Wat krijg je als je twee ‘ boeren jongens’ een horeca concept laat ontwikkelen? Dan krijg je heerlijke juices en salades, met al het beste dat het land te bieden heeft. Ik ging even binnenkijken bij Juice & Salad Café in Amsterdam en vond een heerlijke, gezonde lunch plek.
Michiel en Nick zijn twee goede vrienden die opgegroeid zijn in de Noordoostpolder. Zij delen een liefde voor de landbouw en alle mooie producten die dit voortbrengt. Tevens zijn zij voorstanders van duurzaam en biologisch ondernemen. En ondanks dat zij een kantoorbaan in de financiële sector vonden, bleef de voorliefde voor de landbouw. Deze twee jonge ondernemers deden uiteindelijk de stropdassen af, en gingen zich focussen op het ondernemerschap, waarbij al het moois van eigen bodem en gezonde voeding centraal staat. Made by farmers, zeg maar.
Het concept is heel simpel: Er worden juices gemaakt, en er worden salades gemaakt. (Hoe kan het ook anders). Niet alleen fruit juices, maar ook groente juices. En naast de salades worden er ook sandwiches geserveerd hoor. Deze vier groepen komen elk in maar liefst 6 smaken, die samenhangen met een werelddeel. Uiteraard zijn de ingrediënten dan ook helemaal afgestemd op typische smaken uit dat wereld deel. Zo kun je lekker afwisselen of bijvoorbeeld een heel menu nemen dat afkomstig is uit 1 werelddeel.
Maar bij Juice & Salad Café kun je ook terecht voor een biologisch ontbijtje uit de yoghurtbar, of gewoon een kopje koffie, thee met een stukje suikervrije cake, worteltaart of anders lekker.
Momenteel zijn er maar liefst 3 vestigingen van Juice & Salad. Er zijn twee uitgebreide lunchrooms zijn te vinden in de Amsterdamse Grachtengordel en in Oud-West. Met daarnaast een kleine afhaalkiosk temidden van de kantoren aan de Amstel. Het is natuurlijk een heerlijk en gezond alternatief voor de lunch, dus hopenlijk gaan we ze op nog meer plekken in Amsterdam (en daarbuiten?) tegenkomen. Ik kan je in ieder geval het terras aan de 1e Constantijn Hygenstraat aanraden. Je zit er heerlijk in het zonnetje, en kunt er prima mensen kijken.
Een ‘Oriental’ Vegetable juice met komkommer, appel, munt en limoen. En voor mij een ‘South American’ Fruit juice met sinaasappel, mango en maracuja.
Een ‘European’ Salad met als basis quinoa, met spinazie, spekjes, rode ui, avocado, feta, cranberry en een mosterd-limoen vinaigrette.
Een voor mij een ‘South American’ Salad , ook met quinoa als basis, maar met Romaine sla, kipfilet, feta, tomaat, avocado, zwarte olijf, lente uit en ook een mosterd-limoen vinaigrette. Het waren flinke schalen met salade die wij geserveerd kregen, maar dit was toch echt de ‘kleinere’ lunch portie. Meer dan vullend genoeg zou ik zeggen! Dus ook voor de ‘avond’ take-away beloofd dat het nodige goeds.
Review: Prijs: € Eten/Drinken: 7 Service: 7.5 Decor: 7.5 Totaal:
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…