Deze week komt het nieuwe kookboek van de Free Range Cook uit: Simple Pleasures! Annabel Langbein is bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen, maar deze Nieuw-Zeelandse dame heeft inmiddels al vele kookboeken en TV series gemaakt. Vandaag presenteer ik jullie dan ook haar geweldige nieuwe Simple Pleasures kookboek.
Haar vorige boek: The Free Range Cook staat al een tijdje in de top 5 best verkochte Internationale kookboeken (bron: Bol.com), dus haar nieuwe kookboek Simple Pleasures beloofd veel goeds. Annabel staat er met name om bekend dat zij alles vers uit de tuin haalt, en werkelijk alles is bij haar home-made. Menig foodie haalt dan ook zijn hart op tijdens het bekijken van haar kookprogramma’s, en ik kan alleen maar dromen van zo’n moestuin. Zij werkt veel met seizoensproducten, en haar inspiratie haalt zij van over de hele wereld. Dat lees je ook terug in de recepten van haar boek, en dat maakt het boek ook zo divers.
Afgelopen maand mocht ik, als één van de eersten in Nederland, het nieuwe kookboek al ontvangen en uitproberen. Het boek staat boordevol heerlijke en vooral makkelijk recepten. Het is een heel groot en dik boek, en heel veel herken ik al terug uit haar tv shows. Wat ik vooral heel leuk vind is dat bij een aantal recepten een QR-code vermeld staat. Deze kun je scannen met je smartphone en dan ga je automatisch naar het how-to filmpje van dat recept.
Wat ik ook prettig vind, is dat er meerdere voorbeeld-menu’s in het boek vermeld staan. Annabel heeft dan een aantal recepten gebundeld voor ons, zodat wij heel gemakkelijk een meer-gangen feestmaal op tafel kunnen toveren. En het zijn dan ook recepten die goed bij elkaar passen/horen, maar je mag natuurlijk ook gewoon zelf experimenteren.
Alhoewel dit kookboek deze week pas officieel uit komt, mocht ik hem afgelopen maand al ontvangen en beproeven. Als ultieme test hebben wij thuis een typisch meergangen Annabel Langbein diner thuis georganiseerd, met behulp van dit boek. En ging ik ook nog aan de slag met haar recept voor 7x koekjes met gecondenseerde melk en die wil jij ook gaan maken.
Heerlijke en met name eenvoudige recepten, geïnspireerd door landen van over heel de wereld. De QR codes zijn een uitvinding, met name voor beginnende koks. Achterin staan tevens bladwijzers om te kunnen zoeken op o.a. vegetarisch en glutenvrije recepten. En de voorbeeld menu’s zijn ideaal voor mensen die een feestje willen voorbereiden. Bij de vraag: wat de doen met de kliekjes? Daar heeft Annabel ook vaak wel een variatietip voor!
De hoofdstuk indeling is anders als je wellicht gewend bent. Er zijn 6 hoofdstukken, waaronder: Uit de Oven, Uit de tuin, Van de boerderij, Uit meer en zee, Uit de boomgaard en Uit de vooraadkast. Hoewel dit typisch Annabel is, moet je zo dus op 6 plekken zoeken naar voorgerechten of desserts. Dat is wel even wennen.
Verkoopinformatie
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…