Bijgerechten

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool uit de wok. Heerlijke knapperig en smaakvol bladgroen met veel knoflook en vissaus. Zo simpel maar zo ontzettende lekker! En met recht een mooie aanvulling op een Thaise curry of zelfs enkel gestoomde rijst.

Knapperige Thaise kool met knoflook en vissaus

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn Thaise Curry. Maar wist je dat je er de Thaise kool (voor ons ‘Chinese kool’) ook regelmatig als bijgerecht tegenkomt? En dan niet alleen fijngesneden als kleine bijsalade of garnituur voor naast je rijst, maar ook lekker gebakken in de wok. Onderstaand recept voor Thaise kool uit de wok bevat slechts 3 ingrediënten en is zo ongelofelijk lekker van smaak, dat je het voortaan bij elk Thais recept als bijgerecht wilt serveren.

Waar serveer je dit Thaise bijgerecht van kool bij?

Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat dit wokgerecht zo verslavend lekker is dat ik gerust een halve schaal als salade kan wegprikken. De combinatie van de knapperige Thaise kool uit de wok met knoflook en zoute vissaus is gewoonweg hemels! Maar gelukkig staan er nog meer Thaise recepten hier op de site waar je dit Thaise bijgerecht van kool bij kunt serveren:

Aroi May! Eet smakelijk in ieder geval!


Print

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met slechts 4 ingredienten is dit een van de makkelijkste en snelste warme recepten uit Thailand. Deze Thaise kool uit de wok komt met lekker veel knoflook en vissaus maar is een fantastisch bijgerecht naast een curry, gestoomde rijst of zelfs complete rijstgerechten etc. 

Ingredients

Scale
  • 1 kleine Chinese kool (400 – 500 gram), in vierkantjes van 5×5 cm gesneden
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel Vissaus (15 ml)
  • ¼ theelepel gemalen (witte) peper
  • (wok)olie

Extra:

  • wok
  • vijzel (optioneel)

Instructions

  1. Snijd de Chinese kool overlangs door en spoel eventueel zand uit. Laat goed uitlekken. Verwijder de harde kern en snijd de groente in de lengte in 4 repen en vervolgens vierkantjes.
  2. Pel de knoflook en druk goed plat met een platte zijde van je keukenmes. Hak daarna in stukken. Je kunt ook eventueel een vijzel gebruiken om de knoflook grof te stampen.
  3. Zet een wok op het vuur en giet een klein laagje (wok)olie op de bodem. Voeg direct de knoflook toe en laat alvast verwarmen terwijl de olie opwarmt naar middelmatige temperatuur. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig door en wacht tot de knoflook zeer lichtbruin kleurt.
  4. Verhoog dan het vuur naar hoog en voeg direct de vierkantjes kool toe. Wok de kool goed door de olie heen en giet de vissaus er over heen. Wok door gedurende 1 -2 minuten. De kool hoeft niet helemaal zacht te worden, maar mag juist nog een beetje knapperig zijn.
  5. Zet het vuur uit en strooi de peper er overheen. Schep een laatste keer door en serveer direct in een ruime kom.

Eet smakelijk!

serveersuggestie: met massaman curry en rijst

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Thaise kool uit de wok met knoflook en vissaus!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Deense aardappelsalade met makreel

Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…

13 uur ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

4 dagen ago

Gegrilde little gem met Gorgonzola en zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…

5 dagen ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago

20x brood beleg zelf maken

We gaan weer 'Back To School' dus ik heb fantastische inspiratie voor in de broodtrommel.…

1 week ago

NEDERLAND Weekmenu

Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn…

2 weken ago