Het is inmiddels al weer twee maanden geleden, maar ik heb weer meegedaan met een nieuwe Foodblogswap: Hierbij koken foodbloggers elke maand een recept van een andere foodblogger. We ‘swappen’ dus voor een dagje het recept van een ander.

Deze keer kook ik van de blog van Marloes, die blogt op Kook de Wereld rond. Marloes kookt zoutvrij en glutenvrij, dus voor gezonde alternatieven kun je gerust eens een kijkje nemen op haar blog. Omdat ik trek had in een stukje vis, koos ik voor haar bonensalade. Vis en boontjes horen voor mijn gevoel gewoon bij elkaar. Misschien komt het omdat mijn vader het altijd zo klaar maakt. Maar omdat ik zelf niet zo dol ben op prei, heb ik deze uit het originele recept vervangen door bosui (heeft ook een lekkere bite) en ik voeg extra cherrytomaten toe.De bonensalade serveer ik als bijgerecht bij de vis, maar deze is zodanig vullend, dat deze ook als vegetarische maaltijd genuttigd kan worden.

bijgerecht voor 4-6 personen :

Ingrediënten:

  • 250 gram haricots verts (of sperziebonen)
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 pot grote witte bonen (400 gram)
  • 4 bosuien
  • 3-4 geroosterde paprika’s uit een pot
  • 250 gram cherrytomaten
  • bos platte peterselie, grof gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamico of wijnazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • zout & peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze: Snijd de topjes van de haricots verts, snijd doormidden en breng, samen met het bouillonblokje, aan de kook in een pan water. Kook deze beetgaar. Spoel de witte bonen goed uit onder stromend water en laat 1 minuut meekoken met de haricots verts. Giet het geheel af, spoel na met koud water en laat goed uitdampen.

Ondertussen spoel je de bosui schoon, en snijd deze in ringen. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in ruitjes. Spoel de cherrytomaat af, en snijd doormidden. Voeg hier de olijfolie, witte balsamico, peterselie en mosterd aan toe, en breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar.

Voeg als laatste de afgekoelde haricots verts en witte bonnen aan toe, en schep daarna rustig om.Deze salade is zowel lauw als koud erg lekker, en met een gegrild stukje (wit)vis, heb je een volwaardig gerecht:

Eet smakelijk!

(Bron recept: Kook de wereld rond)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mijn complimenten! wat een een heerlijke blog. Interessant om een lezen. Leuk om rond te neuzen en lekker veel heerlijke recepten. Ik hoop dat je nog lang door blijft gaan.

Recent Posts

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

23 uur ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

3 dagen ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

4 dagen ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

4 dagen ago

Zelf Dukkah Maken

Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…

7 dagen ago

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

1 week ago