Kookboeken

Foodbloggers Kookboeken tips 2019

Elk jaar maak ik een lijstje met kookboeken tips. Deze boeken zijn het afgelopen jaar uitgekomen en er zitten vaak hele mooie boeken tussen van bekende foodbloggers tussen. Het zijn mooie tips voor op je feestdagen verlanglijstje, doen het goed als schoencadeautje of onder de kerstboom, dus check mijn aanbevelingen hieronder!

10X Kookboeken tips 2019


1. Masterclass – CAKES (Rutger van den Broek)

Rutger van den Broek (Rutgerbakt.nl) is jullie ongetwijfeld bekend van Heel Holland Bakt. De afgelopen jaren heeft hij diverse kookboeken uitgebracht en afgelopen jaar was daar dus Cakes! Hij neemt je mee naar de basis van het cake maken en geeft je er heel veel variatie recepten mee. Wij gingen o.a. aan de slag met zijn carrot cake recept en die is inmiddels grote favoriet op menig feestjes en weekendbrunches.

Het Cakes bakboek bevat maar liefst 40 geweldige cake recepten, dat kiezen nog een hele opgave gaat worden! Maar een taarten en cake liefhebber kan niet zonder!  Je besteld het Cakes bakboek € 16,99.


2. Kerst (The Holy Kauw Company)

December is natuurlijk de meest feestelijke maand van het jaar. Dus een kookboek met een ode aan kerst en Oud & Nieuw moet natuurlijk een klassieker worden! Arno en Mireille van Theholykauw.nl hebben de afgelopen jaren al een Limonade kookboek uitgebracht en een Zondag kookboek. En nu is daar hun nieuwe boek Kerst !

Boordevol kerstrecepten van het bereiden van een kerstkalkoen in de oven tot en met zelfgebakken kerst koekjes voor in de boom. Met tips om het huis feestelijk te versieren en natuurlijk een mooi aangeklede eettafel voor het grote feest! Dankzij Arno en Mireille kun je toch nog lekker relaxed blijven. Uiteraard weer voorzien van prachtige fotografie en makkelijke bereidingswijzen. Bestel het KERST kookboek voor € 21,99 .


3. Oh Baby (Denise Kortlever)

Denise Kortlever van Thealldaykitchen.com staat al jaren bekend als culinair trend journaliste en kookboeken schrijfster. Met toonaangevende boeken zoals All Day Breakfast en All Day Bowls heeft ze al ware trends gezet in de foodwereld. En ten tijde van haar zwangerschap is dit nieuwe project Oh Baby! geboren!

Deze ‘zwangerproof’ recepten zijn veelal heerlijk voedzaam en gezond! Ideaal voor de aanstaande mama’s en baby’s die juist hun lijf van gezonde vitamientjes dienen te voorzien. Maar naast de healthy bowls, powermeals en maaltijdsalades kun je bijvoorbeeld ook genieten van éénpersoons triple chocolate cookies, tiramisu, zwangerproof sushi, cocktails en filet américain! Erg handig vind deze mama. Je koopt het Oh Baby! kookboek voor € 14.99.


4. Borreltijd (Susan Aretz)

Vorige maand vertelde ik jullie al over het 3e en meest recente kookboek van Susan Aretz (Smulpaapje.nl). De koningin van de ‘Plop-o-clock’ sluit regelmatig de (werk)dag af met een lekkere borrel en heeft deze gebundeld in een overheerlijk en overzichtelijk kookboek.

Dit is een verzameling geworden van meer dan 70 recepten voor next-level bites & drinks. De diverse borrelplanken hebben een thema zoals een Hollandse plank, Berlijnse plank of, mijn favoriet, Tel-Aviv plank! En dus met typerende recepten voor op die planken. Heer origineel en vooral om te delen en te genieten. Hij mag dus ook niet ontbreken in dit lijstje met (foodbloggers) kookboeken tips 2019! Bestel het Borreltijd kookboek voor € 20.99.


5. Uit de keuken van Fatima (Fatima El Irari)

Deze jongedame maakte van haar foodblog Uitdekeukenvanfatima.nl en fulltime baan. Fatima’s keuken kenmerkt zich door de traditionele Marokkaanse recepten, maar ook heel veel andere soorten lekkernijen van over heel de wereld. Op Youtube heeft ze een groot kookkanaal om van te smullen (vooral die taarten ben ik fan van!) en op instagram heeft ze inmiddels ook een hele grote groep volgers. En dat is niet voor niets!

De volgende stap was dan ook een echt eigen kookboek en ik heb vernomen dat er in 2020 zelfs nog een tweede kookboek gaat komen. Je koopt het Uit de Keuken van Fatima kookboek voor € 20,99.


6. Het Quick Dinners kookboek (Chickslovefood)

Deze dames achter de populaire blog Chickslovefood.com zijn inmiddels een eigen uitgeverij begonnen. Het Quick Dinners kookboek is namelijk hun 8ste (!) kookboek en staat, zoals altijd, boordevol makkelijke recepten voor elke dag.

