Categories: Persoonlijk

Dagboek van een (ex) roker – week 3 & 4

(Sponsored) – Hi! Ik ben Betty en ik rookte gemiddeld 1/2 tot 1 pakje per dag. Inmiddels ben ik definitief gestopt met roken, met behulp van Nicotinell * pleisters & kauwgom. En lees je mijn
verhaal in dit tweede dagboek van een (ex) roker.

Dagboek van een (ex) roker

Stoppen met roken – week 3

Maandag (kantoor dag)

Vandaag vroeg uit de veren want ik moet richting Antwerpen voor een afspraak. Op mijn bovenarm draag ik de 7 mg Nicotinell pleister*  Omdat je het nooit weet met de files, kom ik een tikkeltje te vroeg aan en dat is vervelend… Meestal is dit het moment om even een sigaretje op te steken. Dus ik haal heel de auto overhoop op zoek naar Mentos, kauwgom of fruitsnoepjes en zoek op deze manier maar afleiding.  ‘s Middags ga ik lekker uit eten met mijn afspraak en dat doen we op de Franse manier: dus met een glaasje wijn. Heerlijk en het eten ook, maar na afloop zou ik toch wel een sigaretje lusten. Dus ik maak de andere helft van die rol Mentos maar kordaat. Zo! in ieder geval niet gerookt vandaag!

Dinsdag (kantoor dag)

Vandaag wordt ik wakker met een lekkere trek en besluit me maar eens uit te gaan sloven in de keuken. Met behulp van een blender maak ik heel eenvoudig deze gezonde chocolade pannenkoeken, en met een portie aardbeien erbij kan ik heel de wereld weer aan.

Mijn kantoordag vliegt voorbij en voor ik het weet hang ik ‘s avonds alweer op de bank series te kijken. Dinsdag is het ‘couchpotato’ avond in huize Betty. Maar ook meteen de vaste avond dat Dylan en ik samen een hele avond zitten te roken. Het is een beetje raar om nu niet na elke aflevering een sigaret op te steken. Het is immers een gewoonte van de afgelopen 7 jaren geweest. Maar we maken nu plaats voor gezonde mini-snack rondjes. Denk aan samen een handje noten oppeuzelen, een appel in stukjes met kaneel, of gewoon een kopje thee. En gewoon proberen niet aan roken te denken. Dylan doet inmiddels namelijk ook een poging om te stoppen met roken. Samen sta je ook gewoon sterker!

Woensdag (kantoor dag)

Vandaag een drukke kantoordag voor de boeg. En het zijn juist op deze dagen dat je gewoonweg geen tijd hebt om aan een sigaret te denken. Totdat je ‘s avonds dit dagboek aan het uittypen bent. Maar nee, nog geen zin in een sigaret hoor. Die Nicotinell pleisters* doen goed hun werk.

Donderdag (blog dag)

Met een nieuwe pleister op de arm ga ik naar mijn blogafspraken toe. Weliswaar met gezonde snacks in de trein. Zo knabbel ik vandaag lekker twee plakjes kruidige bananenbrood weg en kies ik zelfs een salade met de lunchdate. Ja het wordt nog wat met mij hoor. Ondertussen ben ik me er aardig van bewust dat week 3 er inmiddels ook alweer bijna op zit, en ik ben echt tevreden met de gang van zaken. Ik ben ook lekker rustig en kalm en heb totale vrede met het stoppen met roken.

Vrijdag (kantoor dag)

Vandaag weer naar kantoor, waar ik het roken totaal niet mis. Maar vanavond stonden gin-tonics op het programma. En toen moest ik wel even slikken hoor. Ondertussen maakte ik een deal met mezelf: Stoppen met denken aan een sigaret en dan mag je nog een gin-tonic meid! Ha!

Niet dat ik nou de ene verslaving ga vervangen voor een andere hoor, maar af en toe moet je jezelf ook gewoon belonen toch?! Dus ik zeg proost op het bijna-drie-weken niet gerookt te hebben! Ik krijg zelfs schouderklopjes van mijn vrienden en een portie vlammetjes cadeau.

Zaterdag (weekend)

Nadat ik vanmorgen mijn nieuwe 7 mg Nicotinell pleister* opdeed, besloot ik om mezelf maar even te gaan wegen. EEEK! Er zit ruim 2 kilo extra aan mijn lijf! Op zich wel te begrijpen, want ik ben ook meer tussendoortjes gaan eten. Maar goed, liever een appel dan een sigaret in mijn mond steken. Ik besluit me hier niet teveel door te laten leiden. Het belangrijkste is dat ik gewoon 3 weken geleden gestopt ben met roken. En ook al let ik op op wat ik eet. Er zijn nog andere oplossingen om van die extra kilo’s af te komen. Het heet: simpelweg naar de sportschool gaan.

Zondag (weekend)

Ik heb vanmorgen een app gedownload op mijn mobiel: QuitNow. Deze app geeft perfect weer hoeveel sigaretten je inmiddels niet meer rookt, hoeveel dagen je gestopt bent en hoeveel geld je inmiddels uitgespaard hebt. Het is inmiddels al bijna 300 sigaretten en daarmee zo’n 100 euro uitgespaard. Die stop ik bij deze dus meteen in de spaarpot voor een nieuwe fiets!

