Tijdens het afgelopen paasweekend was het namelijk enorm lekker weer buiten. Er stond wel een windje, maar dat is nog steeds geen excuus om niet te gaan barbequen. En in plaats van onze paasmaaltijd in de keuken te bereiden, kozen wij dit jaar voor de achtertuin. Ik vertel jullie graag wat meer over een Copas kip op de BBQ bereiden.
Vorig jaar vertelde ik jullie al over een nieuwe paastraditie in huize Betty. Extra grote en gevulde paaskippen van de Copas farm! Dit jaar gingen wij tijdens pasen wederom aan de slag, maar nu met een Copas kip op de BBQ bereiden. Wij hebben namelijk niet voor niets een grote Weber BBQ in huis en daar kun je heel gemakkelijk een kippetje op braden. Zelfs een grote kip van maar liefst 3 kilo als het moet.
De bereidingswijze van een Copas Kip op de BBQ verschilt helemaal niet zoveel van de bereiding in een traditionele oven. Je hoeft de Copas Paaskip enkel in te smeren en te marineren met de bijgeleverde marinade. En af te bakken in de oven of dus op de BBQ. Even laten rusten en nagaren na afloop en je kunt de kip gaan aansnijden. Op deze manier zet je een geweldige maaltijd op tafel, zonder al te veel inspanningen. En hou je genoeg tijd over om door te brengen met je visite.
De Copas Kippen worden daags voor Pasen naar Nederland gebrachten. De beestje worden speciaal voor de Paasdagen ontbeend en gevuld met een mengsel van kipgehakt,zongedroogde tomaatjes, vijgen, shiitake, mango en groene asperges. Maar speciaal voor Pasen worden er ook hele gekookte eieren in verstop. Dit geeft een geweldig leuk en mooi effect op het bord. Dit jaar is, op verzoek van de klanten, een tweede variant toegevoegd: Zonder eieren welliswaar, maar wel met bijzondere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddestoelen.
Momenteel kun je deze Copas Kippen dus niet meer bestellen, maar zet hem vast in je agenda voor volgend jaar en bezorg je vrienden en/of familie volgend jaar onvergetelijke Paasdagen. Hopelijk weer met net zoveel zon als wij dit jaar hadden. Want dan is het toch wel genieten op zijn paasbest!
(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)
Groetjes, Betty
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…