Drankjes recepten

Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail

Wijnliefhebbers opgelet! In New York gaat men deze zomer helemaal los met Frosé ! Deze cocktail gemaakt van, onder andere, bevroren rosé staat garant voor zomerse verkoeling anno 2016. En hopelijk gaat het ook niet lang meer duren voor de roze cocktail op onze Nederlandse terrasjes verkrijgbaar is!

Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail is een verkoelend drankje, dat nog het meeste weg heeft van een slushpuppie. Maar dan eentje speciaal voor volwassenen vanwege de alcohol. Ik ga je er meer over vertellen en uiteraard laat ik zien hoe je dit superhippe zomerdrankje gewoon zelf maakt!

Wat is nou Frosé ?

Bij Bar Primi in New York is deze prachtige nieuwe cocktail ontstaan. Men vroeg zich simpelweg af wat je nog meer kunt doen met rose wijn en met het oog op de zomer werd dit al gauw een bevroren versie met extra rood fruit. De rose wijn kun je hiervoor het beste even vantevoren invriezen in blokjes. En daarna maak je er een ‘crushed ice’ cocktail van met vers rood fruit en nog een scheutje sterke drank. Mijn favoriet is aardbei, maar je kunt natuurlijk ook frambozen (wel iets meer suiker toevoegen) of watermeloen gebruiken. Inmiddels staat het internet bol van de Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail recepten. Maar uiteraard deel ik ook mijn favoriet met julie: 

Hoe maak je Frosé ?

Ingredienten Frosé:

  • 750 ml rose wijn, (bijvoorbeeld Pinot Noir),
  • 250 gram aardbeien,
  • 1 flinke eetlepel suiker,
  • 60 ml vermout of vodka,
  • 2 eetlepels grenadine siroop.

Je kunt de geprepareerde rose-ijsblokjes ongeveer een week bewaren in de vriezer. Bewaar het uiteindelijke mixen in de blender echt tot de laatste minuut, voor het uitserveren. Zodat je letterlijk vers ‘crushed’ ice hebt.

Wat vinden jullie van deze nieuwe Frosé oftwel Frozen Rosé Cocktail trend?

Groetjes, Betty

(Bron foto: Slushie met aardbei, cocktail aan het zwembad)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago