Zoals jullie in mijn fotodagboek hebben kunnen lezen, was ik onlangs op bezoek Bij Robèrt van Beckhoven voor een blogevent van Quooker. Naast een rondleiding, kregen wij ook een workshop en hebben daarbij een makkelijke en verrukkelijke slagroomtaart met aardbeien gemaakt.
Een taartje dat je thuis heel eenvoudig zelf kunt namaken en kunt serveren bij de koffie. Het grootste genot gaat schuil in twee overheerlijk amandel biscuit bodems en daartussen lekker veel verse aardbeien. Ik voegde er zelfs stiekem wat gehakte verse muntblaadjes toe aan deze slagroomtaart met aardbeien.
In de pittoreske plaats Oisterwijk (Noord-Brabant) vind je de Leerfabriek en winkel van Bij Robèrt. Naast de diverse kook-workshops runt de Meester Boulanger en Meester Patissier ook een bakkerij en patisserie, en ken je hem waarschijnlijk wel van het TV programma ‘ Heel Holland Bakt’. En wordt de winkel dagelijks aangevuld met vers brood, worstenbroodjes, croissants, bolussen, gebakjes, taartjes, maar ook diverse soorten chocolade en huisgemaakte hagelslag en hazelnootpasta’s. Echt een aanrader als je eens in de buurt bent!
Het was dan ook ontzettend vervelend (maar niet heus) dat ik hier een dagje mocht komen binnenkijken, rondhuppelen (met haarnetjes uiteraard) en proeven van dit lekkers. En natuurlijk tegen sluitingstijd nog even de winkel kwam leegkopen met mijn medefoodies. Maar het paradepaardje van de dag is toch wel de slagroomtaart met aardbeien die wij tijdens de workshop van Robèrt zelf gingen maken.
De basis van deze slagroomtaart met aardbeien bestaat ook uit overheerlijk amandel biscuit, met daar tussen verse aardbeien en lekker veel slagroom. Tja, je wilt een stevige taart, dus dan moet je niet zuinig zijn met slagroom!
Je kunt met dit recept 1 complete ronde taart maken van 16/18 cm doorsnede. Maar uiteraard kun je ook kleinere vormpjes uitsteken en mini slagroomtaartjes maken. Wat jij wilt. Zorg in ieder geval voor een RSV steker/taartring en bekleed deze met een stuk plastic banderol of een op maat gesneden strip bakpapier, want dat maakt het opbouwen van de taart een stuk gemakkelijker. Alleen nog even de ring verwijderen, afstoffen met wat poedersuiker en aansnijden maar. Ja, die Robèrt van Beckhoven weet wel wat lekker is!
(taart van 16/18 cm doorsnede – Dessert voor 8 personen)
Ingrediënten amandel biscuit:
Ingrediënten taartvulling + topping:
Extra:
Bereidingstijd:
Bereidingswijze:
Deze slagroomtaart met aardbeien dient in de koelkast bewaard te blijven en is gerust 2-3 dagen goed.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Bron Recept: Robèrt van Beckhoven)
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
View Comments
Lijke mij lekkere recepten en wil ze graag proberen