Er is een nieuw Italiaanse restaurant geopend in Utrecht en die is absoluut het bezoeken waard. Bistrot David vind je in een zijstraat van de Neude en hier strijk je neer voor pasta & ristotto! Maar ook wijn, cocktails, limoncello en natuurlijk dolci! Simpel, doch elegant en lekker! Wat wil je nog meer?
Bistrot David is gesitueerd in een pand waar ik vroeger geregeld aan de cocktails zat tot in de late uurtjes (toen was het nog Aperitivo), maar inmiddels verbouwd tot een mooi Italiaans restaurant met donkerblauwe muren, tafels gedekt in wit linnen en houtaccenten. De cocktailbar staat er gelukkig nog steeds, want dit is bovenal een plek voor een (Italiaans) avondje uit. Grote blikvangers zijn de grote kroonluchters met glazen bollen die een op en top Italiaanse design weerspiegelen aan het hoge plafond. In de zomermaanden zal ongetwijfeld het terras voor de deur weer een grote publiekstrekker gaan worden.
Wellicht ben je reeds bekend met La Cantina di David aan de Oude Gracht? Dit Italiaanse Fine Dining restaurant is al decennia lang een begrip in Utrecht. Maar Bistro David is laagdrempeliger, de uitstraling is ook vlotter en jonger. Van het personeel tot de menukaart en de muziek die uit de speakers komt. De jongedame Sara heet ons welkom en legt in het Engels uit hoe de kaart is opgebouwd, helpt ons met de wijnkeuze en meer. Deze Italiaanse laat ons eventjes in Italie wanen met haar drukke handgebaren en meer. Na afloop van het diner komt chef Mateo zelfs de zaal in om een praatje met de gasten te maken. Erg leuk omdat het restaurant (beneden) ook best knus en intiem is en de beleving is zo helemaal compleet.
Antipasti:
Naast een borrelplank met een selectie van kaas en worst, kun je ook kleine antipasti salades als voorafje of voor bij je drankje bestellen. Bijvoorbeeld een salade met zeevruchten, of ga voor een Tartare di Filetto (steak tartare van ossehaas) of Tartare di Salmone (zalm).
Bruschette:
Voor een fixed price van slechts 13.50 euro kun je maar liefst 3 bruschette samenstellen. Het getoaste brood met diverse toppings is een klassiek Italiaans voorafje. Ik ging voor een trio van Burrata e Patè d’Olive (Buratta & Taggiasche olijven), maar ook Pachino e Basilico (basilicum & cherrytomaten) en Funghi e Tartufo (paddenstoelen & truffelcreme).
Paste
Als je restaurant voornamelijk draait om de pasta & risotto, dan mag je hier zeker heerlijke goudgele pasta verwachten die perfect al dente gekookt is. Naast de a la carte keuze kun je hier met minimaal 2 personen ook een Tris di Pasta bestellen. De chef maakt dan 3 porties verschillende pasta voor je klaar (denk vega-vis-vlees) die je dan samen deelt. Dit is echt uniek en maakt de ervaring alleen maar leuker. Wij kregen Tagliatella al Pesto con Burrata (lintpasta met pesto en burrata) , maar ook Lunetta al Tartufo (ravioli pakketjes met truffel en gorgonzola saus) en Pappardella al Ragù d’Anatra (dikke lintpasta met ragout van eend).
Ristotti:
Tja, hier gaan we gewoon een keertje voor terugkomen. Want hoe lekker zal die Risotto Zafferano e Salsiccia (saffraan & Italiaanse worst) of de Risotto Ai Frutti di Mare (zeevruchten) wel niet smaken?!
Dolci:
Hierbij heb je slechts keuze uit 3 items en dat is eigenlijk meer dan genoeg! Ga je voor een frisse Sgroppino met citroenijs en vodka? Of kies je, net als wij, voor Crema Pasticcera e Frutta (huisgemaakte vla met fruit) of de traditionele Tiramisù? Ook hier hebben we ontzettend van gesmuld!
Laat het duidelijk zijn dat Bistrot David een hele leuke Italiaanse aanwinst in mijn stadsjie is. Laagdrempelig, knus, maar tegelijk ook heel lekker en ontspannen je avond doorbrengen met lekker eten. En na afloop neem je natuurlijk ook nog even een limoncello toe en wens het personeel een Buona notte toe alvorens je naar huis gaat.
Groetjes, Betty
Bistrot David Vinkenburgstraat 20 3512 AB Utrecht The Netherlands T: +31 30 202 9147 https://bistrot-david.nl Open van woensdag t\m vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag t\m zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur.
Voor deze review waren wij uitgenodigd door Bistrot David, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…