In Amsterdam is Spaghetteria Pasta-Bar reeds een begrip. Maar met de opening van een nieuwe vestiging in mijn stadsie Utrecht, kunnen pasta-lovers hier hun hart komen ophalen.
Bij dit Italiaanse restaurant serveren ze diverse pasta gerechten uit eigen keuken. Een stukje Italie op een bord in Utrecht. Uiteraard sprongen Dylan en ik op de fiets en gingen even poolshoogte nemen bij deze Spaghetteria.
Bij Spaghetteria Pasta Bar eet je, hoe kan het ook anders… Pasta! Maar dan wel homemade pasta in tradizionale of anti-gluti variant. De biologisch bloem hiervoor wordt geimporteerd uit Emilia Romana en Toscane. En uiteraard maken ze de pastagerechten natuurlijk net zoals in Italie: Zonder al teveel poespas en ingredienten. Maar gewoonweg boterzachte pasta en een paar simpele, maar hele goede smaakmakers.
Bij Spaghetteria heb je een kleine kaart met slechts 6 pasta gerechten. En deze kaart wisselt regelmatig. Er staat in ieder altijd wel een heerlijk pasta gerecht met vis, vlees of enkel groente op het menu. En bij de ‘sappige’ gerechten, krijg je zelfs een stuk brood om de saus lekker mee op te deppen. Voor de liefhebbers is er zelfs een kleine losse salade als bijgerecht te bestellen.
Je vind deze geweldige pasta bar aan de Wittevrouwensingel 44 in Utrecht. Het is een stukje verder lopen vanuit het centrum, of neem gewoon de bus, maar is wel gelegen langs onze mooie Singel en aan het begin van de Biltstraat.
Het interieur is basic, met een flinke eettafel in het midden van de zaak en rondom nog een hoge bar voor de ramen. Zo kun je lekker naar buiten kijken, terwijl je geniet van de Italiaanse keuken. Een open keuken wel te verstaan, waar ik met grote ogen graag even kom kijken hoe snel die mannen hier een heerlijk bordje in elkaar draaien. En ik zeg mannen, omdat bij Spaghetteria de bediening enkel uit mannen bestaat (dames opgelet).
Het grootste pluspunt van Pasta Bar Spaghetteria is toch wel dat je voor weinig geld toch volwaardig uit eten kunt. Je bestelt een heerlijke verse pasta maaltijd al vanaf € 9,- , dus dat is zeker een stukje omfietsen waard.
Voor mij deze boterzachte Ravioli pasta gevuld met Taleggio kaas. Uiteraard met een stukje brood om die botersaus op te deppen.
En Dylan ging natuurlijk voor een pasta gerecht met vlees. Heerlijk draadjesvlees wel te verstaan. En samen hebben we hier een kleine salade bij gedeeld (niet op de foto)
Uiteraard een kopje espresso met een riante schaal met tiramisu! Hierna kun je natuurlijk geen pap meer zeggen! Dus kies desnoods voor een ‘lichter’ alternatief, zoals een cocktailglaasje met Sgroppino.
Review: Prijs: € Eten: 8.0 Service: 7.5 Decor: 7.0 Totaal: 7.5
Spaghetteria Pasta-bar Wittevrouwensingel 44 3572 CA, Utrecht www.spaghetteria-pastabar.nlDe Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…