Voor een drankje en hapje met uitzicht, kun je tegenwoordig terecht bij diverse hotelbars in Nederlands. De torenhoge hotelgebouwen zijn natuurlijk ideaal voor een restaurant, bar of dakterras met fantastisch uitzicht. Daarom ging ik onlangs een kijkje nemen bij Restaurant Floor17 in Amsterdam.

Een geweldige hotspot met hele verrassende uitzichten en bovenal gewoon goed eten. Je vindt Restaurant Floor17 namelijk op, heel toepasselijk, de 17e verdieping van het Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel (bij Rembrandtpark).

Floor17 & Skybar

Restaurant Floor17 en de inpandige Skybar zijn namelijk rondom de liftschachten gebouwd, zodat je vanaf werkelijk elk tafeltje  of barkruk, een schitterend uitzicht hebt over Amsterdam. Een 360 graden rondom uitzicht, wel te verstaan. En niet alleen het uitzicht is een plaatje…  Ook de keuken zal je ook versteld doen staan! Zet alstublieft het idee van een standaard hotelrestaurant uit je hoofd, want hier wordt gewoonweg goed eten geserveerd. De nieuwe keukenbrigade bestaat uit Executive-Chef Inan Sahin (van Hotel L’Europe) en Sous-Chef Mark Eelman (die reeds eerder een Bib Gourmand ontving voor zijn restaurant op Texel). Men werkt hier veelal met oer-Hollandse producten, maar weet hier pure en smakelijke seizoen creaties op je bord van te maken. Het niveau ligt hoog, evenals het restaurant dus.

Het dakterras van Floor17

En als je denkt dat je het helemaal wel gezien hebt, dan wacht je nog een verrassing: een waar Rooftop Terrace staat hier als kroontje op het dak van het hotel. Of eigenlijk op Floor18 dus. Toegang is uiteraard ook via Restaurant Floor17, dus ideaal voor een afzakkertje op warme, zomerse avonden. Of gewoon om lekker cocktails te komen drinken en te genieten van het uitzicht.

 

Op het Rooftop Terrace wordt ook gekookt, weliswaar a-la-minute- gerechten vanaf de Big Green Egg en andere kleine versnaperingen. Dus het is ook een prima plek voor je  lunch of diner. In de zomermaanden wordt het dakterras soms zelfs omgebouwd tot openluchtbioscoop en kun je onder de naakte sterrenhemel genieten op een een grote zitzak. (Houdt de website in de gaten voor nieuwe voorstellingen.) En vinden er geregeld (prive)feestjes plaats. Maar goed, terug naar het eten. Kijk mee naar wat ik tussen de middag at bij Floor17:

Dit lunch je bij Floor17:

 

Aardappelschuim met zalm en zalmkaviaar, geserveerd met een aardappelkrokantje met pittige kruiden!

Courgette rolletjes met ricotta & truffel. Geserveerd met zoet-zure paddestoelen en een zachte creme van broccoli.

Pulled Pork met een schuim van risotto, piccalilly en augurken.

Review Restaurant Floor 17 in Amsterdam:

 

  • Hoogwaardige culinaire verassingen zijn mijn favoriet. Elke gang ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens goed op smaak. Pure herkenbare ingredienten.
  • eenvoudige menu kaart, met o.a. ook yakitori, hamburgers en steak. Maar het restaurant blinkt uit in luxe gerechten, dus mijn advies: neem een verrassings menu met meerdere gangen.
  • Laat de wijnkeuze ook maar aan de dames en heren in de bediening over. Daar zijn ze heel goed in.
  • Vanuit het restaurant en aan de Skybar heb je 360 graden uitzicht van Amsterdam.
  • Enorme plus is de Rooftop Terrace. Om cocktails en snelle hapjes te komen doen in de buitenlucht.
  • Het restauarant bevind zicht op de bovenste etages van het Ramada Apollo Hotel. Je kunt na afloop dus ook blijven overnachten.
  • Floor 17 is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner of een drankje aan de Skybar.
  • Onder het hotel bevind zich een parkeer garage met 300 plekken. Parkeren is gratis voor bezoekers van Restaurant Floor17.
  • Voor zakelijke afspraken is dit ook een goede locatie om af te spreken. Zeker als diegene ook nog eens in het hotel overnacht.

  • De prijzen liggen iets hoger, Bijv 22 euro voor een hamburger en friet. Maar daarentegen vind ik 60 euro voor een 7 gangen menu wel weer acceptabel.
  • Het hotel bevind zich naast het Rembrandpark. Hoewel dat overdag heel prettig is, vind ik het net iets te ver uit het centrum. Ik zou na afloop ook dus niet de buurt nog even gaan verkennen, zoals ik in het stadscentrum zou doen.  Maar goed, overnachten is ook een optie.

 

Cijfers:    Prijs: € / € €      Eten: 8.0    Service: 8.5     Decor: 9    Totaal:  8.5

Skybar & Restaurant Floor17
(Ramada Apollo Amsterdam Centre)
Staalmeesterslaan 410
1057 PH, Amsterdam
Telefoon: 020- 207 0000
www.floor17.nl
Voor deze review was ik uitgenodigd door Floor17 & Fuse Communication, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago