Charlie’s Rotterdam (Pathé Schouwburgplein)

Het oudste bioscoopbedrijf ter wereld is aan het innoveren. Pathe is namelijk bezig met concept winkels en restaurants bij een aantal van hun bioscopen. Van een gourmet popcornbar bij Pathe Zwolle tot en met het Fast-dining restaurant Charlie’s Rotterdam.

Een open en toegankelijk concept restaurant voor iedere soort bioscoopbezoeker. Wij mochten alvast even komen kijken en proeven, nog voordat Charlie’s officieel werd geopend. Dus als je met de feestdagen naar de Rotterdamse Pathe bioscoop aan het Schouwburgplein gaat, heb je meteen een leuk adresje om af te spreken.

Filmpje pakken

Ik ben nog old school, want een avondje film is voor mij nog steeds een fantastisch avondje uit. Het is toch prachtig om de nieuwste films, in 3D op het grote doek te mogen bewonderen. En laten we daar de popcorn niet bij vergeten. Dylan en ik wilden heel graag naar de verfilming van ‘ Fantastic Beasts and Where To Find Them‘ van J.K. Rowling. Dus gingen een dagje naar Rotterdam voor shoppen, filmpje pakken en hapje eten.

bron: Pathe.nl

Charlie’s Rotterdam is van ’s ochtends 10:00 uur tot einde avond geopend en biedt koffie, lunch, diner en een borrel aan. Ik denk dat je dit concept nog het beste kunt omschrijven als ‘fast dining’. Je bestelt je eten en drinken aan de rode bar en krijgt een pieper mee om je warme gerechten daarna weer op te halen aan de open keuken. Dat is wel zo snel en simpel en houd de prijs ook te vriend.

Fast dining bij Charlies Rotterdam

Een fast food concept, maar dan meer in de vorm van uit eten gaan in een restaurant. Je zit namelijk wel in een leuke design sfeer met verschillende zitplekken, en niet meteen in een foodcourt of iets dergelijks. De filmposters en neon letters zijn natuurlijk een knipoog naar de Pathe bioscoop. De rustige inrichting en wijde opzet ervan zorgt ook voor een relaxte sfeer, en of je nu komt borrelen met vrienden, of na de matinee met de kids en de buggy naar binnen komt, alles kan hier gewoon. .

Bij Charlies Rotterdam kun je terecht voor sandwiches, salades, flammkuchen, soepen, maar ook hotdogs en bittergarnituur. Je kunt hier eigenlijk elk moment van de dag wel terecht, en de doorsteek naar de bioscoop is dan ook zo gemaakt. Men serveert hier ook lokale producten zoals het Schiedamse Loopuyt Gin & Tonic, bier van de Kaapse Brouwers en koffie van Heilige Boontjes. Charlies Rotterdam is dan ook een prima plek om af te spreken voor je naar de film gaat. Of om juist lekker na te praten over de film die je net gezien hebt!

Dit eet je bij Charlie’s Rotterdam:

Omdat het nogal een koude winterdag is, besluiten we om eerst op te warmen met een kopje pompoensoep met dagvers brood.

Dylan kan uiteraard de verleiding voor de hotdogs niet weerstaan, dus neemt de Charlie’s special! Daar hoort uiteraard ook een Rotterdams biertje bij!

En ik verorber ondertussen een verse flammkuchen met zure room en lekker veel spekjes! Alleen jammer dat ik er deze keer geen Loopuyt Gin-tonic bij mag bestellen. Wij namen geen toetje want we zaten eigenlijk gewoon lekker al vol!

Groetjes, Betty

  • Fast food maar dan in een nieuw jasje. En door de snelle service haal je de film ook gemakkelijk.
  • Goede en relaxte sfeer.
  • Zeer vriendelijk personeel.
  • Vanuit de bioscoop hoef je alleen het trappetje binnendoor af en loop je rechtstreeks naar Charlie’s Rotterdam.
  • Charlie’s is elke dag geopend tot 23.00 uur of tot middernacht. Dus neem dat slaapmutsje maar lekker meteen na de film.

 

Review:    Prijs: €         Eten: 6.0      Service: 6.0       Decor: 7.0     Totaal:  6.3

 

Charlie’s Rotterdam
(achterkant Pathe Bioscoop)
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
T: 010 – 307 4100
Facebook Charlie’s Rotterdam
Voor deze review was ik uitgenodigd door Charlie’s Rotterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago