Travel

Harrods warenhuis in Londen

Als je een citytrip naar Londen maakt, dan kan een bezoek aan Harrods eigenlijk niet uitblijven! Dit grote warenhuis in Knightsbridge (Chelsea) is rijk aan pracht en praal en verkoopt met name luxe producten en designer kleding. Ik, als echte foodie, kom er echter graag voor de ‘Food Halls’ op de begane grond. Ik neem je even mee!

Een bezoek aan Harrods in Londen

Er zijn van die warenhuizen die je gewoonweg een keertje bezocht móét hebben. Harrods London is er daar één van! Het grote monumentale pand omslaat gewoon een compleet blok vindt je aan de Brompton Road in Knightsbridge. Het is dus gigantisch groot van binnen (onze Bijenkorf is er niets bij) en je weet van gekheid niet meer waar je kijken moet.


Nu in de etalages: Roaring 20’s !

Doordat komende week de film: The Great Gatsby (met Leonardo DiCaprio) in première gaat, zijn de etalages en beauty afdelingen hierop ingericht: alles heeft een roaring 20’s uitstraling en de verkoopsters lopen in aangepaste kleding, compleet met haarband en een veer op. Vooral op de parfum, make-up en juwelenafdeling waan je je helemaal terug in 1925! Echt fantastisch vind ik dit! Maar desondanks geef ik toch liever de voorkeur aan de kerstsetting als je rond de feestdagen in Londen bent!

(Bron etalage: Best Window Displays)

Food Halls in Harrods

Op de begane grond vind je tevens  de zogehete ‘Food Halls’ , een waar Walhalla voor Foodies! Hier vind je in verschillende hallen: vis, vlees, kaas, brood, wijn etc, en kun je ter plekke ook aanschuiven aan barretjes om á la carte te eten. Elke hal is prachtig gedecoreerd en de plafonds weerspiegelen het thema van de betreffende hal. Het is echt geweldig om hier rond te lopen, te kijken en te mogen proeven. Ik moet me altijd weerhouden om hier niet met vier tassen vol naar buiten te lopen…


Smullen van Engelse Pot Pie’s

Elke keer als ik in Londen ben en dus een bezoek breng aan Harrods, neem ik steevast wat Engelse Pie’s mee. In de delicatessen hal bestel je deze rechstreeks aan de counter. Je moet hier wel even een nummertje trekken want de hartige taartjes zijn zeer populair en er staat vaak een lange rij. Hier op de foto de typisch Engelse pie’s: Chicken, Ham, Honey and Mustard Pie, maar ook een Bacon, Brie and Cranberry Pie. Die nemen we mee voor de lunch en dat wordt gegarandeerd smullen!

Wil je thuis aan de slag echte Engelse gerechten zoals ovenschotels, scrambled eggs , scones en hartige pie’s? Check dan hier onze recepten uit de Britse Keuken op een rijtje! Eet smakelijk alvast!

De befaamde roltrappen van Harrods London

Naast de Food Halls op de begane grond heeft het warenhuis natuurlijk meerdere verdiepingen: Hier vind je vooral designerkleding, tassen, beauty, Deze afdelingen zien er ook fantastisch uit, en als je niet teveel bezig bent met prijskaartjes te bekijken, kun je hier nog heel lang rondlopen. En om op die verschillende verdiepingen te komen neem je natuurlijk de roltrap. Maar hou je vast: bij Harrods zijn enkel de roltrappen al befaamd! Ze hebben elk een eigen thema en zijn gewoonweg fantastisch! Mijn advies is om op zoek te gaan naar de Egyptische roltrap. Waanzinnig mooi en er stond een heuse opera zangeres, luidkeels, op een van de balkons te zingen! Mijn ervaring was hierna compleet!

Groetjes, betty


Prachtig, magnifiek, groots en fantastisch! Must-see bij een bezoek aan Londen.


Het warenhuis is natuurlijk wereldwijd bekend, beroemd en berucht, bereid je dus voor op een enorme drukte zowel binnen als buiten (voor de deur). Let op met kleine aankopen van koekjes, chocolaatjes, thee, mokken e.d. Op Heathrow Airport heb je namelijk een taxfree shop van Harrods, waar diezelfde producten goedkoper (zonder taxes) worden verkocht.


Harrods
87 - 135 Brompton Road
SW1X 7XL Knightsbridge
London
Verenigd Koninkrijk
T: + 44 (0)20-7730 1234
https://harrods.com
7 dagen per week geopend van 11.00 tot 19.00 uur 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago