Als je de naam Blote Billetjes in het Gras hoort, denk je misschien in de eerste instantie niet aan een lekkere winters gerecht. Maar dit vunzige naampje staat toch garant voor een overheerlijke snijbonenstamppot.
Ideaal voor deze tijd van het jaar, waarin de stamppotten juist weer veelvuldig op tafel komen. En boordevol groente en vitamientjes.
De naam van dit gerecht dankt zich aan de witte bonen die af en toe opduiken tussen de groene snijbonenstamppot. Net twee blote billetjes die boven het gras uitsteken. Maar het resultaat is een heerlijk winters gerecht en mijn favoriete manier om snijbonen op het menu te zetten.
Uiteraard kun je de snijbonen stamppot serveren met een rookworst in plakjes. Maar ik vind blote billetjes in het gras toch wel het allerlekkerst met een vers gebakken kabeljauw en gesmolten boter jus. Zo heerlijk dat het gerecht letterlijk smelt op je tong.
In de zomer kun je ook een een heerlijk bijgerecht maken van gekookte, stukjes snijboon met witte bonen. Even afgieten en een lepel kruidenboter er doorheen roeren. Heerlijk bij vis van de gril of een kippetje uit de oven.
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Bewaartip: laat overgebleven stamppot goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je hoeft het enkel 10 minuutjes op te bakken in een koekenpan, met eventueel een klontje boter. Lekker als je later in de week blote billetjes in het gras met plakjes rookworst wilt eten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…
Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…
Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…
In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…