Print

Recept: Rendier Marshmallows

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie voor kerst? Deze Rendier Marshmallows met chocolade en pretzels zijn heel leuk om met en voor kleine kinderen te maken. Met een neus van rode m&ms en suikeroogjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 15 minuten + koelen
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 gr (pure) chocolade
  • 6 marshmallows
  • 6 zoute sticks*
  • 12 pretzels
  • 6 rode M&M’s
  • 12 suikeroogjes

Extra:

  • au bain marie pan (of gebruik een metalen of glazen kom op een pan heet water)
  • bakpapier
  • *in plaats van zoute sticks kun je ook sate prikkers of cakepop stokjes gebruiken

Instructions

  1. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en alle versiersels in bakjes er omheen. Leg voor elke rendier marsmallow alvast 2 pretzels bij elkaar in tegengestelde richting. Die gaan het gewei vormen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Laat iets koelen voor je verder gaat.
  3. Steek een marshmallow op een uiteinde van een zoute stick*. Haal de marshmallow voorzichtig door de gesmolten chocolade zodat deze rondom bedekt is. Pas op dat de sticks niet breken.
  4. Plaats vervolgens op het bakpapier me de meest ‘bolle’ kant naar boven en met de 2 pretzels als gewei aan de achterkant. Laat een paar minuten staan om de chocolade te laten drogen.
  5. Decoreer vervolgens elke marshmallow met 2 suikeroogjes en een rode M&M als neus. Laat de rendier marshmallows nu helemaal afkoelen en de chocolade uitharden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty