Travel

The Ritz Londen (Afternoon Tea)

Mocht je ooit in Londen zijn, reserveer dan een afternoon tea in The Ritz London. Dat is een fantastische en Britse ervaring!

Altijd als ik aan Londen denk, dan denk ik aan deftige mensen. Ik weet niet precies hoe het komt, misschien doordat Britten in films en series altijd zo neergezet worden, maar ik zie dan altijd klassieke heren met een bolhoed en paraplu voor me, en dames in Burberry trenchcoats en designer pumps. 

Typisch Engels

Theedrinken met de pink omhoog past dan ook helemaal thuis in dit plaatje, en bij een bezoek aan Londen moest ik uiteraard ook typisch Engels thee gaan drinken. Hoewel mijn oma en ik allebij géén dag zonder koffie kunnen, vinden wij het echt heerlijk om samen ‘thee te leuten’.

Onder het genot van kleine broodjes of zoete lekkernijen, kletsen wij zo een eind weg. En omdat het gewoon een geweldig mens is, pak uit graag groots uit hier in Londen.

Lelies en Luxe

The Ritz London is een 5 sterren hotel gelegen nabij Piccadilly Circus. Het hotel stamt uit 1906 en is prachtig ingericht en voorzien van veel luxe en glans. Overal staan verse bloemen, en heerlijke lelies voeren de boventoon. Je wandelt langs spiegelmuren, en als je goed kijkt zie je soms een klink op de muur, wat duidt op een (privé) kamer dat erachter verstopt zit.

Het hotel heeft een dresscode (zie website) waar de gasten zich ook netjes aan dienen te houden. Mocht je de entree binnenkomen in spijkerbroek en sportschoenen, dan wordt je dus ook serieus weggestuurd. En hoewel de entree al een plaatje is, het mooiste kom je toch pas tegen als je de eerste glazen deuren door bent.

The Palm Court

De bekendste en meest bezochte zaal is de Palm Court: deze salon is ingericht in de stijl van Louis XVI, en is heerlijk licht van kleur. Er wordt uiteraard enkel zilver servies gebruikt, en de handtassen worden opgeborgen op een verborgen plankje onder de tafels. In de Palm Court wordt de traditionele Afternoon Tea geserveerd, door keurige mannen in jacquet.

Wij krijgen geserveerd:

v.b.n.b.: Macarons, Millefeuille en dubbele chocolade taart. Sandwiches van: Ham& mosterd, Cheddar kaas& ui, Komkommer& dille, Kippenborst& mierikswortel, Zalm& citroen en Eiersalade.

Daarnaast krijg je ook scones met jam en boter en diverse zoete verleidingen zoals: Trifle, citroencake, Schwarzwalder kirsch-torte. Vanzelfsprekend drinken we sterke Engelse thee, met een suikerklontje en een wolkje melk.

Prijzen The Ritz Londen (Afternoon Tea):

  • De prijs voor een traditionele Afternoon tea is: 45 GBP (ca.€ 55,- ) per persoon.
  • Mocht je er champagne bij willen wordt de prijs: 56 GBP (ca. € 68,-) per persoon.

De high tea wordt op meerdere tijdstippen gedurende de dag geserveerd. Reserveren is enkel mogelijk via de website. (klik hier)

 

  • Prachtige en unieke locatie!
  • Heerlijke broodjes en taartjes, je zit na afloop ook écht vol.
  • Personeel is zeer gastvrij en zorgt ervoor dat je niets tekort komt.
  • Mocht je een foto willen maken van de zaal of van je gezelschap  dan is dit geen enkel probleem, de obers zijn ook zo vriendelijk om hierbij te helpen.
  • Je handtas kan netjes opgeborgen worden op een plankje onder de tafel.

 

  • De prijs maakt ervoor dat dit uitstapje niet voor iedereen is weggelegd, maar je betaald hier natuurlijk ook voor de inrichting en ambiance.
  • De tafeltjes zijn net te klein voor 3 personen, dan kom je een beetje ongemakkelijk te zitten met een poot tussen de benen, maar dat is dan ook het enige dat aan te merken viel.

Review:    Prijs: € € €    Eten: 8    Service: 9     Decor: 10   Totaal : 9.0

The Ritz London
150 Piccadilly
Green Park,  Londen
T: + 44 (0)20-7493 8181
http://www.theritzlondon.com/

Bron foto: The Ritz London
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hee Betty,
    wat een leuk verhaal over je afternoon tea. Lijkt me ook geweldig om in het Ritz te doen!
    Zelf heb ik een afternoon tea in The Grosvenor Hotel (naast Victoria Station) gedaan. Was soortgelijk, daarom zo leuk om jouw verhaal te lezen. Is net zo luxe, maar iets minder duur.
    Ik heb er nog een verhaaltje over geschreven, voor als je dat ook eens wilt lezen: http://aboutfoodandfashion.blogspot.nl/2012/10/english-scones.html

    Groetjes
    Mireille

    • Hi Mireille,
      bedankt voor je reactie, en wat is Londen toch leuk he! Heerlijk deftig doen en zo :-)
      Jouw stukje over the Grosvenor vind ik ook heel leuk! Mocht ik (of anderen) weer terug gaan naar Londen, dan kunnnen wehet daar eens proberen. Dus bedankt voor de tip!
      Groetjes,
      Betty

  • Ziet er een super ervaring uit! Moet ik zeker ook eens proberen de volgende keer dat ik de plas oversteek!

    • Hi Goestjes, de ervaring en met name omgeving is uniek! Echt een aanrader als je eens in Londen bent. Groetjes,
      Betty

  • Hoi Betty, WOW! Fantastisch dat je daar hebt kunnen high-tea-en!!! Ik organiseer zelf vanuit mijn bedrijf High Tea's aan huis. Ik doe altijd mijn best om het zo prachtig mogelijk te maken, maar eerlijk is eerlijk, zo als deze locatie ziet het er natuurlijk nooit uit! Next time als ik in Londen ben ga ik hier ZEKER genieten van een high tea :) Groetjes Nikki

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago