Deze keer kook ik van de blog van Marloes, die blogt op Kook de Wereld rond. Marloes kookt zoutvrij en glutenvrij, dus voor gezonde alternatieven kun je gerust eens een kijkje nemen op haar blog. Omdat ik trek had in een stukje vis, koos ik voor haar bonensalade. Vis en boontjes horen voor mijn gevoel gewoon bij elkaar. Misschien komt het omdat mijn vader het altijd zo klaar maakt. Maar omdat ik zelf niet zo dol ben op prei, heb ik deze uit het originele recept vervangen door bosui (heeft ook een lekkere bite) en ik voeg extra cherrytomaten toe.De bonensalade serveer ik als bijgerecht bij de vis, maar deze is zodanig vullend, dat deze ook als vegetarische maaltijd genuttigd kan worden.
bijgerecht voor 4-6 personen :
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze: Snijd de topjes van de haricots verts, snijd doormidden en breng, samen met het bouillonblokje, aan de kook in een pan water. Kook deze beetgaar. Spoel de witte bonen goed uit onder stromend water en laat 1 minuut meekoken met de haricots verts. Giet het geheel af, spoel na met koud water en laat goed uitdampen.
Ondertussen spoel je de bosui schoon, en snijd deze in ringen. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in ruitjes. Spoel de cherrytomaat af, en snijd doormidden. Voeg hier de olijfolie, witte balsamico, peterselie en mosterd aan toe, en breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar.
Voeg als laatste de afgekoelde haricots verts en witte bonnen aan toe, en schep daarna rustig om.
Eet smakelijk!
(Bron recept: Kook de wereld rond)
Ga je een leuke kerstborrel organiseren met familie, vrienden of collega's? Dan heb ik even…
Speciaal om de kerstavonden met familie en vrienden gezelliger te maken, ging ik op zoek…
Of je nu een toetjesmens bent of niet: Het Kerstdiner hoort natuurlijk afgesloten te worden…
Het hoofdgerecht is altijd de gangmaker van de avond. Het gehele kerstdiner wordt hierop afgestemd…
Een goed stuk vlees, vis, gevogelte of zelfs groenten hebben natuurlijk ook heerlijke bijgerechten voor…
Elk kerstdiner begint natuurlijk met heerlijke voorgerechten voor Kerst. En of je nu kiest voor…
View Comments
Mijn complimenten! wat een een heerlijke blog. Interessant om een lezen. Leuk om rond te neuzen en lekker veel heerlijke recepten. Ik hoop dat je nog lang door blijft gaan.
Dank je wel Wilma,
dat vind ik heel leuk om te horen.
Groetjes,
Betty
Hi Wilma,
dank je wel, dat vind ik er leuk om te horen.
Groetjes,Betty