Persoonlijk

Fotodagboek November 2015

Ahhh het is alweer November, het jaar is alweer bijna voorbij en de Decemberstress breekt nagenoeg al uit. Ik heb deze maand zoveel achter de schermen gedaan voor opdrachten en er is nog zoveel dat ik wil doen. Zowel op werk, prive en bloggebied! Maar goed, er zijn een paar kleine highlights die ik toch graag met jullie wil delen in dit fotodagboek van November 2015.

De Tasty met fonQ.nl

Eind oktober was natuurlijk mijn verjaardag, maar dat neemt niet weg dat ik de volgende ochtend alweer vroeg uit de veren was! Samen met fonQ.nl stond ik namelijk op de Tasty 2015. Dat werd een portie spierballen kweken voor de dames en heren, want we gingen zelf pesto maken. Lees hier het uitgebreide verslag terug.

Boeklancering Guilty Pleasures

Sabine Koning stond tevens ook op de Tasty en dat was in dezelfde week dat haar allereerste kookboek ‘Guilty Pleasures’ uit kwam. Daarop volgende natuurlijk een boeklancering en die werd gehouden bij Julius Bar en Grill in Amsterdam. Uiteraard was ik ook aanwezig en was blijkbaar niet weg te slaan bij de chocolate fudge! (ja er is zelfs een filmpje van op het internet…)

Nieuwe daglichtlampen

Met het intreden van de wintertijd, brak ook de grote winterdepressie voor bloggers aan: Niet voldoende licht om s’avonds goede foodfoto’s te maken! Een aangezien de meest bloggers niet smorgens hun avondmaal al kunnen maken, vastleggen op foto en vervolgens dan pas naar hun (kantoor)baan vertrekken, werd het gewoonweg tijd voor daglicht lampen. Sinterklaas kwam dus vroeg dit jaar. Ben je nog op zoek naar een set, check dan deze  –>  Falcon Eyes LH-ESB5050K2  

Spaghetteria in Utrecht

There’s a new kid in town! De pastabar: Spaghetteria bestond al ruime tijd in Amsterdam en is nu over komen waaien naar Utrecht. En het is ook precies wat we misten! Een grote familie tafel waar iedereen luidkeels zit te praten en ondertussen genieten van goede en snelle pasta’s. Uiteraard ben ik er wezen proeven en de review komt binnenkort online!

Mijn nieuwe BFF: Gin-Tonic

Ik loop soms toch een beetje achter hoor, met bepaalde trends. Het afgelopen jaar was de gin-tonic namelijk niet weg te denken in Nederland, maar pas na deshaken en koken met Gin workshop heb ik er een nieuwe bestie bij!  Zo’n heerlijk glas Gin-Tonic is voor mij het moment om het weekend in te luiden. Getuige mijn afgelopen Instagram foto’s tijdens de vrij-mi-bo. Het liefst een glas ter groote van een vissenkom, zodat je de rest van de avond nog 6x naar het toilet moet. Maar goed, ik vind ze heerlijk en ben ook steeds vaker aan het experimenteren met o.a hartige smaken. Zouden jullie het leuk vinden om hier eens een G&T special terug te zien?

Even Offline

In een tijdperk dat alles en iedereen digitaal is, en je soms hele dagen vastgekluisterd zit aan je telefoon, moet je soms even een pauze inlassen. Mijn telefoon moest voor een dagje ingeleverd worden bij Dylan en we gingen sávonds lekker ouderwets naar de Bioscoop! Even weg van huis, even offline en gewoon achterover hangen. Ja dat moet soms. Ik mocht niet inchecken in Swarm, geen foto’s maken van mijn hamburgers en zeker niet een kiekje met mijn 3D bril en popcorn op schoot. Maar tijdens een Gin-Tonic (bij Beers& Barrels in Utrecht) voorafgaande aan The Hunger Games (toepasselijke naam, maar niet wat je denkt..) maakt Dylan dan vervolgens toch nog even een foto voor me. Om dit moment vast te kunnen leggen voor dit dagboek. En een volgende keer gaan we  een poging wagen voor een heel weekend offline!

Morning Tea met Lipton

Een leuke verrassing op de vroege ochtend: Lipton kwam langs om hun nieuwe thee te laten zien. Meneer kwam mij haarfijn leggen wat de nieuwe thee capsules zijn voor in een Nespresso machine. Uiteraard zijn we meteen gaan proeven van de : Earl Grey, Indian Chai, Bosvruchten en Groene thee met munt. Hij had zelfs heerlijke koeken van Koekela voor me meegnomen. Dus dat was een heerlijke Morning Tea met Lipton. Deze nieuwe thee capsules van Lipton vind je inmiddels bij de AH.

Eten bij Restaurant Simple

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik er een blogger bij! Vincent heeft, net als ik, een voorliefde voor lekker eten en gaat dus geregeld restaurant reviews voor ons schrijven. Afgelopen maand zijn we daarom ook even gezellig met onze aanhang wezen eten in Utrecht. In een fantastisch restaurant overigens:  Simple . Waar het eten alles behalve simpel is!

En dat was een heerlijke afsluiter van deze maand. Voor de rest ben ik deze maand niet veel mijn werkkamer en keuken uitgekomen. November was een maand van een kleine inhaalslag plegen en vooruitwerken. Moest ook wel, want er staat een drukke Decembermaand voor de deur.

Hebben jullie al zin in de feestdagen?   

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Toevallig heb ik precies dezelfde lampen aangeschaft, ook vorige week, na een heleboel frustrerende momenten omdat het echt te donker was om foto's te maken....

  • Waauw, jouw maand november zag er gezellig uit! Een fijne en drukke decembermaand :) Laat die feestelijkheden maar komen!
    Liefs, Sofie

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago