Tijdens het afgelopen paasweekend was het namelijk enorm lekker weer buiten. Er stond wel een windje, maar dat is nog steeds geen excuus om niet te gaan barbequen. En in plaats van onze paasmaaltijd in de keuken te bereiden, kozen wij dit jaar voor de achtertuin. Ik vertel jullie graag wat meer over een Copas kip op de BBQ bereiden.
Vorig jaar vertelde ik jullie al over een nieuwe paastraditie in huize Betty. Extra grote en gevulde paaskippen van de Copas farm! Dit jaar gingen wij tijdens pasen wederom aan de slag, maar nu met een Copas kip op de BBQ bereiden. Wij hebben namelijk niet voor niets een grote Weber BBQ in huis en daar kun je heel gemakkelijk een kippetje op braden. Zelfs een grote kip van maar liefst 3 kilo als het moet.
De bereidingswijze van een Copas Kip op de BBQ verschilt helemaal niet zoveel van de bereiding in een traditionele oven. Je hoeft de Copas Paaskip enkel in te smeren en te marineren met de bijgeleverde marinade. En af te bakken in de oven of dus op de BBQ. Even laten rusten en nagaren na afloop en je kunt de kip gaan aansnijden. Op deze manier zet je een geweldige maaltijd op tafel, zonder al te veel inspanningen. En hou je genoeg tijd over om door te brengen met je visite.
De Copas Kippen worden daags voor Pasen naar Nederland gebrachten. De beestje worden speciaal voor de Paasdagen ontbeend en gevuld met een mengsel van kipgehakt,zongedroogde tomaatjes, vijgen, shiitake, mango en groene asperges. Maar speciaal voor Pasen worden er ook hele gekookte eieren in verstop. Dit geeft een geweldig leuk en mooi effect op het bord. Dit jaar is, op verzoek van de klanten, een tweede variant toegevoegd: Zonder eieren welliswaar, maar wel met bijzondere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddestoelen.
Momenteel kun je deze Copas Kippen dus niet meer bestellen, maar zet hem vast in je agenda voor volgend jaar en bezorg je vrienden en/of familie volgend jaar onvergetelijke Paasdagen. Hopelijk weer met net zoveel zon als wij dit jaar hadden. Want dan is het toch wel genieten op zijn paasbest!
(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)
Groetjes, Betty
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…