Utrecht heeft er weer een heerlijke Aziatische hotspot bij. Bij Sanju Ramen bar aan de Voorstraat kom je een grote bowl ramen eten. Wij zijn dol op deze grote kommen langzaam getrokken bouillon met noodles en gingen uiteraard even voorproeven.
Tijdens onze roadtrip door de States, kwamen mijn man en ik voor het eerst in aanraking met ramen. Een heerlijke Japanse bowl met langzaam getrokken bouillon van vlees\gevogelte\vis, aangevuld met verse groente, ramen noedels en Japanse smaakmakers, zoals nori en\of sojasaus.
Hoewel wij sindsdien wel vaker in een ramen bar zijn geweest, wisten deze nog niet de beleving in Los Angeles te evenaren. Althans, totdat Sanju Ramen afgelopen maand open ging. Je vind deze Ramen bar aan de Voorstraat in Utrecht en je loopt er dus binnen voor een hele bowl ramen. Je komt hier niet om urenlang te tafelen, want na zo’n ramen bowl zit je ook redelijk vol. Maar het is een heerlijke plek om je even onder te dompelen in de Japanse eetcultuur, wat fingerfood weg te prikken met je stokjes en een grote bowl ramen weg te slurpen. Het feit dat er buiten een grote groep Aziaten staat te wachten op een zitplekje is natuurlijk ook een heel goed teken!
Bij Sanju Ramen telt de menukaart 5 soorten side dishes die je dus ook als voorafje kunt nemen. En men serveert hier maar liefst 6 verschillende ramen bowls. Even een klein lesje ramen: De basis voor je ramen is natuurlijk de langzaam getrokken bouillon. En daar worden diverse smaakmakers aan toegevoegd zoals miso (gefermenteerde bonen pasta), shoyu (sojasaus) en shio (zout) en hierdoor lopen de smaken van de verschillende ramen bowls ook flink uiteen.
Wij namen 3 side dishes als voorgerecht. Edamame is de welbekende hartige sojabonen snack. Nashi zijn, in sake gemarineerde, stukjes Japanse Nashi peer op een bedje van gemarineerde rode kool. Hier waren wij groot fan van. En omdat je ze zo leuk met stokjes kunt eten: Gyoza dumplings gevuld met kip en groenten.
Ik ging voor de Sanju Classic ramen bowl met gepocheerde kip, miso, mais, lenteui, krul noodles, stukjes nori en een half zachtgekookt eitje. Dat laatste is hier natuurlijk een absolute must bij elke ramen bowl. En dit is ook een hele milde ramen om mee kennis te maken.
Manlief ging voor de Shoyu Shoyu Tonkotsu met varkensbuik, sojasaus, Tokyo style noodles, tauge, bosui, half zachtgekookt eitje en een 500 dagen gerijpte sambal. Deze samen zat boordevol smaak en was echt onze favoriet!
Omdat er geen desserts beschikbaar zijn, bestel je er nog lekker een Japans biertje bij of sluit eventueel af met een Jasmijnthee. Je ramen bar ervaring is daarna compleet.
Cijfers: Prijs: € Eten: 8.0 Service: 7.0 Decor: 7.0 Totaal: 7,3
Sanju Ramen Voorstraat 29 3512 AJ, Utrecht The Netherlands https://sanju.nl/
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…