De Chicks staan er om bekend gerechten te bedenken met slechts 5 ingrediënten. En in in dit kookboek vind je dan enkel 80 recepten voor het avondeten, die je ook nog eens in 10, 20 of 30 minuten op tafel zet! Van een paddenstoelen reuzepastei, een röstischotel met kaas en ui tot noedels met kabeljauw! Je besteld het Quick Dinners kookboek voor € 19.99.


7. Eetkalender 2020 (Francesca van Berkt )

Op haar foodblog Francescakookt.nl voorziet mama Francesca voorziet heel Nederland al elke week van lekkere inspiratie voor het hele gezin. De afgelopen jaren gaf zij dan ook steeds een gezins eetkalender uit, boordevol tips en inspiratie voor elke dag. Een super leuk en handig cadeau voor onder de kerstboom en ik heb hem zelf ook al menige mama’s cadeau gegeven!

Je hoeft heel 2020 namelijk niet meer na te denken over wat je op tafel gaat zetten, want met 53 uitgebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten, digitale ingrediënten lijstjes, weekplanners en handige kook- en verspillingsvrijtips, ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in. Bestel nu de de Eetkalender 2020 voor € 20.95.


8. Vega Bijbel (Isabel Boerdam)

Isabel Boerdam is elke vegetarier ongetwijfeld al bekend. Deze dame achter Dehippevegetarier.nl en vegetarische initiatieven zoals de Week zonder vlees, is trendsetter op dit gebied. Niet voor niets heeft zij in samenwerking met Carrera de Vegabijbel uitgebracht. Deze food bijbels zijn er inmiddels in heel veel soorten (denk aan een Koekjesbijbel, BBQbijbel, Soepbijbel en meer) en worden steeds door een prominente chefs of figuren uit de foodwereld gemaakt.

Met meer dan 150 recepten laat Isabel je dus zien dat vegetarisch eten alles behalve saai is! Inclusief stap voor stap fotografie, vegetarische basisrecepten, maar bovenal een leerzaam boek voor de beginnende EN gevorderde koks. Bestel hier de VEGA Bijbel aan voor € 31.99.


9. Het Borrelhapjes Bakboek (Laura Kieft)

Bij Laurasbakery.nl denk ik eigenlijk meteen aan cakes, koekjes en feestelijke taarten! Maar naast zoete recepten houden ‘bakkers’ zich zeker ook bezig met hartige baksels! In dit boek vind je ruim 150 hartige hapjes om thuis te maken. Vergezeld van sauzen, dips en spreads en natuurlijk veel tips en trucs om het organiseren van je borrelfeestje nog gemakkelijker te maken.

Met recepten voor diverse bruschetta, flammkuchen, soesjes, broodstengels, minimuffins, flammkuchen, tapenades, spiesjes en nog veel meer hartige heerlijkheden kom jij deze feestdagen zeker goed en smullend door! Koopt het Borrelhapjes bakboek voor € 24,99


10. Elke Dag (Sofie Chanou & Jorrit van Dalen)

Sofie en Jorrit zijn de makers achter de zeer populaire website Lekkerensimpel.nl. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de recepten zeer makkelijk te maken en een goede tip voor bijvoorbeeld beginnende thuiskoks of kids die op kamers gaan.

Elke Dag is een vernieuwde uitgave van hun allereerste kookboek en compleet uitverkochte bestseller Het kookboek voor doordeweeks (2014). Inmiddels aangevuld met 50 extra recepten en nieuwe fotografie. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar recepten waar zij immers bekend mee zijn geworden. En die zijn gewoonweg lekker en simpel!  Bestel het Elke Dag Lekker & Simpel kookboek voor € 21,99 .

BONUS: Koken met Kikker (naar Max Velthuijs)

Dit is het allerleukste kookboek voor kinderen! In korte verhaaltjes wordt verteld wat kikker en zijn vrienden gaan eten, zoals: Kikkers doperwtjessoep tot Varkentjes appeltaart!

Met daarbij een bijpassend recept en stap-voor-stap instructies voor het bereiden ervan. Zo kun je met de kleintjes heerlijk de keuken in om de gerechten te gaan maken. Een superleuk en leerzaam boek voor deze feestdagen. Bestel het Koken met Kikker boek voor€ 15,50


Welke van deze kookboeken staat er reeds op jullie wensenlijstje? Mochten jullie nog meer goede (foodbloggers) kookboeken tips 2019 weten, deel ze dan in de comments hieronder!

Ik wens jullie in ieder geval alvast hele fijne feestdagen! En uiteraard veel kookboeken plezier!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.comMocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik heb van deze lijst de nummers 2 en 7 hoog staan zoals de eetkalender die al 4 jaar in de keuken hangt, met daarbij Donna Hay Kerst en Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven. Als ik die allemaal heb, heb ik alle kerst kookboeken, met een schat aan informatie. Als je deze allemaal bij elkaar optelt, is dat dus een heikel punt. Maar you never know, jarig en kerst dus wie weet wat er nog afgestreept mag worden :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago