Je bent hem afgelopen weken ongetwijfeld al op de cover van de kerst Allerhande tegengekomen: de kerstkrans van meringue! Eigenlijk heel makkelijk te maken of voorbereiden, maar hij staat garant voor een waar spektakel op de kersttafel!
Omdat je natuurlijk naar hartenlust hiermee kunt variëren met toppings en diverse soorten fruit, heb ik een kerstkrans variant bedacht met chocolade en kersen. De perfecte afsluiter voor de kerstdagen!
Vorig weekend was is te vinden op het Allerhande kerstfestival en mocht alvast aan de slag met de Allerhande Kerstkrans van meringue. In het magazine vind je maar liefst 3 varianten hiermee: met bosvruchten & macarons, met chocolade & karamel, maar ook tropisch fruit. Ik bedacht zelf nog een extra variant die heel veel weg heeft van een Schwarzwalder kirschtorte en dat recept vind je nu hieronder! Deze kerstkrans van meringue is er eentje voor zowel de geoefende thuisbakker, maar ook voor een beginnende. De liefhebber kan namelijk eventueel zelf meringue schuimpjes maken en thuis bakken in de oven. Maar voor het gemak koop je een doosje met 8 stuks bij de Appie. Zo kun je er dus 5 uur over doen om dit recept te maken, of slechts 20 minuten.
Een Schwarzwalder kersentaart is een laagjestaart die zijn oorsprong vind in het Zwarte Woud in Duitsland. En menigen zijn er dol op, want hij bestaat uit chocoladecake (of in mijn geval, brownies!), slagroom, kersen en kirsch (=kersenlikeur). Omdat ik in dit kerstrecept een potje kersen op siroop gebruik, kun je ook de siroop gebruiken ipv likeur. En mocht je deze kerstkrans ook nog eens in hartje zomer willen serveren, dan ga je natuurlijk voor verse kersen! Geniet in ieder geval heerlijk van deze kerstkrans met meringue en maak er mooie feestdagen van! Check hier nog veel meer overheerlijke kerstdesserts op een rijtje!
Extra:
Fijne feestdagen!
groetjes, Betty
Decoreer de kerstkrans van meringue pas vlak voor het serveren. Je wilt namelijk niet dat de merigues al ‘zompig’ worden door de room en kersencompote. Maar je kunt losse onderdelen wel alvast voorbereiden:
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Dank je wel voor dit recept, ziet er zalig uit.
Lijkt mij heerlijk, maar wat moet je met het roomkaasmengsel doen? In het recept staat alleen spuit de slagroom op de meringues.
Hi Judith,
deze voeg je samen met de slagroom en gaat daarna de spuitzak in.
Groetjes, Betty