Gezondheid

Hoe krijg ik meer groente binnen? 6 simpele tips!

Het is belangrijk voor ons lichaam en spijsvertering dat wij elke dag genoeg vezels en vitamientjes uit groenten en fruit binnen krijgen. Vezels werken verzadigend en bevorderen de stoelgang. In dit artikel deelt online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen een aantal tips om dagelijks meer groente binnen te krijgen, om zodoende een gezonde lifestijl vol te kunnen houden.

Deze keer leggen we de nadruk op het toevoegen van meer groenten aan je dagelijkse eetpatroon. Binnenkort komt er ook een artikel online waarbij online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen een aantal tips voor meer fruit eten toevoegt.


6 Tips om meer groente binnen te krijgen:

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar de recepten te gaan)


Tip 1: dagelijks een schaaltje snackgroenten

Neem een schaaltje en stop die lekker vol met verschillende (gesneden) groente.
Ideaal als gezond tussendoortje én je krijgt op een snelle en gemakkelijke manier veel groente binnen. Zo is het een fluitje van een cent om de dagelijkse minimale aanbevolen hoeveelheid van 250 gram aan te tikken. Yeah!


Recept: Groene smoothie met bladgroen
Recept: Oeufs en cocotte

Tip 2: groente bij elke maaltijd

We trekken tip 1 nog een beetje door; voeg groente toe aan alle maaltijden. Of althans, zie het als sport om dat te doen. Het zit erg in onze gewoonte om groente alleen bij de avondmaaltijd te nemen, maar waarom ook niet bij ontbijt, lunch en dus tussendoortje? Laat groente een hoofdrol spelen.


Tip 3: groente op je boterham of cracker

Ook via deze weg verhoog je jouw groente-inname aanzienlijk. Neem je een broodje of cracker met bijvoorbeeld kaas (mag ook iets anders zijn), doe hier dan standaard wat groente bij. Schijfjes tomaat, komkommer, wortel of wat dacht je van kiemgroente. Kies de groente die jij lekker vindt.


recept: gegrilde kipburger met sla, tomaat en ingelegde uien
suggestie: broodje kaas met (polder)kimchi

Tip 4: Groente als hoofdingredient van een salade

Trek de koelkast open en kijk maar even wat er allemaal aan (restjes) groenten liggen. Maak er – en wees lekker creatief – een mooi salade van. En ja, met deze tip is de 250 gram groente per dag een fluitje van een cent. Tevens ook een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan.


Tip 5: Groente in je wrap (en veel graag!)

Of nouja, zoveel als jij wil natuurlijk! Een wrap is echt de ideale manier om (restjes) groente binnen te krijgen. Pak wat verschillende groenten bij elkaar en stop ze in de wrap. Eenvoudig maar effectieve manier om meer groente binnen te krijgen.


inspiratie: Turkse Mezze hapjes
Recept: Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Tip 6: Twee groenten bij de avondmaaltijd

Meestal kiezen we voor één groente bij de avondmaaltijd, maar waarom niet twee soorten? Dus niet alleen broccoli bij de aardappels, maar voeg ook (bijvoorbeeld) gewokte spinazie toe. Ook lekker: serveer een kleine groente maaltijd als voorgerecht! Denk aan een klein kopje groentesoep, een (carpaccio) salade of gegrilde groenten met een lekkere gezonde en frisse dressing. Misschien een leuke ‘challenge’ voor komende tijd? Zie het ook hier weer als sport om je bord veel kleur te geven.

Succes met deze tips!


Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Jonathan Klaassen

Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Neem een kijkje op www.jonathanklaassen.nl voor meer informatie of intakegesprek.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago