“Here, fishy fishy fishy” Want een goed stukje vis kan eigenlijk altijd wel. En is ook heel gezond omdat het bron van Omega 3 vetten is. Dus serveerde ik onlangs een hele schol van de barbecue en dat heeft mogen smaken!
Onlangs kreeg ik een doos vol MSC gecertificeerde schollen en scholfilets thuisgestuurd en die hebben wij dezelfde avond nog klaar gemaakt op de barbecue. Een eerste uitprobeersel hoor, maar die hele schol van de barbecue was boterzacht en ontzettend lekker!
Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat ik 2 jaar geleden een kook demonstratie heb gegeven tijdens de Taste of Amsterdam? Samen met het MSC keurmerk voor vis, sloeg ik de handen ineen om de bezoekers kennis te laten maken met mijn recept: Scholfilet met quinoa op Mediterrane wijze. Niet alleen een heerlijk recept, maar ook meteen de uitgelezen mogelijkheid om mensen bewust te maken van het MSC Keurmerk voor vis.
The Marine Stewardship Council heeft een certificerings programma opgezet voor duurzame visserij. Wij mensen zijn niet alleen dol op vis eten, maar zijn daarbij ook verantwoordelijk voor het in stand houden van onze planeet en de oceanen. Zo kan een volgende generatie ook genieten van vis en al het leven in de zee. Het MSC Keurmerk en certificering programma erkent en beloond duurzame visserijen die zo hun steentje bijdragen. De gevangen vis is niet alleen volledig traceerbaar en duurzaam gevangen, maar er is ook geen blijvende schade toegebracht aan het leven in en om de zee.
Anno 2016 kopen we liever duurzaam vlees rechtstreeks bij de boer en is het ‘van-kop-tot-staart’ bereiding steeds meer gewoonte aan het worden. Sta dan ook eens bewust stil bij de aankoop van vis, schelp- of schaaldieren en koop deze producten van een duurzame visserij met het MSC keurmerk. Je vind het blauwe logo duidelijk terug op de verpakking van bijvoorbeeld geconserveerde vis in blik. Maar er zijn uiteraard ook verse vis met het MSC keurmerk verkrijgbaar. Vraag er anders gerust naar bij de visboer of het restaurant waar je wilt eten. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van MSC Keurmerk voor verkoopinformatie.
Goed om te weten: De Marine Stewardship Counsil is een onafhankelijk en non-profit instantie. Zij hebben geen winstoogmerk en halen hun inkomsten uit donaties. Ik krijg ook niet betaald voor dit artikel, maar vind het wel goed om jullie bewust te maken van de keuze. En sinds mijn kennismaking met MSC, koop ik ook niets meer zonder. Hoe dan ook, geniet deze zomer lekker van (magere) vissoorten en dan natuurlijk het liefst met het MSC keurmerk.
Print
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Variatie recepten hele schol:
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…