Travel

Reisblog Londen: Tower Hill & West End

Vandaag dag 3 in Londen met op het programma: een dag vol luxe en royalties! En dan mag een bezoek aan Tower Hill natuurlijk niet ontbreken.

Tower Bridge

Vanaf ons hotel Grange City is het slechts een paar minuten wandelen naar de Tower Bridge. Deze brug uit 1886 is toch wel de bekendste brug van heel Engeland.

Oorspronkelijk bedoeld om 2 delen van Londen met elkaar te verbinden, en zo ook de handel en commercie aan weerszijden te stimuleren, maar deze brug staat vandaag de dag nog enkel bekend om zijn toeristische functie. De ‘engine room’ is namelijk niet meer operationeel, maar wel interessant om te bekijken hoe het er hier vroeger aan toe ging. Entreeprijs is 8 GBP (ca. € 9.70) voor een volwassene.

Tower of London

We verlaten de brug en gaan naar de naastgelegen: Tower of London. (entreeprijs is 19.50 GBP (ca. € 23.50) voor een volwassene.)

‘The Tower’,  met zijn pleintjes, torentjes en oversteken heeft een rijke historie en verschillende bestemmingen gehad zoals: een fort, Koninklijk paleis, gevangenis en het Munt. Vandaag de dag fungeert het als museum, en worden hier de kroonjuwelen opgeslagen.

Bron foto: Armonico

Wil je meer leren en lezen over de geschiedenis van het Engelse Koninkrijk  en zijn vorst(in)en, dan is dit dé uitgelezen plek om je cultuur bij te schaven.

West End

Na ons bezoek aan Tower Hill zetten wij de reis voort naar het Londense West End: het theater- en uitgaansdistrict van Londen.

 

Trafalgar Square

Wij pakken de metro naar halte Charing Cross, want hier stap je uit nabij Trafalgar Square. Dit grote plein is vernoemd naar de slag bij Cape Trafalgar (red. de Straat van Gibraltar). Hierbij nam de Britse Royal Navy, onder leiding van Horatio Nelson, het op tegen het leger van Napoleon (jaaah daar hebben we hem weer..) Deze zeeslag heeft ervoor gezorgd dat de Britten de bovenhand kregen in het heerschap over de zeeën en de vrije toegang tot onder andere Azië .

Piccadilly Circus

Vanaf Trafalgar Square wandel je naar Piccadilly Circus: een belangrijk verkeersknooppunt in London.

Enorme billboards prijken hier op de gevel van een van de gebouwen, en maken dit plein herkenbaar voor iedereen. Piccadilly Circus is tevens ook het beginpunt van Londen’s meest bekende winkelstraat: Regent Street (een beetje te vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam). Parallel aan deze straat heb je ook Bond Street: waar juist weer chique en designerwinkels te vinden zijn. . Loop dan ook even door de Burlington Arcade: dit is een prachtig overdekt straatje met o.a. luxe- en sieradenwinkels, maar ook Ladurée (die van de bekende Franse macarons). Hoe dan ook, de shoppende toerist zal zich hier prima vermaken.

The Ritz London

Wij steken Piccadilly over, want ik heb gereserveerd bij het überchique The Ritz London (150 Piccadilly), en ga hier heerlijk genieten van een Afternoon Tea. (Voor de review klik hier.) Kijk mijn oma eens helemaal in haar nopjes zijn:


We praten gezellig na over de luxe en grandeur die we vandaag hebben mogen ervaren op Tower Hill, West End en zeker hier in The Ritz. Vol en voldaan pakken wij hierna weer de metro naar het hotel, want morgen is het alweer ons laatste dagje in Londen.

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago