Ik vind het leuk om restaurants tegen te komen op verrassende plekken.  Zoals laatst tijdens een bezoek aan de stad Leiden. Italian Bar-Bistro City Hall vind je namelijk letterlijk in het monumentale stadhuis van Leiden.

En als je er zo voor de gevel staat, moet je ook echt weten dat het er zit. Tijd om naar binnen te gaan en een kijkje te nemen.

Het statige stadshuis van Leiden herken je van binnen niet meer terug. De traditionele rode bakstenen worden afgewisseld door een eclectische mix van designmeubels en olijfgroene spiegels op de zuilen.  De verschillende ruimtes ademen elk kun eigen sfeer.

Binnen, voor de keuken, gaat de grote donkere ruimte juist gepaard gaat met een informeel ‘bar’  gevoel, en zit vervolgens aan de terraszijde juist rustig in het daglicht te dineren. Je kunt hier alle kanten mee op en er is voor iedereen wel een favoriet plekje in dit restaurant.

Bij Italian Bar-Bistro City Hall kun je vrijwel op ieder moment van de dag aanschuiven.  Binnen aan een van de hoge bartafels, de gezellige familietafel  of comfortabel in ‘de serre’ op design stoelen.

Boven vind je een hele (open) verdieping die zich goed leent voor bedrijfs- of  trouwfeesten. Met name dat laatste is handig als je net uit het stadhuis komt wandelen met je hele gezelschap. Terwijl het licht door de gigantische glas-in-lood ramen naar binnen valt, geniet je van veel lekkers uit de italiaanse keuken.

Open vast je smaakpapillen met anti pasti van de borrelkaart. Bestel (meerdere) kleine Italiaanse klassiekers zoals Vitello Tonato als voorgerecht, of ga meteen voor een huisgemaakte pizza. Uiteraard ben je voor pasta’s hier ook aan het juiste adres.  En staan er ook andere Italiaanse bekende gerechten als Ossobuco alla Milanese op het menu. En aan echte Italiaanse Dolci ontbreekt het ook niet bij City Hall. Het is een stukje Italië op een nostalgische Hollandsche locatie.

Dit eet je bij City Hall in Leiden:

Anti-pasti:

Uiteraard beginnen we vooraf met Italiaanse anti-pasti! Zoals brood met olijfolie en kruidenzout. Maar ook diverse soorten Italiaanse ham en salami uit o.a. Toscane en Lombardije. Mozarella en pesto mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Heerlijk aan de Calamari, oftwel gefrituurde inktvisringen met verse citroen en knoflookmayonaise.

Maar ook olijfjes met gepickelde groente. Zo kun je met al die kleine anti-pasti gerechten toch een heel vullende maaltijd gang maken. En het is ook altijd leuk om te delen met elkaar!

Pizza:

Pizza Verdure – belegd met artisjok, cherrytomaat, rode paprika, buffelmozzarella, olijven, Taleggio, rucola en limoenolijfolie.

Pizza Salame Ventricina – met pikante salami, zwarte olijven, buffelmozzarella, en rucola.

Dessert:

Wij zaten lekker vol, (iets met teveel en te lang geborreld,) dus namen enkel koffie met een koekje toe. Maar uiteraard serveren ze hier ook o.a. Italiaanse tiramisu, panna cotta of een Italiaans kaasplankje.

Na een avondje borrelen in Italie kun je daarna nog even lekker langs de vele grachtjes van Leiden wandelen om uit te buiken. En in de zomer kun je zelfs op het gigantische terras aan het water nog even nagenieten met een Grappa.

 

  • Ideale ligging in het stadscentrum van Leiden.
  • Centraal gelegen in het stadhuis en dus ook geschikt om (deels) af te huren voor een huwelijksfeest.
  • De bediening vriendelijk en lekker vlot.
  • Met een groot terras voor de deur, is het goed vertoeven aan de waterkant.
  • Inrichting is een mix van oud/monumentaal met jong/hip. Evenals het publiek.
  • Uitgebreide kaart met tal van Italiaanse (klassieke) gerechten. En knapperige verse pizza’s!
  • Heerlijk ruime openingstijden: vanaf 09:00 tot voorbij middernacht.

  • Parkeren in de binnenstad van Leiden is niet eenvoudig en tevens kostbaar. Er is wel een shuttlebus vanaf parkeerterrein Haagweg, die je vervolgens voor de deur afzet.

Review:    Prijs: €      Eten: 7.0    Service: 7.5   Decor: 7.0    Totaal:  7.2

Italian Bar-Bistro City Hall
Stadhuisplein 3
2311 EJ Leiden
Telefoon: 071 – 514 4055
Website City Hall
(Bron foto keuken)
Voor deze review was ik uitgenodigd door Umami Management & Italian Bar-Bistro City Hall, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen
Tags: Leiden

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago