Utrecht staat natuurlijk bekend om zijn grachten en pittoreske grachtenpanden. Ter hoogte van de gezellige Twijnstraat vind je dan ook een heerlijk restaurant aan het water: De Heeren van Leeuw.

Je moet eventjes goed zoeken voor een trappetje of smal steegje vanaf de Twijnstraat naar de Oudegracht, maar op dan krijg je ook meteen een mooi stukje van onze stad in het vizier. Even langs de woonhuizen doorlopen naar nummer 4 en de Heeren van Leeuw heten je van harte welkom.

De menukaart is afhankelijk van het seizoen en bied volop keuze in vlees & vis gerechten, met veelal een Franse inslag. Je kunt in ieder geval altijd kiezen uit 7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en maar liefst 5 nagerechten. Zo vind ieder wat wils. Er hangt een soort gezellig ‘huiskamergevoel’ in dit restaurant. Dat komt natuurlijk door de wat informele inrichting, planten en mozaiek tafels. Maar met een open keuken, koperen pannetjes in het vizier, en foto’s aan de muur, zit ik als foodie lekker op mijn gemak te genieten.

Het voelt bij de Heeren van Leeuw namelijk vrij knus en met een goede selectie van wijnen, zit je eigenlijk wel de hele avond prima op je gemak. En dan komt het eten: geen poespas, maar gewoon goede gerechten. Vaak traditioneel Frans, maar altijd goed op smaak en groot genoeg.  Ik had bij de reservering al aangegeven dat ik zwanger ben, dus men had heerlijke alternatieven voor mij in huis gehaald. Perfect!


Dit eet je bij de Heeren van Leeuw:

Voorgerecht

Mijn tafelgenoten zaten aan de rauwe tonijn, omwikkeld met serranoham met een salade. Een prima starter.

maar ik ging voor tartaar gemaakt van bietjes (bijzonder!) en een gebakken makreel.

Hoofdgerecht

In dit winterseizoen gaat iedereen natuurlijk massaal aan de hertenbiefstukken. Maar ik helaas niet. Dus bereidt de chef parelhoen, omwikkeld met krokante spek, geserveerd met mosterdsaus.

De bijgerechten worden voor de hele tafel geserveerd en deel je dus tezamen. Zo stond er een schaal met gestoofde rode kool op tafel. En tevens een schaal met romige aardappel stamppot met appeltjes (= Hete bliksem). Dit was dus echt een heerlijk winterse beleving voor ons allen.

Nagerecht

Het nagerecht bestond uit een stuk worteltaart met een bolletje walnoten ijs en sinaasappelsaus. Meer was ook niet nodig.

Als laatste nog een rondje koffie/thee toe en dan krijg je er friandises bij, zoals nougat, fudge of bonbons. Een mooie afsluiter dus!


Review de Heeren van Leeuw

 

  • Dit restaurant is een weggestopt plekje, langs onze mooie gracht. Je moet dus echt van het bestaan afweten, anders kom je hier niet.
  • Niet perse klein, maar wel een fijn restaurant. Prettig huiskamergevoel met gewoonweg goed eten op je bord.
  • Personeel is uitermate vriendelijk, informeel en behulpzaam.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Ook geschikt voor zakendiners.
  • Uitgegeten, maar ben je nog niet moe? Geen nood! Het Ledig Erf met gezellige kroegen tot in de late uurtjes is om de hoek.

 

  • De ligging is echt een stuk verder uit het centrum. De wandeling ernaartoe, over de Vismarkt en Twijnstraat is wel een aanrader!
  • Het is echt onmogelijk om in deze buurt een parkeerplekjes te vinden. Kom dus lopend, met de fiets of neem een bus naar het Ledig Erf.
  • Helaas kan het geluidniveau een beetje rumoerig worden.

Review:    Prijs: €       Eten: 8.0      Service: 8.0       Decor: 7.5     Totaal:  7.8

 

De Heeren van Leeuw
Twijnstraat a/d Werf 4
3511 ZE, Utrecht
T: 030- 2380 595
https://deHeerenvanLeeuw.nl
(Bron foto interieur: Heeren van Leeuw)
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago