Zoals jullie in mijn fotodagboek hebben kunnen lezen, was ik onlangs op bezoek Bij Robèrt van Beckhoven voor een blogevent van Quooker. Naast een rondleiding, kregen wij ook een workshop en hebben daarbij een makkelijke en verrukkelijke slagroomtaart met aardbeien gemaakt.
Een taartje dat je thuis heel eenvoudig zelf kunt namaken en kunt serveren bij de koffie. Het grootste genot gaat schuil in twee overheerlijk amandel biscuit bodems en daartussen lekker veel verse aardbeien. Ik voegde er zelfs stiekem wat gehakte verse muntblaadjes toe aan deze slagroomtaart met aardbeien.
In de pittoreske plaats Oisterwijk (Noord-Brabant) vind je de Leerfabriek en winkel van Bij Robèrt. Naast de diverse kook-workshops runt de Meester Boulanger en Meester Patissier ook een bakkerij en patisserie, en ken je hem waarschijnlijk wel van het TV programma ‘ Heel Holland Bakt’. En wordt de winkel dagelijks aangevuld met vers brood, worstenbroodjes, croissants, bolussen, gebakjes, taartjes, maar ook diverse soorten chocolade en huisgemaakte hagelslag en hazelnootpasta’s. Echt een aanrader als je eens in de buurt bent!
Het was dan ook ontzettend vervelend (maar niet heus) dat ik hier een dagje mocht komen binnenkijken, rondhuppelen (met haarnetjes uiteraard) en proeven van dit lekkers. En natuurlijk tegen sluitingstijd nog even de winkel kwam leegkopen met mijn medefoodies. Maar het paradepaardje van de dag is toch wel de slagroomtaart met aardbeien die wij tijdens de workshop van Robèrt zelf gingen maken.
De basis van deze slagroomtaart met aardbeien bestaat ook uit overheerlijk amandel biscuit, met daar tussen verse aardbeien en lekker veel slagroom. Tja, je wilt een stevige taart, dus dan moet je niet zuinig zijn met slagroom!
Je kunt met dit recept 1 complete ronde taart maken van 16/18 cm doorsnede. Maar uiteraard kun je ook kleinere vormpjes uitsteken en mini slagroomtaartjes maken. Wat jij wilt. Zorg in ieder geval voor een RSV steker/taartring en bekleed deze met een stuk plastic banderol of een op maat gesneden strip bakpapier, want dat maakt het opbouwen van de taart een stuk gemakkelijker. Alleen nog even de ring verwijderen, afstoffen met wat poedersuiker en aansnijden maar. Ja, die Robèrt van Beckhoven weet wel wat lekker is!
(taart van 16/18 cm doorsnede – Dessert voor 8 personen)
Ingrediënten amandel biscuit:
Ingrediënten taartvulling + topping:
Extra:
Bereidingstijd:
Bereidingswijze:
Deze slagroomtaart met aardbeien dient in de koelkast bewaard te blijven en is gerust 2-3 dagen goed.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Bron Recept: Robèrt van Beckhoven)
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…
View Comments
Lijke mij lekkere recepten en wil ze graag proberen