Het weer is er misschien niet helemaal naar (met al die regen van de afgelopen weken), maar toch moest ik absoluut dit boek met jullie delen! In onze zomermaanden gaat iedereen natuurlijk massaal aan de ijsjes, maar tegenwoordig kun je deze ook heel eenvoudig zelf thuis maken. Foodblogster Linda Lomelino bracht namelijk een heerlijk boek boordevol ijsjes uit. En dat staat natuurlijk garant voor de nodige IJSPRET !
De Zweedse Linda Lomelino is met name bekend van haar Foodblog: Call Me Cupcake. Een prachtige blog vol cupcakes en taarten, en nu verrast deze zoete verleidster ons ook met de heerlijkste ijsjes! Het boek is voorzien van prachtige foto’s die door Linda zelf gemaakt zijn. En ze verteld je in dit boek ook alles dat je moet weten om zelf ijs te kunnen maken.
Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 4 soorten ijs zijn? Roomijs, Sorbet, Sherbet en Semifreddo. Maar in het boek vind je ook de nodige ijspret met bolletjes ijs, ijskoffie en ijstaarten. En Linda Lomelino legt je uit wat je hiervoor nodig hebt, hoe je het ijs dient voor te bereiden en hoe je ijs maakt met of zonder ijsmachine. IJspret is dus ook nog eens een heel leerzaam boek. Dat scheelt weer op cursus gaan.
Je vind in dit boek een aantal goede basis recepten om ijs te maken, en natuurlijk tal van variaties hierop. De mogelijkheden zijn grandioos en bied enorm veel plezier om op zoek te gaan naar een recept dat jij lekker vind. Maar ik beloof je: je zal niet kunnen kiezen! Na heel lang tubben kwam ik met twee favorieten: bovenstaande Cheesecake ijs (pagina 30-31) en de Espresso Semifreddo met Chocolade toffee (pagina 54-55).
Tip: Check ook het reeds verschenen:
Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
View Comments
Betina wat een mooi review! Ijspret is een prachtig boek :) Ik vind Trendy Taarten ook zo leuk van haar. Ik vind haar zo inspireren! Groetjes ! Teresa Micheile
Dank je wel Teresa!
Wij waren hier ook in de 7e IJshemel toen ik het boek in mijn handen kreeg! Groetjes, Betty
Prachtig boek is dat! Ik ga voor de pindakaas met chocolade. Alleen het koppelstukje van mijn ijsmachine 'even' zien terug te vinden....
Oeh Das Jammer Esmee,
Ik hoop dat je hem gauw terugvind en dan lekker ijsjes kan gaan maken ;-)
Groetjes, Betty