Het is inmiddels al weer twee maanden geleden, maar ik heb weer meegedaan met een nieuwe Foodblogswap: Hierbij koken foodbloggers elke maand een recept van een andere foodblogger. We ‘swappen’ dus voor een dagje het recept van een ander.

Deze keer kook ik van de blog van Marloes, die blogt op Kook de Wereld rond. Marloes kookt zoutvrij en glutenvrij, dus voor gezonde alternatieven kun je gerust eens een kijkje nemen op haar blog. Omdat ik trek had in een stukje vis, koos ik voor haar bonensalade. Vis en boontjes horen voor mijn gevoel gewoon bij elkaar. Misschien komt het omdat mijn vader het altijd zo klaar maakt. Maar omdat ik zelf niet zo dol ben op prei, heb ik deze uit het originele recept vervangen door bosui (heeft ook een lekkere bite) en ik voeg extra cherrytomaten toe.De bonensalade serveer ik als bijgerecht bij de vis, maar deze is zodanig vullend, dat deze ook als vegetarische maaltijd genuttigd kan worden.

bijgerecht voor 4-6 personen :

Ingrediënten:

  • 250 gram haricots verts (of sperziebonen)
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 pot grote witte bonen (400 gram)
  • 4 bosuien
  • 3-4 geroosterde paprika’s uit een pot
  • 250 gram cherrytomaten
  • bos platte peterselie, grof gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamico of wijnazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • zout & peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze: Snijd de topjes van de haricots verts, snijd doormidden en breng, samen met het bouillonblokje, aan de kook in een pan water. Kook deze beetgaar. Spoel de witte bonen goed uit onder stromend water en laat 1 minuut meekoken met de haricots verts. Giet het geheel af, spoel na met koud water en laat goed uitdampen.

Ondertussen spoel je de bosui schoon, en snijd deze in ringen. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in ruitjes. Spoel de cherrytomaat af, en snijd doormidden. Voeg hier de olijfolie, witte balsamico, peterselie en mosterd aan toe, en breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar.

Voeg als laatste de afgekoelde haricots verts en witte bonnen aan toe, en schep daarna rustig om.Deze salade is zowel lauw als koud erg lekker, en met een gegrild stukje (wit)vis, heb je een volwaardig gerecht:

Eet smakelijk!

(Bron recept: Kook de wereld rond)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mijn complimenten! wat een een heerlijke blog. Interessant om een lezen. Leuk om rond te neuzen en lekker veel heerlijke recepten. Ik hoop dat je nog lang door blijft gaan.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

2 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

3 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

5 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 week ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

2 weken ago