Utrecht staat natuurlijk bekend om zijn grachten en pittoreske grachtenpanden. Ter hoogte van de gezellige Twijnstraat vind je dan ook een heerlijk restaurant aan het water: De Heeren van Leeuw.
Je moet eventjes goed zoeken voor een trappetje of smal steegje vanaf de Twijnstraat naar de Oudegracht, maar op dan krijg je ook meteen een mooi stukje van onze stad in het vizier. Even langs de woonhuizen doorlopen naar nummer 4 en de Heeren van Leeuw heten je van harte welkom.
De menukaart is afhankelijk van het seizoen en bied volop keuze in vlees & vis gerechten, met veelal een Franse inslag. Je kunt in ieder geval altijd kiezen uit 7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en maar liefst 5 nagerechten. Zo vind ieder wat wils. Er hangt een soort gezellig ‘huiskamergevoel’ in dit restaurant. Dat komt natuurlijk door de wat informele inrichting, planten en mozaiek tafels. Maar met een open keuken, koperen pannetjes in het vizier, en foto’s aan de muur, zit ik als foodie lekker op mijn gemak te genieten.
Het voelt bij de Heeren van Leeuw namelijk vrij knus en met een goede selectie van wijnen, zit je eigenlijk wel de hele avond prima op je gemak. En dan komt het eten: geen poespas, maar gewoon goede gerechten. Vaak traditioneel Frans, maar altijd goed op smaak en groot genoeg. Ik had bij de reservering al aangegeven dat ik zwanger ben, dus men had heerlijke alternatieven voor mij in huis gehaald. Perfect!
Mijn tafelgenoten zaten aan de rauwe tonijn, omwikkeld met serranoham met een salade. Een prima starter.
maar ik ging voor tartaar gemaakt van bietjes (bijzonder!) en een gebakken makreel.
In dit winterseizoen gaat iedereen natuurlijk massaal aan de hertenbiefstukken. Maar ik helaas niet. Dus bereidt de chef parelhoen, omwikkeld met krokante spek, geserveerd met mosterdsaus.
De bijgerechten worden voor de hele tafel geserveerd en deel je dus tezamen. Zo stond er een schaal met gestoofde rode kool op tafel. En tevens een schaal met romige aardappel stamppot met appeltjes (= Hete bliksem). Dit was dus echt een heerlijk winterse beleving voor ons allen.
Het nagerecht bestond uit een stuk worteltaart met een bolletje walnoten ijs en sinaasappelsaus. Meer was ook niet nodig.
Als laatste nog een rondje koffie/thee toe en dan krijg je er friandises bij, zoals nougat, fudge of bonbons. Een mooie afsluiter dus!
Review: Prijs: € Eten: 8.0 Service: 8.0 Decor: 7.5 Totaal: 7.8
De Heeren van Leeuw Twijnstraat a/d Werf 4 3511 ZE, Utrecht T: 030- 2380 595 https://deHeerenvanLeeuw.nl
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Leuk om te lezen, dit is één van mijn favo restaurants in de stad! Ik had laatst ook dit menu, lekker!
Hi Sheelagh,
ja echt een van de leukere (en verstopte) adressen in Utrecht.
Heerlijk!