Travel

Reisblog Londen: Waterloo & Chelsea

Vandaag weer vroeg uit de veren, want tijdens dag 2 er staat een hoop op de agenda!  We nemen als eerste de metro naar halte Westminster om nu de overzijde van de rivier te bezoeken.

Londen Eye

Steek de Westminster Bridge over en breng als eerste een bezoek aan het reuzenrad: de London Eye.  Dit reuzenrad is 135 meter hoog en het is de grootste in Europa. Met prijzen vanaf 16 GBP (ca. € 19.50) kun je instappen en Londen vanaf grote hoogte bekijken. Één compleet rondje duurt 30 minuten.

Waterloo

In een paar minuten loop je van de London Eye naar Waterloo Station. De naam Waterloo (in België, voorheen Nederland) kennen we als de plek waar Napoleon ten val werd gebracht door de Duke of Wellington. Dit station (en de omliggende wijk) is hier dan ook naar vernoemd. Voor mijn generatie werd Waterloo met name bekend doordat Abba met dit gelijknamige nummer het Songfestival won in 1974. “Waterloo – couldn’t escape if I wanted to,  Waterloo – knowing my fate is to be with you,  Waterloo – finally facing my Waterloo”.  Naar verluid is dit tevens het drukste station van Engeland.

Chelsea

Wij stappen hier op de metro en zetten de reis voort naar halte Knightsbridge in Chelsea. Via de Kensington Road wandel je naar de Royal Albert Hall.

Dit concertgebouw bevind zich tegenover Kensington Gardens en het aangrenzende Hyde Park. Op een mooie dag kun je hier heerlijk wandelen en tevens een bezoek brengen aan Diana’s Memorial. Verwacht hier geen kerk met gedenkbeelden of een altaar, maar een heus artistiek monument dat ook past bij hoe en wie Diana was.

Harrods

We verlaten Hyde Park en wandelen over Brompton Road naar Harrods, dat natuurlijk niet mag ontbreken bij een bezoek aan Londen!

Belgravia

Daarna wordt het tijd de rest van de Chelsea te ontdekken. Naast Harrods en grote herenhuizen, heb je hier namelijk ook Sloane Street: de designer shoppingstreet met merken als Prada, Dior, Gucci en Louis Vuitton. En als je toch in deze buurt bent, loop dan ook even door naar Ottolenghi (13 Motcombstreet) in mijn geliefde wijk Belgravia.

Meneer Yotam Ottolenghi is natuurlijk bekend van zijn kookboeken, waaronder: Plenty, maar deze kok heeft een restaurant in Londen: Nopi (21-21 Warwick Street),  en bezit ook nog eens 4 eetwinkels door Londen. Mocht je dus een van zijn winkels tegenkomen, loop even naar binnen, haal je neus op aan de heerlijke geuren van het uitgestalde eten, en neem eventueel een take-away bakje mee voor lunch of diner.

Tot zover dag 2, morgen wordt een decadent dagje voor ons!

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago