Travel

NHOW hotel in Rotterdam ****

Afgelopen vrijdag was ik naar het event van Duvel Mini in het NHOW hotel in Rotterdam. Nu ligt Rotterdam niet bepaald om de hoek voor mij (uurtje rijden vanuit Utrecht), maar ik ben zeker geen voorstander om met een biertje op achter het stuur te kruipen. Ik was dan ook heel blij dat ik van Duvel aansluitend een nachtje mocht komen logeren in het nieuwe NHOW hotel in Rotterdam.

Strak en stoer

Het hotel ligt op het haveneiland ‘De kop van Zuid’, pal naast de Erasmusbrug. Dit havengebied kenmerkt zich door prachtige (gerestaureerde) havengebouwen, en natuurlijk uitzichten op de kades en de Erasmusbrug.  Het NHOW hotel is op zijn minst opvallen te noemen door zijn grote hoogte en grote glazen gevels. Dit hotel steekt met kop en schouders boven de rest uit, en je spot hem nog van mijlenver. Het bekende Hotel New York is een paar honder meter verderop te vinden.

Het mooie aan het NHOW hotel is toch wel de strakke vormgeving. Heel veel betonnen muren, en uiteraard veel glas voor een fantastisch zicht. Maar afgewisseld met wit/zilver/goud en neonkleuren. Dit hotel kenmerkt zicht dus met name door een strak en stoer uiterlijk.

Welkom bij het NHOW hotel

In elk hotel check je natuurlijk bij aankomst even in, maar maak je dan vast op voor een uniek tafereel. Een van de medewerkers loopt helemaal met je mee naar de kamer. Onderweg wordt namelijk alles haarfijn uitgelegd: alles over het hotel, hoe de lift werkt, waar de bar en ontbijtruimtes zijn. En op de kamer doen ze het licht voor je aan, en wijzen je op de ‘verstopte’ TV. Hartstikke fijn en prettig om zo warm welkom geheten te worden.

De kamer

Wij slapen in een ‘Urban Room’ op de 18e verdieping. Helaas geen zicht op de Erasmusbrug, maar wel een kamerbreed en plafondhoog  uitzicht op de Rijn- en Maashaven. De lichtinval is hier fantastisch. Het bed ligt echt super comfortabel en met maar liefst 3 verschillende soorten kussens, kan werkelijk iedereen hier heerlijk in slaap vallen. Naast het bed bevind zich de ‘doorkijk’ badkamer, dus zelfs als je onder de douche staat kun je heerlijk genieten van het uitzicht. En een het voeteinde van ons bed bevind zich een grote spiegel waar tevens de televiesie in verwerkt is. Ja dit is très chique en houdt de kamer mooi strak in vormgeving. Alle kamer zijn tevens uitgerust met een Nespresso koffie apparaat, een fles water van het huis, en een badkamer met luxe toiletartikelen.

A night out at the NHOW

Op de 7e verdieping van het hotel bevind zicht de NHOW Bar. Niet alleen voor hotelgasten, maar vanaf 21.00 uur ook opengesteld voor het gewone publiek. Men komt dus letterlijk een avondje stappen in een hotel. Dit fenomeen zag ik al jaren in buitenlandse hotels, en gelukkig is de trend nu ook overgewaaid naar Nederland. En ik zeg gelukkig, want ik zou willen dat ik altijd zo’n schitterend uitzicht had in een discotheek of kroeg.  Terwijl de DJ zijn plaatjes draait, genieten wij lekker van biertjes en cocktails. Het mooie is, dat ons bed slechts een paar honderd meter van ons verwijderd is.

The Breakfast club

De volgende ochtend rollen wij in relax mode uit ons bed, en springen even onder de douche met uitzicht. Daarna begeven wij ons naar de ontbijtruimte die zich ook op 7 hoog bevind. Je vind hier geen spoortje meer van het avondje uit van gisterenavond. Alles is namelijk weer mooi opgeruimd en opgepoetst. Het ontbijtbuffet is overigens ontzettend uitgebreid. En helemaal een pluspunt is toch wel dat de kok jouw eitjes helemaal klaarmaakt naar wens. Gewoon even aangeven hoe je deze het liefste geserveerd krijgt.  Ik neem nog een kop cappuccino (die is hier erg goed!)  en begeef me naar de receptie om jammer genoeg weer uit te checken.

  • Fantastisch uitzicht niet alleen van de kamer, maar eigenlijk overal in dit hotel.
  • De bedden zijn super comfortabel en de badkamer heerlijk ruim.
  • Inrichting is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij waren wel fan van dit strakke en stoere hotel.
  • De bar op 7 hoog is een  openbare bar. Je kunt dus ook ter plekke met vrienden uit Rotterdam afspreken en gezellig een avond doorbrengen.
  • Goede service van de medewerkers, en het feit dat men meeloopt naar de kamer is ook zeker een pluspunt!
  • De ruime keuze bij het ontbijtbuffet wordt echt op prijs gesteld.

 

  • Niet alle kamers hebben uitzicht op de Erasmusbrug, maar wellicht kun je dit als voorkeur meegeven.
  • De parkeergarage is niet inbegrepen en kost dus nog extra.
  • Ik vind het hotel net iets te ver lopen vanuit het centrum. Maar voor alles-onder-een-dak ben je hier aan het juiste adres.
Cijfer:
Sterren:  4
Prijs: 119 – 219 euro per nacht (2pk)
NHOW Rotterdam
Wilhelminakade 137
3072 AP  ROTTERDAM
T: +31 (0)10-206 7600
W: Nhow-rotterdam.com
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dat ziet er heel mooi uit!
    Wauw, prachtig uitzicht over de Maas ;-)
    Wat een groot gebouw en dan ook nog zoveel apartementen ernaast.
    Het kost wel aardig wat geld om er een nacht te verblijven.
    Mooi ontwerp door een bekend persoon.

  • Het is inderdaad een stukje wandelen (prachtig over de Erasmusbrug) vanuit het centrum, maar het metro- en tramstation Wilhelminaplein liggen ook om de hoek: naast het Nieuwe Luxortheater. En zo wandelend zie je tenminste nog iets van de stad! ;-)

    • Hi Bianca,

      bedankt voor de metro en tram tip! Dat is handig voor een volgende keer. Ik kom helaas niet zo vaak in Rotterdam, dus moet dit allemaal nog een beetje uitvinden zeg maar
      Groetjes,
      Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago