Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar er wordt druk gebouwd op het Jaarbeursplein in Utrecht. De nieuwste aanwinst is het World Trade Center, met het nieuwe inpandige restaurant METRO City Kitchen. Beneden geniet je van een groot terras en de Downtown Deli. Wij gingen echter proeven bij de METRO Uptown Dining op de eerste verdieping.

Downtown Deli METRO

Metro City Kitchen is er voor iedereen en dat komt doordat het eigenlijk twee restaurants in een zijn. Het grote terras en de beneden verdieping zijn onderdeel van de Downtown Deli METRO. Een heerlijk laagdrempelig internationale kaart met ontbijt, lunch en diner gerechten. Van Eggs Benedict en croissants tot, sandwiches met burrata of baba ganoush, maar ook fruits de mer of een burger . En voor luxer dineren ga je naar het Uptown Dining restaurant van METRO, op de eerste verdieping.

Uptown Dining @ METRO City Kitchen

(Inmiddels is het Uptown Dining gedeelte gesloten- downtown deli is wel nog gewoon geopend) Wij beginnen de avond in het zonnetje op het terras voor de deur van de Deli. Met een lekker aperitiefje erbij (tip: de Pinot Grigio!) Daarna gaan we de trap op en begeven ons naar het Uptown Dining gedeelte. Denk aan mooi gedekte tafels, tafellinnen en wijnglazen. Diverse stijlen en kleuren inrichting die moeiteloos in elkaar overlopen en het Uptown Dining gedeelte een mooie internationale allure geven. Ja, hier kom je om te dineren op hoger niveau. Ideaal voor stelletjes, maar ook zakenlieden zitten hier prima op hun plek met hun klanten of collega’s.

De internationale keuken kenmerkt zich door prachtig opgemaakte gerechten met mooie smaken. En de bijpassende wijnen zijn ook fantastisch. Je krijgt hier totaal niets mee van het feit dat je je naast het bus- en tramstation bevind. Dus zak een beetje onderuit in je velvet chair, of neem plaats aan de bar en laat je heerlijk verwennen bij Metro City Kitchen.


Dit eet je bij METRO City Kitchen

Amuse

Pastrami met een eitje, asperges en gegrilde paprika saus

1e Gang

Met een keuze uit 3 verschillende gerechten, ging ik voor het vegetarische filodeegtaartje met Kumato tomaten, oude kaas, mosterdzaad, piccalilly en radijs.

Manlief ging voor Hamachi (geelvin makreel) met amarillo pepers, limoen, granaatappel en bleekselderij.

2e Gang

Dit vegetarische gerecht was voor beiden gelijk en bestond uit gekarameliseerde witlof met pompoen, kumquat, walnoot en bleu d’avergne kaas. De combinatie van zoet, zout en zuur was heerlijk!

3e Gang

Hier kon je weer kiezen uit twee gerechten, dus manlief nam de  gebakken coquilles met bloemkool, honingtomaat, salsa verde en lotuswortel. Hij vroeg zich alleen wel af wanneer restaurants zouden gaan stoppen met het serveren van coquilles in die kitsche schelpen. Voor de rest prima op smaak hoor! 🙂

En gezien mijn schelpdieren allergie, ging ik voor de vegetarische optie van bospeen met charmeux chevre (geitenkaas mousse), hazelnoot, mandarijn en beurre noisette. En dat was een super keus!

4e Gang

De vierde gang bestond uit tongstrelende buikspek met bataat, limoenblad, sesam, boksoy en hoisin saus. Een ware favoriet van ons beiden!

5e Gang

Meneer de meatlover ging natuurlijk voor mooi stukje lamsrump, met yoghurt, za’atar, aubergine en piquillos pepertjes.

En ik kreeg heilbot geserveerd met een bijzondere gele curry met een zoet tintje, quinoa, bimi en haringkaviaar. Een heel bijzonder gerecht.

6e Gang

Manlief genoot van een dessertbordje met  witte chocolade, venkel, laurier,  olijfolie en yuzu.

En bij de dessert gang neem ik uiteraard een kaasplankje. Voor die € 2,- toeslag op de menuprijs, krijg je echter wel een lekker groot stuk kaas op je plankje. Hou ik van. En ze hebben hier heel veel keuze uit kazen. Van mild tot zeer pittig!


Review Uptown Dining METRO City Kitchen

  • Metro City Kitchen is voor iedereen, doordat er eigenlijk twee restaurants in een zijn. Beiden gedeeltes hebben elke een afzonderlijke sfeer.
  • Mooi ingerecht met een mooie internationale allure. Trots op dat wij steeds meer van dit soort restaurants in mijn stad krijgen.
  • Zeer centrale ligging in het WTC en slechts 1 (rol)trap af van Utrecht CS.
  • Heerlijke wijnen en goed afgestemd op het eten.
  • Je kunt hier kiezen uit 3-, 4-, 5-, of 6-gangen keuzemenu. Er is echter ook de optie om je gewoon te laten verrassen door de chef.
  • Beneden voor de deur is een groot terras waar je lekker kunt genieten van het (avond) zonnetje.

  • Prijs is wat hoger, vergeleken met soortgelijke restaurants\klasse in de omgeving.
  • Gelegen aan het drukke stationsplein met bussen en trams. Vooral op het terras merk je dit (kun je wel leuk mensen kijken), maar boven in het METRO Uptown restaurant merk je hier niets meer van.
  • Het is duidelijk dat het restaurant net open is, en het personeel nog niet helemaal ingespeeld is. Service is wat langzamer, maar de glimlach maakt een hoop goed.

Cijfers:    Prijs: € €       Eten: 8.0      Service: 6.0     Decor: 8.0    Totaal:  7,3

METRO City Kitchen
(Upstairs Dining restaurant)
Jaarbeursplein 15
3521 AL, Utrecht
The Netherlands
https://restaurantmetro.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Metro City Kitchen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago