Hoe Rotterdamser wil je het hebben? Club Room is één van de restaurants in het indrukwekkende ss Rotterdam, die aan de kade ligt in het Rotterdamse Katendrecht. In de voormalige de huiskamer van het ss Rotterdam kun je genieten van een culinair diner in jaren ’50-stijl. Uiteraard met uitzicht op de skyline van Rotterdam.  

Club Room: de huiskamer van ss Rotterdam

Bij aankomst in het Rotterdamse Katendrecht zie je het stoomschip al van ver liggen, dus zodra je ervoor staat voel je je wel even heel klein. Wat een imposant, groot schip… De Club Room was oorspronkelijk de ‘huiskamer’ voor passagiers uit de toeristenklasse. Die huiselijke sfeer van toen is nog steeds goed te voelen in het restaurant, bijvoorbeeld in de inrichting en de live pianomuziek.

Het restaurant Club Room wordt gerund onder leiding van chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

Rijke historie ss Rotterdam

Van 1959 tot en met 2000 heeft het ss Rotterdam dienst gedaan op de trans-Atlantische route Rotterdam-New York en later als cruiseschip. Sinds 2010 ligt het stoomschip aan de kade in Katendrecht in Rotterdam. Naast het bezoeken van één van de restaurants, zijn er ook dagelijks rondleidingen te boeken. Dit kan met een gids, audio of een combinatie van beide. Tijdens zo’n rondleiding krijg je allerlei leuke weetjes over vroegere tijden. Het schijnt bijvoorbeeld dat er maar één bad was op het hele schip: in de badkamer van de kapitein. En zelfs toen de koningin werd vervoerd op het schip werd dit bad niet afgestaan!

Het menu van Club Room

De borden die de keuken van chef-kok Pascal Troost uitgaan liggen vol met verfijnde gerechten met unieke smaakcombinaties. Er wordt gekookt met dagverse en seizoensgebonden producten. Op de avond dat ik er was, in mei, betekende dat dus o.a. asperges en rabarber op het menu van Club Room.

Chef-kok Pascal Troost en de open keuken in het hart van Club Room

Bij Club Room kan gekozen worden uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangen diner, gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement. Je kunt de chefs hier volledige vrijheid in geven en kiezen voor het verrassingsmenu.

Nu word ik zelf graag verrast in restaurants zoals deze. Zelf zou ik bepaalde gerechten namelijk niet zo snel kiezen, maar ik word altijd aangenaam verrast door de combinatie van smaken. Als je graag wat meer controle houdt, is het ook mogelijk om zelf een selectie te maken van de a la carte-kaart. Voor ieder wat wils dus!


Dit eet je bij Club Room ss Rotterdam

Amuse

Amuse van zalm paté met tomaten-gelei.

Voorgerecht

Tartaar van rivierkreefjes met tandoori, tomaat, bundelzwammetjes en koud geserveerde soep van doperwten.

Tussengerecht

Klassieke pasta Carbonara in een nieuw jasje. Toch wel mijn favoriet van de avond. Onder de pasta bevindt zich namelijk een perfect gepocheerd eitje… Ik dook even de keuken in om te zien hoe dit gerecht met opperste concentratie en met oog voor detail werd bereid:

‘Carbonara in een nieuw jasje’ in de maak

Hoofdgerecht

Geroosterde kalsribeye (enorm mals) met smeuïge orzo, sugar snaps, asperges en saus van gekarameliseerde sjalot. Stiekem ook mijn favoriete gerecht…

Dessert

Panna cotta met hazelnootjes.

En als dessert sous vide gegaarde rabarber met sinaasappelhangop, rabarber-gel, roomijs van Grand Marnier en sinaasappelkrokant.

In de Club Room ss Rotterdam werd bij ieder gerecht heerlijke en soms verrassende bijpassende wijnen geserveerd. Bijvoorbeeld een Passo del sud ‘Appasimento’ (2016) uit Puglia, Italië bij de geroosterde kalsribeye en een Bimbadgen Riverina Botrytis Semillon (2014) uit Australië bij het rabarber dessert.

Maître-sommelier Alfred van der Toolen en zijn team adviseren graag bij het selecteren van een passende wijn.


Review Club Room ss Rotterdam

  • Bijzondere setting van het restaurant in ss Rotterdam.
  • Leuk om een diner te combineren met een rondleiding over de ss Rotterdam.
  • Heerlijke verfijnde gerechten, geserveerd met de lekkerste bijpassende wijnen.
  • Na afloop kan geslapen worden in het Westcord hotel in een ander deel van het schip.
  • Leiding worden gedragen door zeer ervaren chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

 

  • ss Rotterdam is prima te bereiken met de auto, maar minder goed met het openbaar vervoer. Het schip kan alleen per watertaxi en bus worden bereikt, daardoor ben je best even onderweg als je van buiten de stad komt.
  • Communicatie tussen de verschillende onderdelen van het schip (bar, Club Room, rondleiding) verliep bij ons iets minder goed.
  • Zorg ervoor dat je de juiste ingang neemt, anders is het een behoorlijk stuk lopen op het schip van de ene naar de andere kant. Zie hiervoor de website van ss Rotterdam.

Cijfers:    Prijs: € €       Eten: 8.0      Service: 8.0     Decor: 9.0    Totaal:  8.3

Club Room by SS Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam
https://ssrotterdam.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Club Room, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago