrels, walking dinners etc. En 1 weekend per maand voert Bakx & Meijer Catering & Organisatie hier hun pop up restaurant De LiK . Met keurig gedekte tafels, dineer je hier maar liefst 5 gangen, eventueel met wijnarrangement. Ja in de gevangenis heb je het nog nooit zo luxe gehad. Leuk detail: de 4-persoonstafels zijn gemaakt van onderstellen van gevangenis bedden.
Voor een vast bedrag van € 50.- p.p. serveert men een vast 5-gangen menu, inclusief aperitief, en koffie of thee toe. Een bijpassend wijnarrangement kost € 24.-. Dit was het menu tijdens het pop up weekend eind April 2017.
Een aperitief drankje met crudités en groentechips.
Rivierkreeft met avocado, komkommer, popcorn en chipotle
Lichte soep van tomaat, met eend en diverse kruiden.
Kalfswang met pompoenwortel, meiknol, amandel en hazelnoot.
Dorade met polenta, jus en diverse groenten.
Diverse bereidingen met chocolade, ananas, rozemarijn en hangop en uiteraard nog de koffie/thee toe.
Review: Prijs: € / €€ Eten: 7.5 Service: 6.0 Decor: 8.0 Totaal: 7.2
Restaurant De LiK @ De Vrije Wolf Wolvenplein 27 3512 CK Utrecht Tel: 030 – 696 6122 www.delik.nlDit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…