Stoppen met roken – week 4

Maandag (kantoor dag)

Omdat ik merk dat het stoppen met roken zo goed gaat, besluit ik om mijn nicotine-aanvoer verder af te bouwen! Vandaag stop ik dus met 7 mg Nicotinell Pleisters * plakken en schakel ik over naar de 2 mg Nicotinell Kauwgom * Dat betekend dus dat ik ‘cold turkey’ naar mijn werk vertrek. Na de lunch begin ik toch een beetje te wiebelen met een trek in een sigaret. Ik besef me dat dit niet zo hoeft te zijn, want ik ben al 21 dagen gestopt. Dus ik neem een Nicotinell Kauwgom* en ben even een half uurtje onder de pannen. Het kauwgom kauwen leid ook lekker af moet ik zeggen

Dinsdag (kantoor dag)

Rise & Shine! Ik trap de dag af met een power ontbijtje van havermout, blauwe bessen en amandelen. Nu ik gestopt ben met roken, ben ik volop bezig om juist gezonde voedingsstoffen aan mijn eetpatroon toe te voegen. Want na jarenlang nicotine en rook voeden is het tijd om gewoon weer lief te zijn voor mijn lijf. Lang leve superfoods zoals blauwe bessen, broccoli en avocado!

Tijdens de ‘couchpotato’ avond gaan we een nieuwe serie oppakken: Mad Men. Over de advertentiewereld in de jaren ’60. Heb je deze serie nog nooit gezien? Ga hem alsjeblieft kijken, zeker als je probeert te stoppen met roken. Na de eerste aflevering zat ik op de bank met mijn handen te wapperen om de denkbeeldige rook in de kamer weg te krijgen. Er wordt zoveel gerookt in die serie, zelfs door hoogzwangere vrouwen, dat als je nog niet gemotiveerd was om te stoppen met roken, word je dat wel na het kijken van Mad Men. Oh ja en alcohol nuttigen gaat er ook een stuk minder aantrekkelijk uit zien! Gelukkig weten we vandaag de dag wel beter.

Woensdag (kantoor dag)

Vandaag lekker aan het werk op kantoor. En ik zie dat pakje Nicotinell Kauwgom* alweer in mijn tas zitten. Al heb ik er geen behoefte aan, vind ik het wel een prettig idee dat ik dit alternatief bij me heb. Na werktijd ga ik ‘s avonds nog op de koffie bij familie. En terwijl sommigen een sigaret opsteken, kauw ik op mijn Nicotinell Kauwgom *. Men vraagt nog of ik last heb van de rook als ex-roker, maar het kan me eerlijk gezegd niet deren. Ha, wat een fijn gevoel is dit!

Donderdag (blog dag)

Vandaag een hele drukke blogdag, met maar liefst 3 deadlines. Ik vertrek na vandaag namelijk op persreis, dus letterlijk alles moet af zijn! ‘s Ochtends spreek ik met mezelf af dat als ik flink doorwerk, dat ik de komende drie dagen ook 200% ga genieten van alles dat voorbij komt. Tussen de middag moet ik wel even mijn hoofd leegmaken, dus besluit om lekker een ruim half uur stevig te gaan wandelen. En ondertussen kauw ik op een 2 mg Nicotinell Kauwgom. De wereld komt rustig weer in balans en ‘s avonds krijg ik alles nog op tijd af.

Vrijdag, Zaterdag & Zondag (Weekendje Texel)

Het weekend begint vroeg deze week, want deze morgen stap ik op een boot naar Texel. Ik ga namelijk, samen met Dylan, drie dagen lang eten, drinken en genieten tijdens een weekend je op Texel Culinair. Ik zie het dan ook een beetje als een mini-vakantie. En het is dit weekend precies vier weken geleden dat ik gestopt ben met roken. Een betere manier om deze periode af te sluiten is er gewoonweg niet.

Ik kan je eerlijk bekennen dat ik het ook uitbundig heb gevierd! De afgelopen maand heb ik hard gewerk en ben ik ondertussen ook nog eens definitief gestopt met roken. Door alle leuke trip, meetings en ontmoetingen op het eiland heb ik tussendoor niet een keer mijn Nicotinell Kauwgom* aangeraakt en daarmee was voor mij ook de pet af. Op de veerboot terug naar het vaste land, op zondag, heb ik het restant van mijn pakje Nicotinell Kauwgom* ook meteen in de prullenbak gegooid. Het is klaar, finito, c’estfini, this is the end, dosta! Ik ben een Ex-roker. Punt. Uit.

Afsluiting Dagboek van een Ex-roker

Al met al is mij dus gelukt om definitief te stoppen met roken. Met de hulp van Nicotinell pleisters en kauwgom * . En elke sigaret die ik nu nog zou opsteken is simpelweg doodzonde van mijn succesvolle stoppoging. Daarnaast heb ik nog ander goed nieuws: inmiddels is Dylan ook succesvol gestopt met roken!

En ja, mijn weegschaal slaat momenteel minder positief uit, maar daar probeer ik me niet teveel door te laten leiden. Binnenkort ga ik het sporten weer actief oppakken en ga ik er voor zorgen dat die kilo’s er weer af gaan. Het afpassen van mijn trouwjurk bied hier ook wel nieuwe goals en motivatie! 🙂

Voor eenieder die momenteel probeert te stoppen met roken: Heel veel succes toegewenst! Ik hoop dat je positieve energie uit mijn verhaal kunt halen en vooral doorgaat met stoppen te roken. Je lichaam en je portemonnee zullen je er dankbaar voor zijn.

Groetjes, Betty


(Bron Foto’s van mijzelf en Shutterstock: Mes met sigaret)

Dit artikel betreft een samenwerking met Nicotinell.  Lees hiervoor mijn disclaimer. 

* Nicotinell (nicotine) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 of niet-roker bent. Bij hartproblemen, vraag advies aan uw huisarts. Nicotinell pleister niet begruiken wanneer u een occasionele roker bent. Novartis Consumer Health BV. a GSK Consumer Healthcare company P3NL151169x

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago