Koekjes recepten

3x Kraamhapjes met muisjes (geboorte meisje)

Heel het huize kleurt roze met slingers, ballonnen, een kraamtaart en kraamhapjes met muisjes, roze muisjes wel te verstaan.

Baby Laura vierde haar eerste feestje, dus zette ik in een handomdraai makkelijke kraamhapjes op tafel. Check hier 3 variaties.

Waarom Kraamfeest?

Tijdens je kraamperiode moet je het jezelf vooral lekker makkelijk maken. Je hebt je handen namelijk al vol aan het voeden, wiegen en verschonen van de kleine! Daarom hielden wij een kraamparty voor de kleine, een paar weekjes na haar geboorte. De naaste familie zie je natuurlijk wel geregeld na een geboorte, maar voor alle anderen kun je gerust een kraamfeest organiseren. Maak het extra persoonlijk door de gasten uit te nodigen per post. TIP: Voeg deze samen bij het geboorte kaartje, dat scheelt weer een postzegel.

Tijdens het kraamfeest heb je een hoop visite in een keer over de vloer, maar ben je slechts 1 dag compleet in de weer, in plaats van 4 weken achter elkaar, elke ochtend, middag en avond steeds visite. De kersverse papa & mama moeten natuurlijk ook zelf nog een beetje kunnen uitrusten en genieten van hun kleine.  En zo’n kraamfeest is ook gewoonweg erg gezellig! Versier het huis in stijl en naast een kraamtaart mogen de kraamhapjes dan ook niet ontbreken. Dat is gewoon veel leuker als enkel beschuit met muisjes voor te zetten aan de gasten.

3x Kraamhapjes met muisjes


1. Tompoucen met (roze) muisjes

Deze tompoucen met roze muisjes zijn echt de allermakkelijkste kraamhapjes ooit! Je vind mini tompoucen namelijk dikwijls in het diepvries schap van de supermarkt. Alleen even op tijd uit de vriezer halen, bestrooien met muisjes en op de taartplateau laten ontdooien.


2. Oreo’s met (roze) muisjes

En de echte doe-het-zelver gaat natuurlijk aan de slag met een grote rol Oreo cookies en pure chocolade! Smelt een reep pure chocolade (100 gram) au bain marie. Haal hier stuk voor stuk ca. 10 Oreo’s door heen, laat iets afdruipen en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dit werkt het makkelijkst met een klein vorkje of tapas prikkertje. Bestrooi de chocolade Oreo’s met roze of blauwe muisjes en laat goed opdrogen. De muisjes drogen op in de chocolade en zitten dan als het ware vast. Deze Oreo’s kraamhapjes kun je overigens gerust een dag van tevoren bereiden.


3. Lange Vingers met (roze) muisjes

Ditzelfde kun je natuurlijk ook doen met ‘Lange Vingers’ of elk ander koekje. Smelt hiervoor een reep witte chocolade (100 gram) au bain marie en haal hier de toppen van ‘Lange Vingers’ doorheen. Laat ondersteboven iets ‘uitdruppen’ boven de kom. Draai de ‘Lange Vinger’ om en bestrooi je deze rondom met roze of blauwe muisjes. Daarna leg je deze pas op een stuk bakpapier. TIP: je kunt de chocolade s na afloop ook in de koelkast laten opstijven.  Maar om te voorkomen dat de Lange Vingers minder krokant worden, zou ik je adviseren deze hapjes niet een dag van tevoren te bereiden.


Tot zo ver 3 hele gemakkelijke kraamhapjes met muisjes. Mochten jullie zelf ook nog tips hebben voor makkelijke kraam-, of babyshower hapjes, deel het dan in de comments hieronder!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Echt leuk die lange vingers! Zelf heb ik slagroomsoesjes en chocoladekoekjes gebruikt. Royal icing of botercrème op de soesjes en dan in de muisjes dippen. Chocoladekoekjes eventjes in de oven zodat de chocolade zacht wordt en dan bestrooien met muisjes.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago