Zaterdag ben ik naar het Jamie Oliver Magazine Foodbloggersevent geweest, en alhoewel ik me best redelijk heb kunnen houden aan het detoxen, kon ik geen nee zeggen tegen de vers gemaakte pasta. Dus dat was even mijn ‘sinner-momentje‘. En ik heb 1 glas koffie gedronken (I confess!), omdat ik daar immers een workshop ‘slow-coffee’ gehad heb. Maar meer info over dit event komt morgen.

Tevens werd de afgelopen dagen het lichte gevoel in mijn hoofd (geen hoofdpijn) alleen maar erger, en tevens merkte ik dat ik ook een stuk vaker moe was. De spieren in mijn nek en schouders gingen behoorlijk vast zitten,dus daar moest ik wat aan gaan doen. Daarom ben ik zondag naar de sauna geweest, en heb even lekker een potje zitten zweten (altijd goed voor het afvoeren van afvalstoffen). S’middag heb ik heerlijke massage gehad, en werden zo al die pijnlijke en vastzittende plekjes even goed doorgewreven: écht een aanrader tijdens het detoxen!

Een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • 2 glazen ‘Glass of Strenght’ .
  • Rijstwafel met geitenkaas en tuinkruiden.
  • tussendoortje: Geitenyogurt met blauwe bessen, lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten.
  • Salade van groene asperges en  gerookte zalm (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Kop Lipton Andalusia thee (caffeine vrij!) en geschrapte worteltjes.
  • Champignonsoep en rijstwafels met hummus en plakjes komkommer.
  • Kop Sleepytime herbal thee
  • Extra: heel veel water drinken! en om de darmen in topvorm te brengen slik ik psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

1 dag ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago