Het werdt weer hoog tijd voor een nieuwe fotodagboek! In Maart had ik deze voor het gemak overgeslagen.  Want ik heb jullie inmiddels al genoeg verteld over mijn Bruiloft en Honeymoon in maart. Maar voor je het weet is April ook alweer voorbij, dus tijd voor een nieuw overzicht!

Vrolijke Paaskip

In april doe ik lekker wat ik wil! Dus gaat de barbecue ook gewoon aan als wij wat te vieren hebben. En dat kan ook simpelweg het feit zijn dat de werkweek alweer doormidden is. We zijn rond Pasen begonnen met de Copas Paaskip op de BBQ en de weken daarna heb ik jullie van volop BBQ inspiratie recepten op de blog voorzien. Dus ik hoop dat het jullie net zo gesmaakt heeft?!

Eten bij Effe Anders

Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben dat Vincent zich bij Betty’s Kitchen heeft gevoegd. Niet alleen neemt hij mij veel werk uit handen met het bezoeken van diverse restaurants in Nederland. Maar het is ook zo leuk om deze passie en hobby met nog zo’n eet-gek als ik te delen. Dus bij een bezoekje aan Purmerend moesten wij natuurlijk ook even komen proeven bij Restaurant Effe Anders, waar hij zo heerlijk had gegeten voor een review.

Brownie wordt Blondie

Ondanks dat ik in mijn leven mijn haren aardig in alle kleuren van de regenboog heb geverfd. Was ik de laatste 3 jaar toch vooral bekend als dat meisje met bruin haar en die grote bruine bril. Nou dit bril heb ik nog steeds, maar het kapsel heb ik ingeruild voor een blondere coupe met highlights. Dat laatste kreeg ik cadeau na het blonderen van 1/3 van mijn kop. Een lekker ‘droog’ kapsel dus, maar wel weer lekker beach blondie babe. Ik vind het cool! En Dylan ook, want die heeft ineens een nieuwe vrouw in huis. Wij houden ons huwelijk wel spannend hoor 🙂

Project Voortuin

En ja het is weer die tijd van het jaar. En dan bedoel ik lekker burgerlijk wezen in het tuincentrum dus. Alle onkruid is uit de tuin gesneden en we hebben een paar plantjes moet wegmieteren, omdat ze de winter niet hebben overleefd.  Tijd voor nieuwe beplanting dus. De moestuin is afgelopen maand ook ingezaaid en bemest. Het gras inmiddels ook weer gemaakt en voorzien van extra voeding. En met die mieterse regen van de afgelopen week, moet mijn tuin echt binnenkort ontploffen van het groen en groente!  Fingers crossed tot de volgende update dus.

Taart in de WT

De afgelpen maanden hoor ik al diverse Utreggers praten over een verbouwde watertoren in Utrecht. Met een restaurant op 10 hoog, dat een fantastisch uitzicht bied op mijn stad. Maar ik kwam er maar steeds niet aan toe om hier een kijkje te komen nemen.  Gelukkig vierde Daina van Explore Utrecht hier haar verjaardag. En na de GinTonics en taart van Sugarlips Cakes MOEST ik natuurlijk even naar boven om te kijken. En oh my god, wat wil ik hier graag eten… Enige nadeel:  de wachtlijst voor de WT is gerust 3 maanden…  Dit heb ik nog nooit meegemaakt in deze stad. Wel in Las Vegas en Los Angeles.. maar niet in Utrecht.  Dus ik heb maar meteen vast gereserveerd voor Dylan’s verjaardag in Augustus.  Ik houdt jullie op de hoogte!

Eten bij Yoepz

Als je vroegah kwam stappen in Utrecht, dan ken je vast nog wel Havana’s  aan het Oud Kerkhof. Helaas is de club er niet meer, maar het pand heeft een prachtige verbouwing ondergaan en doet  tegenwoordig dienst als een heus Kip & Kreeft Restaurant van eigenaar Yoep. Dus Dylan en ik gingen vervolgens aan de Kip & Kreeft Trouwens ook een prima adres voor Gin Tonics aan de Bar (tijdens restaurant uren).

De Meisjes van Verkade

Afgelopen maand stond er ook een Meisje van Verkade voor mijn deur. Met de vraag of ik wat nieuwe chocolade wilde proeven. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. De flinterdunne reep met gedroogde frambozen wordt waarschijnlijk DE witte chocoladereep die iedereen in Nederland wel gaat eten. Hij is erg lekker. Maar de Dubbel DIK reep met Melkchocolade, gekarameliseerde pecan & amandel wordt hele DIKKE vrienden met mij. Yummmm

80’s / 90s Party

Deze maand ging ik ook naar een 80’s/90’s Party bij vrienden van ons. Die toevallig plaatsvond de dag nadat het nieuws over Prince naar buiten kwam. Een mooiere tribute aan onze (reeds overleden) helden uit de 80’s & 90’s kon ik mij ook niet voorstellen. Dus werd de verkleedkist ondersteboven gekeerd en voegde Dylan en ik ons als Duran Duran & Madonna ook bij het feestje.  Ik kreeg zoveel complimenten over mijn haar en make-up dat ik overweeg hier mijn standaard look van te maken. 🙂

Kingsnight 2016

Helaas viel Koningsnacht dit jaar compleet in het water! Mijn avondje vrijmarkt struinen en dansen op de beats van de DJ’s op de diverse pleinen in Utrecht, werden dan ook ingeruild voor een last-minute plekje bij Beers&Barrels at the Harbour. Ik was in goed gezelschap, de chipotle burger smaakte goddelijk en met de toetjes op de loungebank kan ik iedereen aanraden.  Hoe was jullie Kingsnight?

Tot zo ver de maand april. Nu ben ik alweer druk in de voorbereidingen voor Mei. Of liever gezegd:  MAI THAI maand!  Mijn honeymoon naar Thailand heeft namelijk een liefde voor de Thaise keuken doen ontwaken, dus de komende maand ga ik jullie volop Thaise recepten inspiratie geven.  Ik heb er nu al trek in!

Zijn jullie overigens wel eens in Thailand geweest? En wat vind je van de Thaise keuken?

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik had geen idee dat WT al zooo populair is. Ik zou er eind mei met vriendinnen gaan eten, maar dat kunnen we dus mooi op onze buik schrijven, haha.

    • Hi Judith,

      je kan ze altijd even bellen, want wellicht is er op 9 hoog (keukenverdieping) nog plek.
      Daarnaast heb je op de begane grond, bij de ingang ook een kleine bar, waar je vaak nog gewoon terecht kan hoor. Kun je leuk cocktails drinken met je vriendinnen.
      Maar ik wil natuurlij op 10 hoog dineren, bij de glazen pui en rondom uitzicht. Die plaatsen zijn dus ruim van te voren al volgeboekt.
      Succes!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago