Travel

Reisblog West USA – dag 15: San Francisco

Welkom op de derde en laatste dag van onze stedentrip in San Francisco! Vandaag bewandelen wij het steilste straatje van San Fran:  Lombard street, en brengen een bezoek aan Little Italy en Chinatown en de Painted Ladies! Lees mee:

Lombard Street

Vandaag wordt het tijd om de sportschoenen aan te trekken want we gaan wandelen, heel veel wandelen.. Slechts 3 blokken van ons appartement loopt Lombard street: een van de steilste straten in San Francisco. De stad is immers gebouwd op een heuvelachtig gebied, dus wandelaars en fietsers moeten van goede huize komen, wil je de steile straten in deze stad beklimmen en afdalen. Het is dus niet zo raar dat hier zoveel trams en auto’s rondrijden.

The Crookedest Street on the planet

Tussen Hyde Street en Leavenworth Street vind je echter het steilste stukje van de stad. Dit stukje van Lombard street was zo steil dat men niet eens de weg recht naar beneden kon leggen. Met enkele flinke scherpen bochten werd een zig-zag straat aangelegd, waar je echt stapvoets doorheen moet rijden met de auto. Dat is al een ervaring op zich! Op dit stuk wemelt het natuurlijk van de toeristen die de ‘ Crookedest Street on the Planet’  komen bekijken. Je zal hier maar wonen, zeg …

Caffe Sapore

Wij vervolgen uiteraard Lombard Street tot wij op nummer 790 een schattig koffiehuis tegen komen. Bij Caffee Sapore kun je terecht voor een goede kop koffie en heerlijke Italiaanse broodjes, bagels, foccacia’s, salades en zoetigheden. Er is gratis wifi, en op het terrasje kun je heerlijk mensen kijken die uit de ‘ Crookedest Street‘ komen aanzetten. Na onze pitstop lopen we verder Lombard Street af naar Columbus Avenue.

Little Italy

Zodra je bij Columbus Avenue bent, sla je af naar rechts en loop je Little Italy binnen. Een wijk die zich kenmerkt door de vele Italiaanse immigranten, Italiaanse restaurants en winkeltjes. Zelfs de lantaarnpalen hebben de Italiaans vlag erop geschilderd gekregen, zodat je zeker weet dat je je in een ander stukje Amerika bevind. Overal ruik je heerlijk Italiaans eten en zie je stokoude mannetjes druk doen met handgebaren. En zie je prachtige dames genieten van een hapje of een drankje aan een van de vele (kleine) terrasjes in deze straat. Loop hier een van de vele delicatessen winkels binnen en sla je slag met Italiaanse lekkernijen. Na onze wandeling door Little Italy slaan wij af naar Stockton Street die ons rechtstreeks naar een ander werelddeel voert.

Chinatown

Zodra je de rode vlaggetjes en lampionnen tegemoet loopt weet je het zeker: je bent in Chinatown. Deze wijk bestaat al sinds de 19e eeuw en het is de grootste (en meest bruisende) Chinatown van Noord-Amerika. Chinatown in San Francisco beslaat maar liefst 24 blocks: Van Broadway tot Bush en tussen Powell en Kearny. Omdat wij aardig door onze hoeven heen beginnen te zakken laten wij ons uitgebreid masseren bij Yu’s Footreflexology aan 854 Grant Avenue. Het was precies zoals je het in de film ziet, een klein, druk bovenhuisje, en veel chinees geschreeuw heen en weer, maar he, je kunt hier al terecht voor slechts 19 USD per persoon. En het is een aanrader, want dankzij onze voetreflex massage zijn wij weer helemaal herboren.

Maar er is nog veel meer te doen in Chinatown: Vergaap je aan de prachtige in-Chinese-stijl-gebouwen aan Grant Street. Breng een bezoek aan de Fortune Cookie Factory (56 Ross Alley), bekijk prachtige beschilderde balkonnen aan Waverly Place, of koop een Chinese Kimono in een van de Bazaars. Ho Liang! (= erg mooi!). In Chinatown kun je natuurlijk op meerdere plekken echt Chinees eten. Wij kregen de tip om te gaan lunchen bij de R&G Lounge (631 Kearny Street, tussen Clay en Commercial Street). Hier hebben wij voor twee tientjes heel veel en lekker Chinees eten geserveerd gekregen. En het was ook nog eens een prachtig uitziende zaak met veel locals. Wat wil je nog meer?!

Financial District

Na de lunch nog even een wandeling door het Financial District van San Francisco, dat veel weg heeft van Wall Street in NY. Rond het middag uur trekt werkend San Francisco er op uit voor een hapje en een drankje en dan kan het hier vrij druk zijn. Daarna wandelen wij via Market Street naar de kruising op Powell Street. Tip! Koop hier bij de Kiosk een dagkaart voor het openbaar vervoer en je kunt vervolgens alle kanten op met de trammetjes en bussen die San Francisco rijk is.

Shoppen bij Market / Powell Street

Bij Market/Powell Street vind je niet alleen de oudste en meest bekende tramlijn van San Francisco (die overigens helemaal naar Fishermans Wharf rijdt) Maar dit is ook het middelpunt voor een middagje shoppen. Je vind hier namelijk de grote warenhuizen, zoals Macy’s, en overdekte winkelcentra. Hierna hebben wij nog een laatste bezienswaardigheid op de planning staan: Alamo Square.

The Painted Ladies

Vanaf Market/Powell Street pakken wij de F-car (tramlijn) naar de halte Van Ness Avenue. Hiervandaan is het slechts 3 blocks naar Hayes Street. Je kunt Hayes Street helemaal aflopen naar Alamo Square, maar ik zou je aanraden om bus 21 te pakken. Deze neemt je namelijk mee de heuvel op naar Alamo Square. Je kunt hier heerlijk vertoeven in het park met uizicht op de skyline van San Francisco, maar je komt hier natuurlijk voor de Painted Ladies. Dat zijn 7 Victoriaanse huizen die je wellicht bekend zijn uit de tv serie ‘ Full House’ . Werkelijk waar een plaatje om te zien. Wij trekken onze schoenen uit en ploffen neer in het gras. Een mooiere plek om ons bezoek aan San Francisco af te sluiten, is er niet.

Eenmaal terug in het appartement laten we nog even twee hamburgers en een portie knoflook-frietes aan huis leveren door een lokaal hamburger restaurant. Ondertussen kunnen we de koffers inpakken en het appartement opruimen. Maar dan zit ons bezoek aan San Francisco er echt op! Morgen gaan we de rondreis voortzetten richting de stad der engelen: Los Angeles.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Toch nog wat uren doorgewerkt na de meetup, zie ik? ;-) Erg leuk je te ontmoeten gisteren. Niet alleen een mooie blog, maar ook een lief persoon achter de blog. Oprecht, zelfverzekerd en hart voor wat je doet. Inspirerend; keep up the good work!

    • Hahahah, ja dat werd een 'latertje', Het genoegen was wederzijds en bedankt voor je lieve woorden, Annemieke!
      Tot een volgende keer!
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago