Persoonlijk

Fotodagboek November 2016

Och wat een heerlijke en smaakvolle November maand heb ik toch weer achter de rug! Van Indiaas eten tot de Noord-Italiaanse keuken ontdekken met mijn mede foodbloggers. En natuurlijk heb ik deze maand heel veel chocolade en pepernoten/kruidnoten voorbij zien komen. Lees mee naar wat er achter de schermen gebeurde in het fotodagboek.

Winter is comming

maar dan wel een beetje later dit jaar. Begin deze maand brak dan eindelijk de herfst aan in Nederland. En kleurt het lang helemaal mooi rood. Echt ongelovelijk dat dit dus pas in November gebeurd. Maar goed, mooi is het wel he al die blaadjes. En met zo’n uitzicht op mijn werkplek (ik heb naast deze blog ook nog een gewone baan), had ik dus even een happy momentje.

Eten bij Surya met di familia

Omdat je goede dingen vooral moet delen, heb ik een klein verjaardagsdiner georganiseerd bij Surya Restaurant in Utrecht. Ik was namelijk helemaal verkocht aan hun Indiase keuken, nadat ik hier voor een review geweest was. Dus hoe beter om paps, oma en zus + aanhang mee te nemen voor een culinaire Indiase proeverij. En die waren er na afloop net zo over te spreken als ik. Aanrader dus!

Keuken Kampioen Gehaktballen Battle

Foodbloggers vinden het leuk om bak- en kookwedstrijden met elkaar aan te gaan. Dus in een zoektocht naar de lekkerste gehaktbal dook ik met 3 foodbloggers een Keuken Kampioen keuken in. Het resultaat van mijn Indonesische Gehaktballetjes staat inmiddels online en vergeten jullie niet een stem uit te brengen? Dan maak je namelijk kans op een nieuw inbouwapparaat t.w.v 500 eur!

Van Delft pepernoten in Utrecht

Van de gehaktballen gaan we rechtstreeks naar de pepernoten! Van Delft staat namelijk bekend om de 101-variaties op pepernoten. Met karamel, rood fruit, mandarijn, cappuccino, limoncello en ga zo maar door. Ik was dan ook blij verrast om een tijdelijke pop-up store aan de Vismarkt in Utrecht te vinden. En dan kon ik meteen even inslaan voor sinterklaas. Althans, dat dacht ik. Inmiddels zijn alle gekochte kruidnoten alweer op. Maar goed, we hebben altijd zaterdag nog even tijd. Maar gelukkig vind je de winkels op meerdere plekken in het land!

Sint Special bij Yoghurt Barn

Het begint bijna net zo’n ritueel te worden, als een Pumpkin Spice Latte te halen als de herfst aanbreekt. Yoghurt Barn kwam dit jaar namelijk weer met de Sint Special. Boordevol witte en bruine chocolade, kruidnoten, karamel en stukjes mandarijn. Dat was een ochtendje uitgebreid brunchen in de stad wel even waard. Hebben jullie hem al geproefd?

Naar Italie met Schär

Afgelopen maand vloog ik tevens naar Italie voor het jaarlijkse bloggers event van Schär Glutenfree. Jullie hebben wel vaker glutenvrije recepten voorbij zien komen op deze site, en dat heeft te maken met mijn gevoelige buikje. Ik heb geen coeliaki, maar merk wel dat ik minder buikpijn en opgezette buik heb, sinds ik bijna helemaal glutenvrij eet. Je zult ook heel veel glutenvrije recepten op deze site vinden en werk ik dus ook geregeld samen met Schär. Totaal 7 nederlandse foodbloggers gingen naar Zuid Tirol, om nieuwe producten te ontdekken en uiteraard lekker te eten. Binnenkort schrijf ik hier een uitgebreide blogpost over, met wellicht wat leuke vakantietips voor jullie.

McNutella Proeven

En als je dan toch in Italy bent, dan moet je natuurlijk ook de nieuwe McNutella proeven. Afgelopen maand doken daar in een keer overal foto’s van op, dus ik meteen op zoek naar een Mac, tijdens de perstrip met Schar. Het is geen echte hamburger, maar een klein, zoet koffie broodje, waar in het midden nog wat nutella is ingespoten. Heerlijk als ‘Italiaans ontbijt’ met enkel je fluweelzachte cappuccino. En dat voor een McCafe Combi prijs van € 2.20 . Deze Sweety con Nutella is een aanrader dus!

Sint is comming!

En nu staat december alweer voor de deur. Komend weekend gaan wij Sinterklaas vieren met de familie. Jullie ook? Ik heb er in ieder geval erg veel zin in, en hoop dat sint mij iets leuks cadeau geeft. Ik ben immers dit jaar vrij zoet geweest. Hebben jullie de 10x recepten voor Sinterklaas al voorbij zien komen? Dat is toch behoorlijk zoet wil ik even zeggen!  🙂 En  lekker veel inspiratie en leuke kook-doe-dingen voor met de kids.

Maak er en ieder geval een mooie week en Sinterweekend van!

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago