Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie voor kerst? Deze Rendier Marshmallows met chocolade en pretzels zijn heel leuk om met en voor kleine kinderen te maken.

Rendier Marshmallows maken met chocolade en pretzels

De afgelopen weken zag ik deze al heel vaak voorbijkomen op Instagram, pinterest etc. Iedereen maak hem net een beetje anders. De een gebruikt pretzels of kleine chocolade geweitjes. Je kunt ook variëren met pure of melk chocolade om de marshmallows in te dippen. Je kunt de suikeroogjes ook vervangen door een drupje witte chocolade en stipje pure chocolade of kleurrijke balletjes uit een potje kerst sprinkels. Of gebruik een andere rode eetbare versiersel als neus voor deze rendier marshmallows. Ik heb ze afgelopen week ook met dochterlief gemaakt en we vonden ze eigenlijk te cute om op te eten! Heb je zoutjes, pretzels, marshmallows, decoratie en chocolade in huis? Dan heb je bij deze nog een leuke last minute idee om met de kids te gaan doen deze kerst!

Nog meer zoete recepten voor kerst

Op zoek naar nog meer zoete recepten inspriratie voor kerst? Naast deze rendier marshmallows is deze merinque kerstkrans met blokjes brownie en kers ook heel erg lekker! Zelf Creme Brulee maken is trouwens ook een klassieker voor tijdens de feestdagen. En slinger je wellicht een winter barbecue aan? Dan zijn deze S’mores een regelrechte aanrader om te maken! Neem ook even een kijkje bij onze 15x Kerstdessert recepten om je vingers bij op likken!

Wil je de video bekijken van hoe deze Rendier Marshmallows met chocolade te maken? Neem dan een kijkje bij onze Instagram video’s.


Print

Recept: Rendier Marshmallows

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie voor kerst? Deze Rendier Marshmallows met chocolade en pretzels zijn heel leuk om met en voor kleine kinderen te maken. Met een neus van rode m&ms en suikeroogjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 15 minuten + koelen
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 gr (pure) chocolade
  • 6 marshmallows
  • 6 zoute sticks*
  • 12 pretzels
  • 6 rode M&M’s
  • 12 suikeroogjes

Extra:

  • au bain marie pan (of gebruik een metalen of glazen kom op een pan heet water)
  • bakpapier
  • *in plaats van zoute sticks kun je ook sate prikkers of cakepop stokjes gebruiken

Instructions

  1. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en alle versiersels in bakjes er omheen. Leg voor elke rendier marsmallow alvast 2 pretzels bij elkaar in tegengestelde richting. Die gaan het gewei vormen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Laat iets koelen voor je verder gaat.
  3. Steek een marshmallow op een uiteinde van een zoute stick*. Haal de marshmallow voorzichtig door de gesmolten chocolade zodat deze rondom bedekt is. Pas op dat de sticks niet breken.
  4. Plaats vervolgens op het bakpapier me de meest ‘bolle’ kant naar boven en met de 2 pretzels als gewei aan de achterkant. Laat een paar minuten staan om de chocolade te laten drogen.
  5. Decoreer vervolgens elke marshmallow met 2 suikeroogjes en een rode M&M als neus. Laat de rendier marshmallows nu helemaal afkoelen en de chocolade uitharden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze rendier marshmallows traktatie.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago