Onlangs was ik twee dagen in Zwolle voor een persreis. Niet alleen  brachten wij een bezoek aan Chefs Revolution, maar gingen wij ook heerlij eten bij Het Weeshuys, aan de buitenrand van het stadscentrum van Zwolle.

Een heus eetcafe, maar dan wel een verrassend goede keuken. Als je eens in de buurt bent (of woont) is het echt een aanrader om hier eens lekker te komen borrelen of een hapje mee te eten.

Aan de buitenrand van de Zwolse binnenstad, langs de stadsgracht, vind je Het Weeshuys. Mijn eerste aanblik in dit restaurant, schepte niet zoveel verwachtigen. Laten we eerlijk zijn: De robuuste en industriële inrichting moet je echt van houden. Maar naarmate je langer aan tafel zit, komt dat huiskamergevoel steeds meer dichterbij. Het is namelijk niet een hele grote zaak en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Je kunt heerlijk eten aan de grote tafel of kleine tafels langs de wand, of op de 1e etage. Maar je kunt ook plaatsnemen aan de bar voor een hapje en een drankje. Men gaat hier tot middernacht gerust door, dus je kunt Het Weeshuys dan ook het beste beschrijven als een eetcafe. Maar dan wel eentje waar fantastisch wordt gekookt!

De kaart is klein, maar fijn. En kenmerkt zich door lekker bourgonische gerechten, met lokale groente en van hoog niveau. Hoofdgerechten kosten tussen de 15-20 euro. En in het weekend kun je zelfs komen lunchen bij Het Weeshuys (v.a. 13:00 uur). Je vind dan bijvoorbeeld tosti’s, broodje pulled pork en roerei op het menu

Dit eet je bij Het Weeshuys in Zwolle:

Borrel / Voorgerechten:

Om lekker even bij te komen van een middagje Zwolle, ploffen wij neer voor een borrelplank  gevuld met Twentse kazen, en vleeswaren van Sallandse runderen. Bij Het Weeshuys kookt men met lokale producten en lekkernijen en daar zijn ze ook trots op!

Het Zwolse Goud mag dan ook niet ontbreken. Zo genoot ik bijvoorbeeld van een lekkere Theebier: een blondbier gecombineerd met Assam thee. Deze limited special edition is ontwikkeld door Het Weeshuys, in samenwerking met het Sallands Bierhuis en smaakmakers van de lokale Het Konkeltje. Dit bier wordt dus ook alleen (tijdelijk) bij Het Weeshuys geschonken.

Hoofdgerechten:

Het hoofdgerecht pastte perfect bij de herfst: de sappige runderbavette met aardappelpuree had een verbluffende vleesjus!

En de cantharellen maakte dit gerecht dna ook helemaal af. Ik was zo in mijn nopjes, dat ik bijna het bord begon af te likken. Dit verwachte ik echt niet bij een eetcafe! Maar omdat de kaart elke maand wisselt, kan het zijn dat je bij je bezoek voor een compleet andere keus wordt gesteld. Maar vleesliefhebbers kunnen zowieso hun hart ophalen aan Opa’s Spareribs en Pulled Pork, want die staan vast op de kaart.

Nagerechten:

In plaats van een dessert, had ik eigenlijk gewoon zin in een kop koffie en chocolade. Gelukkig kun je bij Het Weeshuys dan ook een eigen plateau met chocolade bonbons krijgen.

Elke bonbon heeft zijn eigen verhaal en unieke smaak, maar dat laat ik over aan het personeel om je meer over te vertellen.

  • Hier wordt gekookt met ambachtelijke, biologische en duurzame producten uit Overijssel.
  • Maandelijks wisselende kaart, dus zelfs de stamgasten kunnen elke maand weer opnieuw verrast worden.
  • Prettige huiskamersfeer.
  • Personeel is zeer vriendelijk en goed op de hoogte van de gerechten.
  • 2 persoons tafeltjes beneden hebben stopcontacten voor het opladen van je mobiel of laptop),
  • Met vrienden neem je natuurlijk plaats aan de grote tafel voor het raam. Lekker gezellig voor een avondje uit.

  • De inrichting is vrij industrieel, daar moet je van houden.

Review:    Prijs: €         Eten: 8.0      Service: 7.5       Decor: 6.5     Totaal:  7.3

Het Weeshuys
Assendorperstraat 6
8011 KA Zwolle
T: 0384 – 581 753
https://hetweeshuys.nl
(Bron foto’s Interieur: Website Het Weeshuys)
Voor deze review is tot stand gekomen tijdens een persreis naar de stad Zwolle, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago