Alsof jullie de afgelopen weken nog niet genoeg snoepgoed en chocolade voorbij hebben zien komen, doe ik er vandaag gewoon nog een schepje bovenop! Ik heb namelijk een filmpje gemaakt waarin ik chocoladeletters ga versieren voor Sinterklaas.

De chocolade letters koop je kant en klaar in de winkel. Maar de opspuit-chocolade en versiering maak je natuurlijk lekker zelf.  Dit is een leuke DIY op 5 december en een prima manier om de kids thuis te vermaken. En na afloop neemt iederen zijn/haar letter mee naar huis. Als hij nog niet op is ten minste…

Check hier mijn filmpje over chocoladeletters versieren:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)

Ingrediënten chocoladeletters versieren:

(Tussendoortje – voor 4 stuks)

  • 200 gram chocolade  (melk/puur/wit), in stukken,
  • 60 gram roomboter, op kamer temperatuur,
  • 4 chocoladeletters (melk/puur/wit/hazelnoot etc)
  • decoratie zoals: mini pepernoten, hazelnoten, mini m&ms, chococrisps, discodip etc

Extra:

  • au bain marie pan of magnetron + magnetron bestendig kommetje,
  • spatel,
  • spuitzak met een klein (ster) mondje.

Bereidingstijd:  10 minuten + versieren.

How-to chocoladeletters versieren:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Mocht je geen au-bain-marie opstelling kunnen maken, dan kun je de chocolade ook eventueel laten smelten in een magnetron. Houdt er rekening mee dat je elke 10 seconden even de magnetron pauzeert en checkt of de chocolade gesmolten is. Anders heb je straks compleet verbrande chocolade.
  2. Roer tijdens en na het smelten de chocolade even goed door met een spatel. Vervolgens neem je een theelepel en schep, stukje voor stukje, de boter af en doe deze bij de gesmolten choclade. Deze kleine porties vermengen makkelijker als 1 blok roomboter. Spatel het geheel goed en stevig door. De boter zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade meer binding krijgt en goed opstijft.
  3. Schep de opspuit-chocolade in de spuitzak en laat iedereen zijn/eigen chocolade letters versieren.
  4. Garneer de chocolade letters direct met de versiersels en strooisels. Laat de versierde chocoladeletters even goed opdrogen en opharden.
  5. Je kunt deze versierde chocoladeletters het beste in de koelkast bewaren. TIP: Mijn chocoladeletters passen precies in stapelbare vleeswaren bakjes.  Maar goed, na twee dagen zijn ze toch op.

Veel plezier en alvast een fijne Sinterklaas viering!

Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, aboneer je dan op mijn YouTube kanaal!
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago