Utrecht heeft er weer een heerlijke Aziatische hotspot bij. Bij Sanju Ramen bar aan de Voorstraat kom je een grote bowl ramen eten. Wij zijn dol op deze grote kommen langzaam getrokken bouillon met noodles en gingen uiteraard even voorproeven.

Tijdens onze roadtrip door de States, kwamen mijn man en ik voor het eerst in aanraking met ramen. Een heerlijke Japanse bowl met langzaam getrokken bouillon van vlees\gevogelte\vis, aangevuld met verse groente, ramen noedels en Japanse smaakmakers, zoals nori en\of sojasaus.

Ramen Bar Sanju Ramen

Hoewel wij sindsdien wel vaker in een ramen bar zijn geweest, wisten deze nog niet de beleving in Los Angeles te evenaren. Althans, totdat Sanju Ramen afgelopen maand open ging. Je vind deze Ramen bar aan de Voorstraat in Utrecht en je loopt er dus binnen voor een hele bowl ramen. Je komt hier niet om urenlang te tafelen, want na zo’n ramen bowl zit je ook redelijk vol. Maar het is een heerlijke plek om je even onder te dompelen in de Japanse eetcultuur, wat fingerfood weg te prikken met je stokjes en een grote bowl ramen weg te slurpen. Het feit dat er buiten een grote groep Aziaten staat te wachten op een zitplekje is natuurlijk ook een heel goed teken!

Verschil shio, shoyu, miso en tonkotsu

Bij Sanju Ramen telt de menukaart 5 soorten side dishes die je dus ook als voorafje kunt nemen. En men serveert hier maar liefst 6 verschillende ramen bowls. Even een klein lesje ramen: De basis voor je ramen is natuurlijk de langzaam getrokken bouillon. En daar worden diverse smaakmakers aan toegevoegd zoals miso (gefermenteerde bonen pasta), shoyu (sojasaus) en shio (zout) en hierdoor lopen de smaken van de verschillende ramen bowls ook flink uiteen.


Dit eet je bij Sanju Ramen

Fingerfood

Wij namen 3 side dishes als voorgerecht. Edamame is de welbekende hartige sojabonen snack. Nashi zijn, in sake gemarineerde, stukjes Japanse Nashi peer op een bedje van gemarineerde rode kool. Hier waren wij groot fan van. En omdat je ze zo leuk met stokjes kunt eten: Gyoza dumplings gevuld met kip en groenten.

Ramen Bowls

Ik ging voor de Sanju Classic ramen bowl met gepocheerde kip, miso, mais, lenteui, krul noodles, stukjes nori en een half zachtgekookt eitje. Dat laatste is hier natuurlijk een absolute must bij elke ramen bowl. En dit is ook een hele milde ramen om mee kennis te maken.

Manlief ging voor de Shoyu Shoyu Tonkotsu met varkensbuik, sojasaus, Tokyo style noodles, tauge, bosui, half zachtgekookt eitje en een 500 dagen gerijpte sambal. Deze samen zat boordevol smaak en was echt onze favoriet!

Omdat er geen desserts beschikbaar zijn, bestel je er nog lekker een Japans biertje bij of sluit eventueel af met een Jasmijnthee. Je ramen bar ervaring is daarna compleet.


Review Sanju Ramen Utrecht

 

 

 

 

  • De eerste echte RAMEN bar van Utrecht!
  • Smaakvolle gerechten, tot in de puntjes verzorgt.
  • Kundig personeel en informele sfeer.
  • Door de indeling heeft dit restaurant een beetje weg van een drukke woonkamer tijdens verjaardagen. Lekker druk, maar wel gezellig. En je zit lekker cozy bij elkaar.
  • Ondanks de drukte komen de gerechten snel door.
  • Aziaten komen hier zelf ook graag eten! Dat is altijd een goed teken!

 

 

 

  • Je kunt hier niet reserveren. Zorg dus dat je er om 17.00 als de kippen bij bent. Of neem genoegen met een wachtplekje aan de bar of zelfs voor de deur.
  • Dit is geen restaurant om uitgebreid te komen dineren. Er is een snelle doorlooptijd. Hou daar rekening mee met evt plannen daarna.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0       Service: 7.0     Decor: 7.0    Totaal:  7,3

Sanju Ramen
Voorstraat 29
3512 AJ, Utrecht
The Netherlands
https://sanju.nl/

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago