Travel

Reisblog West USA – dag 14: San Francisco

Welkom op dag 2 in San Francisco! Vandaag brengen wij een bezoek aan het Mission District, Best Buy, en gaan we gezellig fietsen naar de Golden Gate Bridge. Lees mee:

Het gemak van een eigen appartementje is natuurlijk dat je zelf kunt koken, of in ieder geval de beschikking hebt tot een eigen koelkast. Met name s’ochtend was dit ideaal, want je kon zelf omeletten maken, of rustig wakker worden met een bordje granola met yoghurt en jus d’orange. Zo leg je een goede basis voor die lange reisdagen die je gaat ondernemen.

Mission District

(bron foto: Wikipedia)

Na het ontbijt trekken wij er samen op uit om het Mission District te gaan ontdekken. Deze buurt is hip & hot en ligt ten zuiden van Market street. Mission Street en South Van Ness Avenue lopen hier dwars door heen. Het Dolores Statepark herbergt een van de oudste gebouwen in San Francisco: the Mission. Daarnaast is het park ideaal om even bij te komen op een picknickkleedje en te genieten van het uitzicht. Maar wat deze buurt toch helemaal bijzonder maakt zijn de vele muurschilderingen en grafiti. 

In het Mission District huizen al ruim 40 jaar veel Spaanstalige immigranten. Je wordt niet alleen vrolijk van al die mooie muurschilderingen, maar ook van de vele, goede restaurants in deze buurt. Met name tussen 16th en 21th Street in het Mission District vind je tal van goede restaurants. Aanrader is een weekendbrunch bij Bar Tartine (600 Guerrero Street), Argentijnse  steaks eten bij Lolinda (2518 Mission St.) of juist typisch Mexicaans eten bij La Taqueria (2889 Misstion St.).  Er is nog een juweeltje in deze buurt te vinden, maar daar gaan wij vanavond pas naar toe.

Navigatie omruilen

Uiteraard moeten wij ook even een bezoek brengen aan de Best Buy en die ligt toevallig ook in het Mission Disctrict (1717 Harrison St.).  De Best Buy is een soort Media Markt keten, door heel Amerika. Zoals jullie op dag 1 hebben kunnen lezen, hadden wij een navigatie systeem aangeschaft. En deze zouden wij vandaag weer gaan terugbrengen. (binnen 14 dagen mag je namelijk alles retourneren en je geld terugkrijgen). Er werd totaal niet moeilijk gedaan. Men vroeg alleen of er een technisch defect was (voor evt. reparatie), maar dit was niet het geval en ik kreeg direct het geld teruggestort op de creditcard. Mooi! Vervolgens is Dylan meteen weer een nieuwe navigatie gaan kopen voor de rest van onze reis.

De Best Buy is tevens een uitstekende plek om gadgets en electronica te scoren. Je betaald namelijk Amerikaanse prijzen, dus dat scheelt al gauw 25% op de Nederlandse marktprijs. Zo viel mijn mond open van verbazing toen ik zag dat de KitchenAid hier slecht 199 USD was! Omgerekend met taxes zou dat uitkomen op zo’n 200 EUR. Okee, er zit dan wel een US powercord aan, maar die had mijn vader gerust kunnen vervangen voor een Nederlandse stekker. Verzenden was geen optie want dan betaal je alsnog de extra belastingen en toeslagen voor het importeren. En ik was te bang dat de douane mij een dikke boete zou geven als ze deze in mijn koffer aantroffen..  

Fietsen door de Bay Area

Als echte Nederlanders moeten wij deze vakantie natuurlijk ook een fietstochtje maken. In de Bay Area kom je meerder bike-rental kiosken tegen. In ons geval was het slechts 3 blokken lopen naar de Marina, waar wij twee fietsen gehuurd hebben. Uiteraard met fiets helm, want dat hoort nou eenmaal in de VS. Langs de Bay Area loopt een prachtig breed fietspad. Je kunt zo dus per fiets Fisherman’s Wharf bezoeken maar ook naar de Golden Gate Bridge fietsen. Uiteraard kun je ook nog de brug over, als je benen dit trekken (want hij is hoog!). Zo fietsen wij heerlijk in het zonnetje langs de zandstranden en komen wij menig dog-walkers tegen. Het is in Amerika een heus beroep, want je wil niet weten hoeveel mensen hier een hond hebben. Zeker de San Franciscanen: die zien hun hond namelijk als hun beste maatje.

Palace of Fine Arts

Tussendoor maken we ook nog een kleine detour naar de Palace of Fine Arts. Hier staat een prachtig monument dat je wellicht bekend voorkomt uit de film ‘ The Rock’  met Nicolas Cage en Sean Connery. Voor ons een perfecte aansluiting op ons bezoek aan Alcatraz gisterenavond. Het is een mooie rustige plek, met bankjes, een grote vijver en uitzichten op die prachtige omliggende Victoriaanse huizen die San Francisco rijk is. Zeker het blokje om waard als je toch naar de Golden Gate brug gaat.

Golden Gate Bridge

Daarna fietsen wij door naar de Golden Gate Bridge om deze van dichtbij te beworden. Vlak voor de brug is een kleine pier. Naast de vele zeemeeuwen vind je hier ook menige toeristen die mooie plaatjes komen schieten van de brug. Aan de andere kant heb je vanaf deze pier ook schitterende uitzichten op de skyline van San Francisco. Dus neem absoluut je camera mee als je hiernaartoe gaat. Hierna leveren wij de fietsen weer in en lopen terug naar ons appartement. Tijd om ons om te kleden want we gaan vanavond heerlijk uit eten.

Dineren bij Frances

Terug naar het Mission District want hier vind je werkelijkwaar een van de top restaurants in San Francisco.  Frances staat bekend om de Californische keuken en goede wijnen. Het menu wisselt regelmatig en alles is zo goed op smaak dat je niet wilt stoppen met eten. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat dit het beste restaurant is waar wij gedurende onze hele rondreis hebben gegeten. Restaurant Frances is echter hip en booming dus reserveren is noodzakelijk. Kijk mee naar wat wij hier gegeten hebben:

  • Amuse: Applewood  Smoked Bacon Beignets – Maple Chive Creme Fraiche  &  Pastry with Heirloom Tomatoes and Labneh.
  • 1e gang: Little gem salad  – Dry Farmed Early Girls, Summer Squash, Basil, Feta Cheese,
  • 2e gang Betina: Stuffed Tolenas Farm Quail – Chantarelle, Potato Confit, Golden Corn, Purslane,
  • 2e gang Dylan: Grilled Bavette Steak – Anson Mills Faro Verde, Smoked Eggplant, Nardello Peppers,
  • Bijgerechten: White Corn Spoonbread – Ridgecut Cornmeal, French Plum Reserves  &  Roasted Baby Eggplant, Chermoula, Green Olive, Labneh, Meyer Lemon,
  • 3e gang Dylan: ‘ Plaisir Sucre’ – Summer Stone Fruit, Coconut, Medjool Date, Muscovado Ice Cream,
  • 3e gang Betina: The Boozy Affogato.

Het was natuurlijk meer dan wij op konden, maar dat neemt niet weg dat we alles (ook van elkaar) geproefd hebben. Frances Restaurant is echt een aanrader voor een bezoek aan San Francisco. We willen nu al nooooooooit meer weg uit San Francisco en elke avond eten bij Frances. Gelukkig hebben we morgen nog een dagje in deze coole stad.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago