Zo, Maart zit er inmiddels al weer op, en deze 4 weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Het werd een leuke en gezellig maand, en ik ben twee keer een weekendje in Rotterdam geweest.  Kijken jullie mee naar wat er achter de schermen is gebeurd in het fotodagboek Maart: 

I Luv Ya Baby

Begin deze maand vierden Dylan en ik het heugelijke feit dat wij al 6 jaar samen zijn. Het lijkt al zo lang, maar ik heb er nog lang niet genoeg van. Ik hou van deze lange vent (hij is bijna 2 meter lang), en niet alleen omdat hij mijn blog draaiende houd.  (Technisch gezien). Deze speciale dag zijn wij heerlijk en luxe uit eten geweest bij Coco Pazzo in Houten .

Homemade Granola

Deze maand begon ik ook met steeds vaker te ontbijten met havermout. Simpelweg om mijn suikerspiegel de rest van de dag in toom te houden. Dus ben ik begonnen met granola’s maken, en daar heerlijke variaties op te vinden. Twee recepten zijn reeds gepost:  Granola Winter edition  met appel en cranberry, maar ook de Granola 1000-en-1-nachten variant met dadels en abrikozen. Binnenkort volgen hopenlijk nog meer succesvolle smaken melanges.

Bloggersbijeenkomst in Utrecht

Afgelopen maand sprak ik ook af met medebloggers Francesca, Linda, Hazel en Lianne. Een kleine bloggersbijeenkomst bedoeld om elkaar wat beter te leren kennen, en uiteraard heerlijk te lunchen. Wij werden van harte welkom geheten in de Deli van Aandacht voor Eten op de Biltstraat (Utrecht). Gezellig aan een keukentafel, letterlijk in de keuken!  Dimitri verzorgde heerlijke hapjes en drankjes voor ons, en wij konden lekker genieten van het eten en van elkaars gezelschap. Zeker een geslaagde 1e editie, en dit moeten we gewoon vaker doen met een handje vol blog collega’s/ vriendinnen.

Brainstorm sessies bij Mmmmmora

Deze maand organiseerde Mora een leuk event voor een aantal bloggers. Het werd een hele leuke informatieve avond waar we onder andere meer te weten zijn gekomen over de  geschiedenis van onze Nederlandse snackcultuur. En we hebben ook gezamelijk kunnen brainstormen over de toekomst van het snacken, en onze visie hierop kunnen delen. Cora en haar nichtje Flora waren uiteraard ook van de partij, evenals meerdere Mora snacks die wij natuurlijk onbeperkt mochten proeven. Superleuk om eens zo om de tafel te mogen zitten met een groot bedrijf als Mora.

En toen stond daar een bar van beton

Ja, ook ik wordt wel eens wakker met totaal geen puf of zin om ontbijt te maken. Zo ook op een regenachtige zondagmiddag. Dus stapte Dylan en ik in de bus en gingen brunchen bij Barbeton in  Utrecht. Ik was hier toch al een poosje niet meer geweest, maarik heb hier zodanig weer gesmuld dat dat het opstaan wel waard was. Uiteraard werd er hierna ook afgesloten met hun ‘Carrot cake’, die toch wel de beste van heel Utrecht (en ook wel daarbuiten) is.

Lentekuur van A. Vogel:

Deze maand werd ook de lentekuur van A. Vogel gehouden. Een week lang eten volgens een aangepast menu, en met de supplementen van A. Vogel als aanvulling, geef je zo je lichaam een ware lenteschoonmaak. Het menu bevat heerlijke recepten, en een aantal zijn zo goed bevallen dat ik deze ook vaker ga maken. Wat dacht je van bijvoorbeeld ‘Courghettini’ ? Dat zijn julliene reepjes van courgette, die je gebruikt in plaats van spaghetti. Ik was meteen verkocht voor dit glutenvrije alternatief. De recepten staan nog steeds online, dus download deze gerust om op eigen houtje alsnog een weekje  in te plannen.

Biertjes drinken op grote hoogte

Afgelopen maand ging ik ook naar de lancering van het Duvel Mini, en aansluitend mocht ik blijven slapen in het luxe viersterren NHOW Hotel in Rotterdam. Dit was een geweldig weekendje weg met Dylan, in een stad waar wij helaas niet zo vaak komen. En biertjes drinken op grote hoogte, met uitzichten als hierboven, is toch iets wat ik graag vaker zou willen doen.

Prosecco en Stappelbedden

En bij thuiskomst lag al weer de volgende uitnodiging te wachten voor een nachtje slapen in Rotterdam. Maar deze keer in het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat. Dit is echt een cool hostel! Uiteraard werd ook dit een weekend met weinig slaap, maar wel een geweldige ervaring rijker.

En een leuke maand sluit je natuurlijk af met.. taart…

Bij feest hoort taart! Speciaal voor een verjaardag gingen we High Tea’ en   in de Bakkerswinkel in Utrecht. Je kunt hier zo lekker zitten, kletsten en eten. En omdat je hier in een kelder aand e gracht zit, kwamen er de hele dag ook mensen in bootjes voor bij. Met dit laatste weekend in maart is de Lente natuurlijk duidelijk in aankomst. De zomertijd is reeds ingegeaan (Yes! een uurtje langer licht s’avonds!) en met heerlijke temperaturen staan ons hopenlijk een aantal lekker warme weken/maanden te wachten.

Hebben jullie ook een leuke Maart maand gehad? Of misschien heb jij dit afgelopen weekend wel heerlijk kunnen genieten van de zon? Deel het gerust in de comments hieronder.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Looking good, wat een hoop leuke en vooral lekkere dingen. Barbeton ken ik nog niet, aanrader dus? Leuk je te ontmoeten bij King Kong trouwens! x

    • HI Sheelagh,

      thanks en leuk om eindelijk ook jou eens te ontmoeten!
      Barbeton is een aanrader! Allereerst een mooi plekje om te zitten, en ontbijten/brunchen/lunchen kan hier voor een vriendelijk prijsje. Vergeet niet een stukje van hun carrotcake te bestellen!
      Groetjes,
      Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago