Zaterdag ben ik naar het Jamie Oliver Magazine Foodbloggersevent geweest, en alhoewel ik me best redelijk heb kunnen houden aan het detoxen, kon ik geen nee zeggen tegen de vers gemaakte pasta. Dus dat was even mijn ‘sinner-momentje‘. En ik heb 1 glas koffie gedronken (I confess!), omdat ik daar immers een workshop ‘slow-coffee’ gehad heb. Maar meer info over dit event komt morgen.

Tevens werd de afgelopen dagen het lichte gevoel in mijn hoofd (geen hoofdpijn) alleen maar erger, en tevens merkte ik dat ik ook een stuk vaker moe was. De spieren in mijn nek en schouders gingen behoorlijk vast zitten,dus daar moest ik wat aan gaan doen. Daarom ben ik zondag naar de sauna geweest, en heb even lekker een potje zitten zweten (altijd goed voor het afvoeren van afvalstoffen). S’middag heb ik heerlijke massage gehad, en werden zo al die pijnlijke en vastzittende plekjes even goed doorgewreven: écht een aanrader tijdens het detoxen!

Een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • 2 glazen ‘Glass of Strenght’ .
  • Rijstwafel met geitenkaas en tuinkruiden.
  • tussendoortje: Geitenyogurt met blauwe bessen, lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten.
  • Salade van groene asperges en  gerookte zalm (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Kop Lipton Andalusia thee (caffeine vrij!) en geschrapte worteltjes.
  • Champignonsoep en rijstwafels met hummus en plakjes komkommer.
  • Kop Sleepytime herbal thee
  • Extra: heel veel water drinken! en om de darmen in topvorm te brengen slik ik psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

3 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

5 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

6 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago