Het is weekend! En dat mag gevierd worden met een heerlijk borrelmoment met familie, vrienden of gewoon voor jezelf! Ik vind het dan altijd leuk om zelf borrelhapjes in elkaar te draaien, dus vandaag ga ik aan de slag met zelf crostini met kaas maken. En niet zomaar kaas, maar luxe smeerbare kazen en mooie smaakcombinaties.
Bij een borrelplank serveren we dikwijls kaas en toastjes. De ideale combinatie voor elke borrel! Maar vandaag deel ik een luxe borrel variant door zelf crostini met kaas te maken. En die beleggen we natuurlijk met heerlijke bijpassende smaakmakers zoals knoflook olie, maar ook tomaten, champignons, appel en Parmaham. Een crostini is namelijk een krokant gebakken stukje (stok)brood, ingekwast met knoflookolie en daarna verder sober belegd wordt. De enige voorwaarde is dat het hapje en de gebruikte ingrediënten moet knallen van smaak! Crostini met kaas zijn dan ook een geweldige amuse en borrelhap.
Koninklijke ERU is waarschijnlijk iedereen wel bekend van de gouden kuipjes met smeerbare kazen. Niet alleen de kids zijn er dol op, maar smeerkaas past dus ook perfect op je borrelplank. En nu is daar een complete serie ERU Specialiteitskazen in de smaken: ERU Chèvre doux (smeerbare geitenkaas), ERU Crème de Brie (smeerbare kaas met brie), ERU Crème au Bleu (smeerbare blauwschimmelkaas)en ERU à la Truffe (smeerbare truffelkaas).Vier mooie producten en smaakvarianten die een goede basis zijn voor zelf crostini met kaas te maken. Welke is jouw favoriet?
Maak een heerlijke borrelplank met ERU Koninklijke Kazen! Ga aan de slag met zelf crostini met kaas maken. En niet zomaar kaas, maar luxe smeerbare kazen en mooie smaakcombinaties.
Extra:
Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème de Brie. Verdeel 2 halve geroosterde kerstomaten over elke van de crostini met brie en maak af met bijv. een beetje vers gesneden basilicum.
Besmeer ERU à la Truffe over 4 stuks crostini. Verdeel ongeveer een halve geroosterde champignon in plakjes over elke crostini met truffelkaas. Maak het geheel af met een snuf vers gemalen peper.
Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème au Bleu. Verdeel de Parmaham roosjes over de crostini en decoreer met bijv. een klein blaadje peterselie.
Besmeer ERU Chèvre doux over 4 stuks crostini. Verdeel de plakjes appel in een waaier over de crostini met kaas. Top af met een halve walnoot (in stukjes).
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
TIP: Je kunt de groenten gerust een dag van tevoren al roosteren. Bewaard daarna afgedekt in een bakje, in de koelkast. De crostini kun je ook een dag (of 2) vooraf bakken. Bewaar in een afgesloten bak of zak. Besmeer de crostini met kaas vlak voor het serveren, en maak af met de toppings.
Dit artikel betreft een samenwerking met Koninklijke ERU. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…