Voor vandaag heb ik deze boerenkool salade met peer, ham en gorgonzola op het menu staan. Een gezonde salade passend bij de lente, met toch nog een kleine knipoog terug naar de winter met de boerenkool. Perfect om tussen deze twee seizoenen in te maken!
Toen ik dit gerecht aan het bereiden was en Patrick de omwikkelde rolletjes peer zag, zei hij: ‘het lijkt wel een gerecht voor de feestdagen!’ Zo oogt en proeft het ook maar ik beloof je: het is super makkelijk om te maken.
Om de boerenkool salade wat voedzamer te maken (geloof mij: anders heb ik na een half uur weer trek) heb ik in dit gerecht parelgort verwerkt. En dat beviel me heel goed! Ik had hier eigenlijk nog niet eerder mee gekookt maar daar ga ik maar eens verandering in aanbrengen. Het is een graansoort die vrij neutraal is en met een beetje een stevige bite. Moet je hier nu niks van willen weten:), kun je natuurlijk ook bulgur, rijst, couscous of quinoa toevoegen aan de salade.
Daarnaast heb ik gorgonzola gebruikt in de boerenkool salade. Dat vind ik zo af en toe ontzettend lekker, maar het heeft natuurlijk nogal een uitgesproken smaak waar niet iedereen fan van is. Je kunt in plaats van gorgonzola ook bijvoorbeeld brie of geitenkaas gebruiken.
Inspiratie nodig voor andere gerechten met (supergezonde!) boerenkool? Eerder maakten we op Betty’s Kitchen deze Boerenkool stamppot met zoete aardappel en Boerenkool quiche met (homemade) cranberry compote. Heerlijk alternatieven op de traditionele boerenkoolstamppot! Maar check hier nog meer gezonde(re) recepten met boerenkool.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Het is weer een #MeatlessMonday en deze keer maken we een makkelijke maaltijd met peulvruchten…
Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak…
Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltiBen jij al…
Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…
Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…
Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…
View Comments
Ik doe de Boerenkool roosteren in de oven erg lekker
Dat is ook een heel goed idee ja! Bedankt voor de tip!