Als je office collega elke dag kookt met citroenen, dan kan een bezoek aan The Lemon Tree in Deventer natuurlijk niet uitblijven! Vorige maand wierpen ze al hoge ogen tijdens The Fork Restaurant Awards (3e plaats!) dus gingen wij voor een ware ervaring!

Eten bij The Lemon Tree

Hou je niet van stijfjes en ben je fan van de Nordic cuisine? Dan ben je hier aan het juiste adres. Restaurant The Lemon Tree vind je in het centrum van Deventer en het is een heerlijke plek om even bij te komen en jezelf te laten verwennen. Niet teveel opsmuk, wel een grote citroen boom die vanuit de benedenverdieping het restaurant in bloeit. En op elke tafel een eigen voorraad besteksets zodat je lekker bij elke gan zelf mag kiezen. Erg handig! Voor je het weet staat je tafel vol met verschillende bordjes en bowls en gaat er een hele nieuw wereld aan geuren, kleuren en smaken voor je open. Een vast menu om uit te kiezen is er niet, want de chef verrast je hier gewoonweg met heel veel lekkers van hoog niveau. Zorg dat je hierna geen afspraken meer hebt staan, want geloof me, je wilt niet meer weg.

de chocolade boom

Een citroenboom gemaakt van chocolade

Op de benedenverdieping heerst een compleet andere sfeer. Met een enorme Chefs table zit je letterlijk in de keuken van The Lemon Tree. De tafel bevat voor een ieder lades met besteksets of een kleine verrassing. En vanaf hier kun je goed zien wat voor een werk er vooraf gaat aan jouw culinaire ontdekkingsreis. Mijn oog valt meteen op een kleine citroenboom in een nis, die dus van 100% chocolade blijkt te zijn gemaakt. Gewoon een leuk grapje van de chefs, maar verrukkelijk voor bij de koffie! Doordeweeks (muv maandag) kun je bij The Lemon Tree terecht voor lunch (vanaf 40 eur) en diner (vanaf 45 eur). In het weekend enkel voor het diner. Laat je hier compleet in de watten leggen met een volledige tasting van 8 gangen, inclusief bijpassende wijnen en koffie, dan betaal je 97 euro per persoon.


Dit eet je bij The Lemon Tree

Kaviaar van varen | Zure room | Toast

Knolselderij | Wasabi | Bleekselderij | Mosterd

Brisket | Hollandse garnalen | Ingelegde groenten

Snoekbaars | Biet | Crab

Aardappel | Eekhoorntjesbrood | Ingelegde beukenblaadjes

Kalfssukade | Topanimboer | Tomaat

Dessert

Citroen van gezouten karamel | Passievrucht | Gezouten hazelnoot

Voor bij de koffie

Hier krijg je geen koekje maar een homemade suikerspin met gember en wortel

En als je wilt mag je zelfs beneden aan de chocolade boom een ‘citroen bonbonnetje‘ plukken, als afsluiter.


Cijfers:   Prijs: €€   Eten: 8.5      Service: 9.0      Decor: 8.0   Totaal:  8.5


The Lemon Tree
Grote Poot 1
7411 KE Deventer
T: 0570-244 144
https://thelemontree.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant The Lemon Tree, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago