Henna is een Oosterse heester plant, waar uiteindelijk poeder van wordt gemaakt, en die je met heet water tot een papje voor je haar mengt. Doordat dit dus een 100% plantaardig product is en geen ammonia bevat, is het supergezond voor je haar. Het beschermt in extreme weersomstandigheden, en geeft het haar glans en volume. Henna is tevens in meerdere kleurvarianten beschikbaar, dus er is voor elk wat wils. Ik koop mijn henna bij Erica, want er zit een vestiging op Hoog Catherijne (Utrecht).
Speciaal omdat ik mijn haar dus nog extra aandacht en verzorging dien te geven (omdat het ernstig beschadigd is), meng ik ook kokosvet door mijn Henna papje: gewoon de kokosvet die je ook gebruikt bij het bakken of wokken (voorwaarde is alleen dat het een 100% pure kokosvet is, en geen additieven bevat). Dit heb ik op verschillende beauty blogs voorbij zien komen, en dacht meteen: dat kan wel wat voor mij zijn! De kokos maakt het haar namelijk heerlijk zacht. Ik heb hierna alleen nog even mijn puntjes bijgeknipt, en je kunt het verschil zelf bewonderen.
1) Was je haren een paar dagen niet. Henna pakt het beste op ‘vies’ haar.
2) Gebruik géén metaal bij het bereiden van Henna, omdat dit kan gaan
oxideren en dan wordt je haar groen. Gebruik liever een plastic bakje
en plastic lepel hiervoor.
3) Smeer je voorhoofd (voor de haarlijn), oren en nek in met vaseline.
Zo voorkom je dat de Henna zich hier aan de huid hecht, en je na het
douchen vol donkere vlekken zit (die er weer heel moeilijk af gaan!)
4) Voeg twee grote lepels 100% kokosvet toe aan je bakje, vóórdat je het
kokende water erbij voegt. Het vet lost namelijk op in het hete water.
omwikkel je dit met huishoudfolie (Net als een mummie) of knoop een
plastic tas om je hoofd. De warmte die zich daaronder ontwikkeld is
alleen maar beter voor de kleur.
5) Laat de Henna zo lang mogelijk intrekken! Minstens 1 uur, maar ik doe
dit gerust 6 uur. Omwille de warmte ontwikkeling, adviseer ik je
tissues bij de hand te houden, voor het geval de Henna gaat ‘druppen’
langs het hoofd, oor, of nek.
Hebben jullie ooit eens je haren geverfd met henna? Of je gebruik je zelf wel eens kokosolie als beauty product?
Groetjes,
Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…