Koken doe ik al vanaf mijn vierde levensjaar. Mijn moeder zette mij en mijn zusje op een stoel tegen het aanrecht en wij mochten altijd meehelpen met het bereiden van het eten. Ditzelfde doe ik tegenwoordig ook mij mijn eigen kinderen. De liefde voor eten heeft er hier thuis altijd in gezeten. Voor de rest heb je enkel goed keukengerei en pannen benodigd. En die pannen moeten dan weer gemaakt zijn voor het leven dat je leidt.

De rode draad in onze keuken

Zeven jaar geleden kochten mijn man en ik ons eerste ‘grote mensen’ huis. Een eengezinswoning in Utrecht waar een deel van de woonkamer werd opgeofferd om een grote keuken te kunnen plaatsen. Want mijn hobby begon namelijk steeds meer serieuzere vormen en met het oog op kinderen die wij later ook een plekje in deze keuken wilde kunnen geven. Daarbij werd ook nagedacht over de komende jaren verduurzamen van ons huis, dus koken op inductie was de logische keuze. Maar ook werd ons ratjetoe aan pannen uit diverse huishoudens vervangen door duurzame pannen gemaakt voor het leven. En daarbij werd BK de rode draad in onze keuken.

Het klinkt zo cliché maar in ons huis gaat liefde letterlijk door de maag. Voor mijn (reeds) echtgenoot en mij was het liefde vanaf de eerste keer samen koken en eten. De een hakt, de ander bakt is hier nog steeds regelmatig aan de orde. Maar samen koken verbindt tevens ons gezin, familie en vrienden in de keuken en aan tafel. Van die ene vriendin die nippend aan een wijnglas in de risotto staat te roeren en verteld over haar werkdag. Tot mijn vader die elke week steevast langskomt voor om bij te kletsen met een homemade toetje, koekje of taart. Dat zelfs mijn kinderen een grote passie voor koken en eten hebben getuigt wel uit de kookvideo’s die ik samen met mijn dochter maak. Daarnaast wordt mijn 1 jarige zoon zelfs driftig als ik iets ga koken zonder hem op het opstapje naast mij te zetten. Met en voor elkaar koken is dan ook echt pure liefde!

Over de pannen en keukenaccessoires van BK

BK is een oer-Hollands bedrijf en bestaat al 170 jaar. Ik ben in mijn pubertijd al begonnen met het sparen van diverse keukenaccessoires van het merk, want ‘BK’ is tevens de afkorting van Betty’s Kitchen, dus dat leek mij wel leuk. Denk aan diverse keukengerei, van keukenmessen tot knoflookpers en appelboor. Mijn meest gebruikte items kregen zelfs een plekje aan de muur in de keuken, waar manlief een mooi draad rooster rek voor heeft gemaakt. Maar BK is met name bekend van hun groot assortimenten aan pannen. De hoge kwaliteit en prachtige designs maken dat er voor iedere thuiskok wel een favoriet is. Of je net op kamers gaat en je eerste pannenset aanschaft, tot een compleet gezin waar elke dag gekookt wordt. Zo staat de gietijzeren braadpan vaak te overwinteren op het aanrecht in verband met de vele stoofschotels die we dan maken. En brengt mijn man de zomer door in de achtertuin met de barbecue en pannen die op alle warmtebronnen – inclusief de barbecue kunnen. Het zijn dus echt pannen voor het dagelijkse leven!

BK Bourgogne gietijzeren braadpan
BK Black Steel serie is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief BBQ

Grillen met de BK Superior Triply Grillpan

Op een warme zomeravond gingen wij met de kids in de keuken lekkere gegrilde kip burgers maken in de vierkante BK Superior Triply Grillpan. Deze ruime pan is vervaardigd uit 3-ply, een unieke samenstelling van 2 lagen roestvrij staal, met daartussen een laag aluminium. Dat is ideaal voor bakken en grillen op hoge temperaturen dankzij de snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Dankzij de lange holle greep ligt de pan perfect in de hand en wordt minder snel warm tijdens het bakken. En is de pan voorzien van een hoogglans body waardoor hij er jarenlang mooi uit zal blijven zien. Zeker als je hier ook nog de BK Mrs. Gripper Siliconen Platte Tang bij gebruikt. Daarnaast is deze grillpan ook nog eens geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en geschikt voor gebruik in de oven.

Koken jullie ook vaak samen? Is de keuken voor jullie ook de plaats waar je de dag samen doorneemt?

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago