Zaterdag ben ik naar het Jamie Oliver Magazine Foodbloggersevent geweest, en alhoewel ik me best redelijk heb kunnen houden aan het detoxen, kon ik geen nee zeggen tegen de vers gemaakte pasta. Dus dat was even mijn ‘sinner-momentje‘. En ik heb 1 glas koffie gedronken (I confess!), omdat ik daar immers een workshop ‘slow-coffee’ gehad heb. Maar meer info over dit event komt morgen.

Tevens werd de afgelopen dagen het lichte gevoel in mijn hoofd (geen hoofdpijn) alleen maar erger, en tevens merkte ik dat ik ook een stuk vaker moe was. De spieren in mijn nek en schouders gingen behoorlijk vast zitten,dus daar moest ik wat aan gaan doen. Daarom ben ik zondag naar de sauna geweest, en heb even lekker een potje zitten zweten (altijd goed voor het afvoeren van afvalstoffen). S’middag heb ik heerlijke massage gehad, en werden zo al die pijnlijke en vastzittende plekjes even goed doorgewreven: écht een aanrader tijdens het detoxen!

Een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • 2 glazen ‘Glass of Strenght’ .
  • Rijstwafel met geitenkaas en tuinkruiden.
  • tussendoortje: Geitenyogurt met blauwe bessen, lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten.
  • Salade van groene asperges en  gerookte zalm (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Kop Lipton Andalusia thee (caffeine vrij!) en geschrapte worteltjes.
  • Champignonsoep en rijstwafels met hummus en plakjes komkommer.
  • Kop Sleepytime herbal thee
  • Extra: heel veel water drinken! en om de darmen in topvorm te brengen slik ik psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

17 uur ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

3 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

7 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago