Drankjes recepten

Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail

Wijnliefhebbers opgelet! In New York gaat men deze zomer helemaal los met Frosé ! Deze cocktail gemaakt van, onder andere, bevroren rosé staat garant voor zomerse verkoeling anno 2016. En hopelijk gaat het ook niet lang meer duren voor de roze cocktail op onze Nederlandse terrasjes verkrijgbaar is!

Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail is een verkoelend drankje, dat nog het meeste weg heeft van een slushpuppie. Maar dan eentje speciaal voor volwassenen vanwege de alcohol. Ik ga je er meer over vertellen en uiteraard laat ik zien hoe je dit superhippe zomerdrankje gewoon zelf maakt!

Wat is nou Frosé ?

Bij Bar Primi in New York is deze prachtige nieuwe cocktail ontstaan. Men vroeg zich simpelweg af wat je nog meer kunt doen met rose wijn en met het oog op de zomer werd dit al gauw een bevroren versie met extra rood fruit. De rose wijn kun je hiervoor het beste even vantevoren invriezen in blokjes. En daarna maak je er een ‘crushed ice’ cocktail van met vers rood fruit en nog een scheutje sterke drank. Mijn favoriet is aardbei, maar je kunt natuurlijk ook frambozen (wel iets meer suiker toevoegen) of watermeloen gebruiken. Inmiddels staat het internet bol van de Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail recepten. Maar uiteraard deel ik ook mijn favoriet met julie: 

Hoe maak je Frosé ?

Ingredienten Frosé:

  • 750 ml rose wijn, (bijvoorbeeld Pinot Noir),
  • 250 gram aardbeien,
  • 1 flinke eetlepel suiker,
  • 60 ml vermout of vodka,
  • 2 eetlepels grenadine siroop.

Je kunt de geprepareerde rose-ijsblokjes ongeveer een week bewaren in de vriezer. Bewaar het uiteindelijke mixen in de blender echt tot de laatste minuut, voor het uitserveren. Zodat je letterlijk vers ‘crushed’ ice hebt.

Wat vinden jullie van deze nieuwe Frosé oftwel Frozen Rosé Cocktail trend?

Groetjes, Betty

(Bron foto: Slushie met aardbei, cocktail aan het zwembad)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 dagen ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

4 dagen ago

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

6 dagen ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

1 week ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

1 week ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

1 week ago