Hoe Rotterdamser wil je het hebben? Club Room is één van de restaurants in het indrukwekkende ss Rotterdam, die aan de kade ligt in het Rotterdamse Katendrecht. In de voormalige de huiskamer van het ss Rotterdam kun je genieten van een culinair diner in jaren ’50-stijl. Uiteraard met uitzicht op de skyline van Rotterdam.
Het restaurant Club Room wordt gerund onder leiding van chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.
Van 1959 tot en met 2000 heeft het ss Rotterdam dienst gedaan op de trans-Atlantische route Rotterdam-New York en later als cruiseschip. Sinds 2010 ligt het stoomschip aan de kade in Katendrecht in Rotterdam. Naast het bezoeken van één van de restaurants, zijn er ook dagelijks rondleidingen te boeken. Dit kan met een gids, audio of een combinatie van beide. Tijdens zo’n rondleiding krijg je allerlei leuke weetjes over vroegere tijden. Het schijnt bijvoorbeeld dat er maar één bad was op het hele schip: in de badkamer van de kapitein. En zelfs toen de koningin werd vervoerd op het schip werd dit bad niet afgestaan!
De borden die de keuken van chef-kok Pascal Troost uitgaan liggen vol met verfijnde gerechten met unieke smaakcombinaties. Er wordt gekookt met dagverse en seizoensgebonden producten. Op de avond dat ik er was, in mei, betekende dat dus o.a. asperges en rabarber op het menu van Club Room.
Bij Club Room kan gekozen worden uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangen diner, gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement. Je kunt de chefs hier volledige vrijheid in geven en kiezen voor het verrassingsmenu.
Nu word ik zelf graag verrast in restaurants zoals deze. Zelf zou ik bepaalde gerechten namelijk niet zo snel kiezen, maar ik word altijd aangenaam verrast door de combinatie van smaken. Als je graag wat meer controle houdt, is het ook mogelijk om zelf een selectie te maken van de a la carte-kaart. Voor ieder wat wils dus!
Amuse
Amuse van zalm paté met tomaten-gelei.
Voorgerecht
Tartaar van rivierkreefjes met tandoori, tomaat, bundelzwammetjes en koud geserveerde soep van doperwten.
Tussengerecht
Klassieke pasta Carbonara in een nieuw jasje. Toch wel mijn favoriet van de avond. Onder de pasta bevindt zich namelijk een perfect gepocheerd eitje… Ik dook even de keuken in om te zien hoe dit gerecht met opperste concentratie en met oog voor detail werd bereid:
Hoofdgerecht
Geroosterde kalsribeye (enorm mals) met smeuïge orzo, sugar snaps, asperges en saus van gekarameliseerde sjalot. Stiekem ook mijn favoriete gerecht…
Dessert
Panna cotta met hazelnootjes.
En als dessert sous vide gegaarde rabarber met sinaasappelhangop, rabarber-gel, roomijs van Grand Marnier en sinaasappelkrokant.
In de Club Room ss Rotterdam werd bij ieder gerecht heerlijke en soms verrassende bijpassende wijnen geserveerd. Bijvoorbeeld een Passo del sud ‘Appasimento’ (2016) uit Puglia, Italië bij de geroosterde kalsribeye en een Bimbadgen Riverina Botrytis Semillon (2014) uit Australië bij het rabarber dessert.
Maître-sommelier Alfred van der Toolen en zijn team adviseren graag bij het selecteren van een passende wijn.
Cijfers: Prijs: € € Eten: 8.0 Service: 8.0 Decor: 9.0 Totaal: 8.3
Club Room by SS Rotterdam 3e Katendrechtsehoofd 25Voor deze review was ik uitgenodigd door Club Room, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…