Onlangs werd ik uitgenodigd voor een review van Restaurant Voltaire in Leersum. Gelegen in het schitterende Parc Broekhuizen en in bezit van een Michelin ster beloofd dit natuurlijk een fantastische avond te zijn geworden en ik neem je graag mee voor een voorproefje!

Eten in Parc Broekhuizen

Heb je wel eens Heel Holland Bakt gekeken? Dan heb je ongetwijfeld ook de naam Parc Broekhuizen voorbij horen komen. In de grote parktuin waren namelijk de opnames van dit programma. Het monumentale landgoed in Leersum is sinds een paar jaren een luxe hotel met een fantastisch Michelin restaurant inclusief. Het hoofdgebouw is groots en statig maar eenmaal de hal door, lopen de witte marmeren vloeren over in de eigentijdse setting van restaurant Voltaire.

Vrijdenkend a la Voltaire

Eind 2018 kreeg restaurant Voltaire zijn eerst Michelinster, dit was onder begeleiding van 3 sterrenchef Jacob-Jan Boersma (De Leest, The White Room etc). Dagelijks staan chef-koks Robert Poel en Thomas Diepersloot aan het roer en werken hier met een jong maar zeer gepassioneerd team. Verwacht hier geen tafels gedekt met wit tafellinnen en personeel dat wat stijfjes overkomt. Het is juist jong, trendy, zelfs hip, ontspannen en vrijdenkend a la Voltaire, de filosoof die zijn tijd ver vooruit was.

Door het hedendaagse en soms speelse interieur zit je hier gauw op je gemak en zo leuk om te zien dat de overige gasten ook een mix van diverse lagen uit de bevolking zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de gerechten bij restaurant Voltaire. Ze zorgen bij elk gerecht, hoe klein of hoe groot ook, er keer op keer voor een prachtige explosie van smaken in je mond. Die Michelinster is dan ook dik verdiend!


Dit eet je bij Restaurant Voltaire

Amuses

een parade van mondvermaakjes in verschillende texturen en uit diverse wereldkeukens.

1e gang

Forel | tomaat | nori | tuinkruiden

2e gang

Rode mul | sla | courgette | kokkels

3e gang

Schol |bloemkool | sesam | miso

4e gang

Livar varken | aubergine | gepickelde uien

Livar varken | sperzieboon | mais

5e gang

Abrikoos |rozenbottel | anijs | kumquat

6e gang

Frambozen |vlierbloesem | calamansi (mandarijn\kumquat) | veldzuring


Cijfers:   Prijs: €    Eten: 9.5      Service: 9.0      Decor: 10.0   Totaal:  9.5


Restauarant Voltaire
@ Parc Broekhuizen
Broekhuizerlaan 2
3956 NS Leersum
T: 0343-745 858
https://parcbroekhuizen.nl

Na afloop uitbuiken in ‘The Gallery’ room van het hotel

Voor deze review was ik uitgenodigd door Parc Broekhuizen & Restaurant Voltaire, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ziet er geweldig uit! Hotel in combinatie met het restaurant staat hoog op mijn verlanglijst! Ze hebben ook zulke mooie kamers!

Recent Posts

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

1 dag ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

5 dagen ago

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…

6 dagen ago

Cottage Cheese Bagels

Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…

1 week ago

Pizza van Turks brood met geitenkaas en notenpesto

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…

1 week ago

Tonijn salade voor op brood maken

Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken…

2 weken ago