Wil je voortreffelijk eten in de buurt van de Jaarbeurs? Ga dan eten bij FICO Utrecht. Het uitzicht is er mooi, het interieur cool, maar de gerechten zijn voortreffelijk en dat voor een vriendelijke prijs.

Eten bij Fico Utrecht

FICO stond eerder bekend als een Urban Italiaans restaurant en het niveau van de gerechten lag al heel hoog. Maar nu de mannen van de WT Watertoren restaurant zijn aangesloten is de kaart vernieuwd en is een mooie mengelmoes van Internationale gerechten geworden. Eten bij Fico Utrecht is niet alleen een feestje, maar een ware wereldreis in een avond.

Sowieso ben ik helemaal fan van de inrichting. De heart wood trend wordt afgewisseld met kekke prints, coole designer items, een vleugje tropical en stralen vooral luxe en romantiek uit. Mooi plusplunt is ook het goede uitzicht, want het pand van Fico Utrecht bevat veel glas en die fonkelende lichtjes van buiten creëren ook een mooie sfeer als je aan tafel zit.

TIP: Check hier nog meer restaurants in de buurt van de Jaarbeurs en haven.


Dit eet je bij FICO

Zoals elk grand diner zou moeten beginnen, staan als eerste de mondvermaakjes op tafel. Voor mij een bitterbal met Parmezaanse kaas en vadouvan kruiden. Mijn tafelgenote had een bitterbal met garnalen, kokosrijst en verveine mayonaise.

Als voorafje krijg je overigens een heerlijk broodje met porchini boter! Geserveerd op een steen. Helaas kon ik niet een kuipje voor thuis bestellen 🙂

Dit tar-taartje van zeebaars wordt geserveerd met mierikswortel, granaatappel, rode hoorntjes wier en verveine. Een heerlijk mooi voorgerecht met mooie smaken.


Ik hou van multiculturele keukens, dus deze Hoender, op karkas gegaard, met een kruim van gedroogde kippenhuid, creme en julliene van wortel en gember, smolt perfect samen met de yoghurt dressing en tandoor kruiden. Wow.

Deze ‘Thaise’ makreel met basilicum olie, gepocheerde pruim en gel van ‘plumwine’, kreeg extra diepgang door de gefermenteerde makreel en dashi (gefermenteerde tonijn) die aan het gerecht werden toegevoegd.

Tevens vind ik het zo leuk dat elke gang nog even aan tafel afgemaakt wordt met een sausje, dressing, likje van dit of drupje van dat. Erg kenmerkend dat er een (koperen) saus pannetje dus bij elke nieuwe gang weer op tafel staat bij Fico Utrecht.

Het volgende gerecht is ook weer een juweeltje. Bloemkool met kaas is namelijk gegaard in geklaarde boter. Wordt geserveerd met roodschimmelkaas, krokantje van Parmezaan en botersaus met gepofte en gerookte knoflook. Uiteraard afgemaakt met truffel. Een knipoog naar de Urban Italian die Restaurant Fico hiervoor was en voortreffelijk van smaak.

Dan komt er een gerecht op tafel dat ik normaal gesproken niet zo gauw zelf zou bestellen. Maar de Kalfszwezerik met een creme van aubergine en dukkah was fantastisch en ben blij dat ik die even heb mogen proeven.

Het hoofdgerecht was hertenbiefstuk met jus de veau en paddestoelen. Op en top winters en boordevol smaken!

Helaas hadden wij voor het dessert geen ruimte meer over. Dus die ga ik beslist een volgende keer alsnog proeven. De keukenbrigade gaat namelijk helemaal los op het zelf maken van friandises en heerlijke zoetigheden als afsluiter van de avond en stalt die dan al te graag in het restaurant uit op ‘sweet tables’.


Cijfers:    Prijs: € / €€    Eten: 9.0      Service: 8.5      Decor: 8.0     Totaal:  8.5


FICO Urban Kitchen
Veilinghavekade 14
3521 AK Utrecht

The Netherlands
https://ficoutrecht.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant FICO, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Als je van dit soort gerechten houdt, moet je Bij Teus in Houten zeker eens proberen!
    Ik ga zeker een keer hier eten, het ziet er geweldig uit.

    • Hi Marianne,

      dank je wel en die tip heb ik inmiddels ook van iemand anders gekregen. Teus staat bij deze op de 'to do' !!
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago